,

Klussen; zelf doen of laten doen?

juni 27, 2015

In december 2013 kochten wij deze woning. Een mooie 2-onder-1 kapper in het midden van het land. Een nieuwbouwhuis. De laatste woning die ze niet verkocht kregen. We hadden het geluk dat we er een keuken, badkamer, toilet en vloer bijkregen. Hierdoor was er ruimte in ons budget om de zolder te verbouwen. We hebben een klussenbedrijf een dakraam laten plaatsen en 2 kamers laten realiseren. Daarnaast lieten we een grote dakkapel plaatsen aan de achterzijde van de woning. We hebben er een enorme ruimte op zolder voor terug gekregen.

Toen de bedrijven klaar waren, moesten we op zolder alleen nog schilderen, behangen, sauzen en de vloer leggen. In april 2014 gingen we in ons huis wonen. De zolder was nog niet klaar, maar dat zouden we later wel doen. Ondertussen is het juni 2015. De vloer op zolder ligt, het behang zit erop, maar het is nog steeds niet af. Met 2 fulltime banen en 2 personen die klussen echt niet leuk vinden, schiet het natuurlijk echt niet op.

Aangezien we enorme uitstellers zijn en ook geen prioriteit in de zolder zien, hebben we nu een ultimatum gesteld. Binnen 2 weken is de zolder af. Zo niet; laten we iemand komen voor de afwerking. Vriendlief vindt dat toch ook echt wel zonde voor een relatief kleine klus. Vandaag gaan we dus eindelijk de zolder afwerken. Nou ja.. een poging doen! Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar de volgende keer laten we het doen. We zijn geen klussers, vinden het niet leuk, hebben er ook weinig tijd voor én hebben de financiën om het te laten doen. Die keus is de volgende keer dus makkelijk gemaakt. Absoluut geen bezuiniging, maar wel een investering in woongenot en vrije tijd.

Klus jij zelf of laat je het doen? Wegen de kosten op tegen het profijt dat je er van hebt?

You Might Also Like

10 reacties

 1. wij hebben het geluk dat onze beide vaders enorm handig zijn! mn vader heeft een klusbedrijf gehad en mn schoonvader doet ook alles zelf. mn man kan hierdoor ook al veel zelf. maar als het echt grote verbouwingen zouden zijn kunnen zij dat ook niet even voor ons doen natuurlijk. ze werken ook beide nog gewoon. dan zouden we het ook uitbesteden denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vriend is zelf ontzettend handig, waardoor hij veel klussen samen met de buurjongen (die is nog handiger) zelf kan doen, wat ons dus veel geld bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omdat man ook heel handig is eh met computers laten we de meeste dingen doen. Soms door een familielid die wat bij wil klussen maar ook vaak door een klusbedrijf. Het kost wat maar dan is het ook gebeurd.
  Overigens kan man wel goed schilderen dus dat doen we zelf.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 4. man is superhandig en doet alles zelf
  dat bespaart echt enorm

  Bij ons nieuwbouw huis was het elke avond , bouwvakkers eruit, man erin ( dat was zo afgesproken
  met de aannemer )

  Dus voor het huis was opgeleverd had man al zelf alle leidingen naar de slaapkamers gelegd ( voor de beton vloer gegoten werd), het hele huis geverfd (binnen en buiten)
  de zolder extra geisoleerd extra snoeren getrokken voor geluid e.d, en tal van andere klusjes gedaan
  Alles in zeer goede samen werking met de bouwvakkers, had man wat nodig dan lieten zij gereedschap voor hem liggen, andersom werkte dat ook zo
  Ik denk dat we als man niet zoveel zelf had gedaan dit huis niet binnen onze mogelijkheden had gelegen.
  vorige maand timmerde hij nog een mooie schuur achter het huis ( ik ben zo blij dat man zo handig is:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn partner is pas tevreden als hij het naar zijn maatstaven is gedaan, en dat is erg lastig. We hebben een dakkapel laten vernieuwen en vergroten, en dat ziet er in mijn ogen prima uit, maar nee er zijn allelei dingen die hij niet goed gedaan vind. Van een ding is dat inderdaad zo en vandaag heeft hij het dak dan ook opgekrikt en nieuwe steunbalkgeplaatst. Maar en moet nog zo veel worden afgetimmerd en dat wil ik graag laten doen, dat hadden we ook wel besloten voor de verbouwing, nu wil hij dat niet meer. We zijn in de 60 en het hoeft van mij dan ook geen eeuwigheidswaarde te hebben, goed is goed genoeg in mijn ogen. Kortom het schiet niet op want 8-urige werkweken kan ik niet verwachten natuurlijk.
  Ik kom er nog niet uit wat te doen omvoortgang te krijgen, bovendien is in de tuin ook werk op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij wonen nu bijna een jaar in onze twee onder een kap jaren 30 kluswoning. Gelukkig hebben we de zolder wel klaar :) daar zijn we als eerste mee begonnen. Vorig jaar hebben we in turbo tempo 5 maanden geklust. 's Avonds na het werk, in de weekenden. Slopend voor onze energie. Ik was wel heel slank haha. Nu laten we wat klussen doen. Net als jullie werken we allebei volledig. We zijn klusmoe en we kunnen het ons veroorloven. Ja, het kan vast goedkoper door het zelf te doen, maar soms.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We doen zo veel mogelijk zelf (al dan niet geholpen door mijn vader). Voornamelijk omdat het dan echt wordt zoals we zelf willen. We hebben vaak afwijkende ideeën en dat is lastig uitbesteden. En zelf doen is vaak goedkoper, dat speelt ook mee. We hebben een echt klushuis. De belangrijkste dingen zijn inmiddels gedaan. Het klussen staat nu even op een laag pitje omdat we ons concentreren op ons werk. Overigens hebben we inmiddels wel een netwerkje van professionle klussers die ons wel begrijpen, dus als er iets moet gebeuren wat we zelf niet kunnen, gaan we daar te rade wie in te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms helpt mijn vader ons. We proberen ook wel dingen zelf te doen zoals sloopwerk, voorbereidingen, behangen en kleine dingen. Ook schuren en aflakken van veel dingen doen we zelf. Komende zomer staan alle kozijnen beneden op de planning. Extra vrij voor genomen, maarja laten doen kost veel geld. En moet nu echt gebeuren. Dus balans!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe gaat het eigenlijk met jou zelf? Weer (lichamelijk) opgeknapt?

  BeantwoordenVerwijderen

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten