zaterdag 21 maart 2015

Guilty pleasures

Om het aflossen en consuminderen vol te houden, vind ik dat iedereen zijn eigen 'guilty pleasures' moet hebben. Iets kunnen doen of kopen waar je echt van kan genieten. Voor mij is dit de ruimte af en toe te kunnen lunchen in de stad met vriendinnen, reizen maken, plantjes voor in de tuin kopen, een dagje sauna of naar de schoonheidsspecialiste.

Voor vriendlief is dit anders. Hij is een echte computerfanaat. Zijn 'guilty pleasure' is gamen. En vorig weekend heeft hij daar een behoorlijke aankoop voor gedaan. Een racestoel. Eentje waar hij al jaren van droomde. Het is op deze momenten maar goed dat we gescheiden financiën hebben.

Op deze momenten is de waarde van geld van ondergeschikt belang. Zo zouden wij elkaars aankopen nooit voor onszelf kopen. Maar het gevoel wat wij krijgen bij het uitgeven van het geld is hetzelfde. We betalen voor iets waar wij beide echt van kunnen genieten. En eigenlijk is dat niet eens in geld uit te drukken!

Wat zijn jullie guily pleasures? Hebben jullie afspraken met je partner gemaakt over het geld wat je uitgeeft aan een guilty pleasure?

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben een gezamenlijke guilty pleasure. Namelijk uit eten gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een gezamenlijke guilty pleasure. Namelijk uit eten gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom hebben wij ieder 150 euro per maand zakgeld voor uitjes kleding hobby ed. Nooit irritatie over elkaars uitgaven en voor ieder van ons vrije speelruimte. Rest is redelijk strak gebudgeteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee. Geen zakgeld hier maar ook niet echt guilty pleasures; ik koop af en toe een tijdschrijft (ongeveer 1 x per 3 maanden), af en toe wat plantjes voor de tuin of groentetuin en we lusten allebei graag een wijntje; dus bij de weekboodschappen zitten altijd twee flesjes wijn. Mijn man gaat af en toe naar een concert of Ajax en dat overleggen we gewoon, en ik ga af en toe met vriendinnen op stap maar ook dat overleggen we even en vervolgens ga ik gewoon. Aangezien we overleggen en dit maar af en toe voorkomt is zakgeld niet nodig. We vertrouwen elkaar wat dat betreft en weten van elkaar hoe we er in zitten (vooral ik ben verder heel zuinig met ons geld) dus dat gaat prima zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen Guilties (daar geloof ik niet in)

  Mijn pleasure (geef ik denk ik veel veel meer uit dan gemiddeld)
  reizen
  cultuur
  mischien apparaten/gadgets/dingen met een stekker, maar aangezien ik hier slim (lees bijvoorbeeld zonder fruit logo) valt het volgens mij nogal mee.

  Ik geef minder uit aan
  vervoer (alleen ov en fiets)
  uiterlijk en verzorging.


  Soms denk ik dat een "obsessive" pleasure de hypotheek aflossen is. Ik word zeker gelukkiger nu ik het doel (nul) op middellange termijn zie naderen. Dat was ook mijn motivatie om te gaan aflossen.

  Velen noemen Gerhard Hormann als inspiratiebron. Dat is hij voor mij nooit geweest (boek ook nooit gelezen). Toen ik zijn interviews las/zag bij verschijning Hypotheekvrij schoof ik zijn manier ook direct terzijde, veels te extreem naar mijn idee. Soms bekruipt me toch het gevoel dat ik er teveel mee bezig ben.

  Toch denk ik van niet. Ik ga dit jaar zeker weer 4-6 weken op vakantie. In tegenstelling tot eerdere jaren denk ik in Europa te blijven, maar of dat het zoveel goedkoper maakt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken jouw manier van aflossen. Ook wij zijn er veel mee bezig, maar niet ten koste van alles. Het aflossen wordt op deze manier ook een 'pleasure', maar daarbij lijden andere 'pleasures' er niet onder! Leuk om jouw ervaring eens te lezen!

   Verwijderen