woensdag 1 april 2015

Loterij is....

'Loterij is kloterij' zei mijn moeder altijd. Iets wat ik volledig met haar eens ben. Ondanks de verleidingen zijn wij gelukkig nergens lid van. Toch hebben vriend en ik het er wel eens over. Stel dat de straatprijs in onze straat valt; dan hebben wij niets! En wat zouden we doen met zoveel geld?

De kans dat de straatprijs in onze straat valt is zeer klein, maar uiteraard wel aanwezig. Daarnaast zou ik vast wel even balen als hij zou vallen, maar laten we eerlijk zijn; ook zonder straatprijs komen wij prima rond en kunnen we genoeg leuke dingen doen. Toch wil iedereen altijd meer, een van de oorzaken waardoor mensen in de schulden komen.klik


Meedoen met loterijen, want stel je voor dat jij de hoofdprijs wint! Lenen voor de aanschaf van nieuwe producten; je moet er immers wel bij horen. In Amsterdam viel eind vorig jaar de jackpot van de staatsloterij. Veel van de winnaars bleken in de bijstand of schuldsanering te zitten. Mijn inziens onbegrijpelijk; met zo weinig inkomen toch lid zijn van een loterij. De gemeente wist deze winnaars overigens wel snel te vinden klik! en gaat met de winnaars nieuwe afspraken maken over het aflossen van schulden en het ontvangen van bijstand. Wel zo terecht lijkt mij!

Doe jij mee aan loterijen? Vind jij dat je lid mag zijn van een loterij als je in de bijstand zit, schulden hebt en/of gebruik maakt van de voedselbank?


11 opmerkingen:

 1. Als je bij de voedselbank loopt omdat je te weinig geld hebt voor eten dan niet.
  Maar verder zou ik niet weten waarom niet. Als iemand daarnaast gewoon rond kan komen met zijn geld is er niets aan de hand toch? Ik bedoel dus als men gewoon af kan lossen volgens afspraak dan maakt het niet uit. Mensen zitten niet persé door eigen schuld in de bijstand of loopt met schulden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet meer met de PC loterij na verhuizing vorig jaar daarvoor durfde ik niet. De eerst maand viel de jackpot in Zeeland de provincie waar ik net naar toen was verhuisd gelukkig niet in mijn plaats. Ik zou me dan toch erg vervelend hebben gevoeld denk ik.
  Soms koop ik een staatslot en nog nooit wat gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen wel mee en wel omdat we specifieke wensen hebben die helaas alleen met veel geld zijn te vervullen. We weten dus ook precies wat we zouden willen kopen en dat ligt vnl in de sector 'vrijheid' dmv van hulp/hulpmiddelen. Het is makkelijker niet mee te doen als je voldoende geld hebt om het leven te leiden wat je prettig vindt. Voor mensen in schulden is het niet een verstandige keus maar ik snap het wel, immers in 1x uit je problemen. Ik sta er wat dubbel in, ik doe wel mee want stel toch eens maar zou niet meedoen als ik niet hele specifieke wensen had en voor dat klein kansje heb ik dan toch elke maand 15 euro over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooit mee gedaan en daarmee gewoon geld bespaart. Zo werkt dat! We hebben leuk afgelost op ons huis waardoor we lekker overhouden maandelijks. Hier nog nooit een prijs in de straat gevallen. Tja, zou natuurlijk best even zeer doen. Maar al met al, al die jaren geen maandelijkse uitgaven gedaan aan loterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nog nooit meegedaan met loterijen en toch de hoofdprijs ? huh dat is toch onmogelijk ,nee hoor, ik voel me rijk omdat ik met een net iets meer dan minimum inkomen toch rond kan komen en zelfs nog sparen kan. want dat is toch een fantastisch gevoel dat je geen schulden hebt en je rekeningen kan betalen, oke ik kan niet alles doen wat de meeste mensen in mijn omgeving wel doen,maar ik ben redelijk gezond, kan nog werken , heb ook nog werk en ik heb een leuk ingericht huurhuisje, niet alles wat er staat is nieuw, maar het ziet er leuk uit en alles werkt , wat wil een mens nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij wie de vingers jeuken om zijn zuurverdiende euro's te trekken om te investeren in een droom, klik eerst op deze link: Kansberekeningen om de meest bekende loterijen te winnen. http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/hoe-groter-de-prijs-hoe-kleiner-de-winkans/speel/1/

  Mijn beursje blijft gesloten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen in de bijstand mogen gelukkig zelf weten wat ze met hun geld doen, als je na betalen van al je rekeningen nog wat over houdt aan bijv. af en toe een flesje wijn, rokerij of een staatslot wie ben jij of ik dan om daar over te oordelen? Als je bij de Voedselbank zit lijkt het mij sterk dat je geld overhoudt voor loterijen. Waar ik niet van hou is als anderen gaan uitmaken of denken te weten hoe een bepaalde groep zich moet gedragen omdat ze in de biistand zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, prima maar als er dan een wasmachine stuk gaat en er is geen buffer (want loterij kost erg veel geld) dan ook geen beroep doen op de gemeenschap. Daar houd ik dan weer niet van. Julia

   Verwijderen
  2. Eens met de eerste anoniem.
   Julia, wie zegt dat men dan geen buffer heeft? Mijn nicht zit in de bijstand, ze is alleenstaand ouder van 4 jonge kinderen met allemaal een beperking, geen alimentatie, maar ze heeft wel degelijk ook een buffer.
   Zo jammer dat er zomaar conclusies worden getrokken terwijl je nooit helemaal iemands situatie kent.

   Verwijderen
  3. Ik trek geen conclusies, als mensen het prima voor elkaar hebben, is er toch ook geen probleem. Wel vind ik dat als mensen het zo graag zelf willen weten waar ze hun geld aan uitgeven, ze ook zelf verantwoordelijk zijn voor de consequenties. Aan dat laatste schort het nog al eens.
   En wil je nou echt beweren dat in dit geval jouw nicht beter elke maand een lot kan kopen dan het geld bijv. aan haar kinderen besteden?? Julia

   Verwijderen
  4. Volgens mij heb ik dat laatste nergens gezegd Julia.
   Mijn nicht zorgt prima voor haar kinderen én kan daarnaast regelmatig een lot kopen.

   Verwijderen