maandag 23 februari 2015

Financieel onafhankelijk in 10 jaar?!

Al geruime tijd lees ik mee op de website van 'Min of meer', 'Het rijke wijf' en 'Sander en Daantjes groene blog'. Veelal gaat het over consuminderen, maar ook over de dagelijkse beslommeringen. Één onderwerp heeft altijd mijn interesse; het versnelt aflossen van de hypotheek! Met alleen lezen kom ik niet verder en daarom kom ik (lees; wij!) in actie!


In 10 jaar tijd willen wij onze hypotheek afgelost hebben. Een erg nobel streven als je beseft dat wij onze woning in december 2013 gekocht hebben en een hypotheek van 333.000 euro hebben. Met een mooi inkomen, maar helaas ook hoge vaste lasten, heeft aflossen er in de afgelopen periode nog niet ingezeten. Nu wij iets meer ruimte hebben én meer aandacht gaan besteden aan ons uitgavenpatroon, gaan wij in actie komen.

Via deze blog laten wij zien hoe wij ons doel willen bereiken.

En jij? Los jij ook af op jouw hypotheek? Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je financieel onafhankelijk wordt?


4 opmerkingen:

 1. Hoi, Ik ga jullie ook volgen. Ik los ook af op mijn hypotheek. En jij zit als leerkracht op het VSO, mijn zoon als leerling (HAVO is LG). Na mijn scheiding heb ik mijn ex uitgekocht en zo was ik naast een echtgenoot ook van een woekerhypotheek af. (flauw ik geef het toe). Was solo begonnen met een aflossingsvrije hypotheek omdat dat dat de enige hypotheek was die ik kon krijgen (bij één van de weinige hypotheekverstrekkers die mij een hypotheek wilde verstrekken). In 2013 aflossingsvrije hypotheek gedeeltelijk omgezet in spaarhypotheek (dat was dom). Ik wens je succes met het bloggen en hoop veel van je te lezen en leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ikke,

  Ik moest even grinniken om je post, ik houd wel van een beetje spot! :) Wat ontzettend knap dat jij in je eentje alles weer op de rit begint te krijgen! Veel leesplezier en bedankt voor jouw reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog ben zelf ook hard bezig om financieel onafhankelijker te worden. Helaas zit ik een beetje vast met aflossen ivm hoge boeterente en kan ik niet meer bijstorten op de spaarhypotheek omdat ik dan buiten de bandbreedte schiet kijk maar eens op mijn blog voor de gehele situatie. We hebben echter ook nog een pensioengat van zeven jaar en ben toch echt van plan om te kijken of we eerder kunnen stoppen met werken. Ik moet nu weer hard aan de slag om ons spaargeld weer naar 50k te brengen doel is om dit voor het einde ban het jaar weer gerealiseerd te hebben. Moet weer de juiste miniset krijgen merk ik nu ik de teugels een tijdje heb losgelaten. Dus hoop ik ook veel tips op je blog te kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen