Over in10jaarfo; op zoek naar een simpel & rijk leven

Welkom op mijn blog! Wat leuk dat je de moeite neemt om wat meer over mij te weten te komen.

In februari 2015 startte ik de weblog in10jaarfo; op zoek naar een simpel & rijk leven. Vooral om mijzelf te motiveren om nu echt bezig te gaan met een nieuwe levensstijl. In deze levensstijl staat consuminderen, gezond leven, reizen, moestuinieren, besparen en aflossen op de hypotheek centraal. Met daarbij als doel om in 10 jaar onze volledige hypotheek afgelost te hebben. Een bijzonder ambitieus plan als je weet dat onze hypotheek in 2015 €333.000 bedroeg. Zoveel geld aflossen in zo'n relatief korte termijn? Het lijkt onmogelijk, maar is het dat ook?

Met 2 fulltime banen konden wij goed rondkomen. Door bewust met ons geld om te gaan konden wij veel aflossen en is er een sneeuwbaleffect ontstaan. Onze hypotheek werd steeds lager en onze maandlasten ook. Eind 2017 hebben wij onze hypotheeklast al terug gebracht naar een bedrag van 190.000 euro. We zijn op de goede weg!


We gaan niet mee in de maatschappij waarin alles zo snel mogelijk vervangen moet worden en we vragen ons bewust af of een uitgave nodig is. Door het bloggen zijn onze ogen nog verder open gegaan en gaan we sneller dan ooit richting financiële onafhankelijkheid. Rijk willen we niet worden, wel willen we de vrijheid hebben om te doen wat voor ons belangrijk is. Ons geluk zit niet in materiële zaken, maar in het hebben van quality time! Tijd die wij in kunnen vullen zoals wij dat willen.

Wij zijn vrouw (geboren in 1986) en man ( geboren in 1980) en wonen samen  in een 2-onder-1 kap woning in het midden van het land. Vrouw is werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs en man in de IT. November 2016 is onze dochter Nikki geboren. In maart 2018 wordt onze 2e dochter verwacht. Na de geboorte van onze eerste dochter ben ik 3 dagen i.p.v. 5 dagen gaan werken. Mijn inkomen is hierdoor gedaald en door de komst van onze dochter zijn onze lasten (kinderopvang) flink gestegen. Desondanks blijven we door gaan op dezelfde voet. Bewust consumeren en flink genieten van het leven.
SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten