zaterdag 4 april 2015

Een passief inkomen

Passieve inkomsten genereren is een droom voor veel mensen, zeker voor diegenen die niet houden van een 9-5 baan. Bij een passief inkomen komen er inkomsten binnen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Je hoeft dus niet elke dag de deur uit om naar je werk te gaan. Een passief inkomen kan je op verschillende manieren krijgen. Bijvoorbeeld door inkomsten uit advertenties en inkomsten uit verhuur van vastgoed.

 

Actief inkomen en passief inkomen

In een economie zijn de meeste mensen op een actieve manier bezig om aan een inkomen te komen. Ze gaan naar hun werk, volbrengen taken voor hun baas of werken in een eigen onderneming. Ze moeten met andere woorden hun tijd opofferen om aan inkomsten te komen: ze ruilen tijd om voor geld. In dat geval spreekt men van een actief inkomen. Als die mensen om de een of andere reden niet meer kunnen gaan werken, verliezen ze hun inkomsten. Bij een passief inkomen ligt dat anders.

Extra geld verdienen dankzij een passief inkomen

Een passief inkomen daarentegen betekent dat je niet elke dag naar je werk hoeft te gaan en toch inkomsten genereert. Bij een passief inkomen krijg je inkomsten binnen zonder dat je ervoor hoeft te werken of je tijd ervoor hoeft op te offeren.

Inkomsten uit auteursrechten

Mensen die een boek schrijven, zullen altijd een percent blijven ontvangen telkens wanneer hun boek verkocht wordt. Boeken kunnen ook verfilmd worden: ook in dat geval zal de schrijver omwille van zijn auteursrecht een uitbetaling krijgen.  Succesvolle schrijvers kunnen op die manier dus een aardig extra inkomen opbouwen.


Inkomsten uit advertenties bij websites

Een andere manier om een passief inkomen te krijgen is geld verkrijgen via advertenties op jouw website. Het bekendste voorbeeld is Google Ad.sense. Er wordt geld ontvangen als een bezoeker klikt op een advertentie van de site.

Verhuuropbrengsten van vastgoed

Real estate en vastgoed zijn een investeringsoptie die veel voordelen met zich mee kan brengen. Als je een appartement bezit dat populair is bij huurders, dan kan je een aardig passief inkomen opbouwen alleen al dankzij de huuropbrengsten. Het is wel van belang om te weten of je voldoende huurders kan aantrekken als je een appartement alleen voor die doelstelling koopt.

Hierbij komt heel wat voorbereiding en onderzoek bij  kijken: in welke buurt ligt het vastgoed? Heeft de omgeving potentieel als het aankomt op werkgelegenheid?  Het hoeft niet altijd om een appartement te gaan; er zijn bijvoorbeeld ook aardige inkomsten te verkrijgen door het verhuren van een garagebox in de stad.

 Het verkrijgen van een passief inkomen is voor velen een droom. Toch lijkt dit alleen te kunnen als je zelf geld of tijd investeert. Pas op langere termijn betaalt zich dit uit door een passief inkomen. Heb jij een passief inkomen? Of heb je plannen om dit in de toekomst te realiseren?

0 reacties:

Een reactie posten