donderdag 2 april 2015

Reiskostenvergoeding en eigen bijdrage

De meeste mensen moeten vervoerskosten maken om op het werk te komen. Ik moet dit ook. Ik werk in het onderwijs, waarbij niet alle kosten volledig vergoed worden. Hierdoor moet ik zelf ook een deel betalen.

In de CAO PO is onderstaande aangegeven.Voor mij betekend dit dat ik 54,78 euro aan reiskostenvergoeding ontvang. Het lukt mij niet om hier de benzine van te betalen. Ik leg maandelijks 40 euro zelf bij. Daarbij reken ik de kosten voor verzekering, afschrijving van de auto en wegenbelasting niet eens mee.

Voorheen werkte ik op een school waarbij ik elke dag 120 kilometer moest reizen om op mijn werk te komen. Maandelijks betaalde ik rond de 300 euro aan brandstof. Ik ontving het maximale bedrag voor reiskostenvergoeding; namelijk 78,80 euro. Mijn inkomen was inclusief brandstofvergoeding destijds rond de 1800 euro. Dan is 220 euro aan extra brandstofkosten best een flink bedrag. Gelukkig is dit nu niet meer het geval en vind ik het niet erg om een klein deel zelf bij te betalen.

Hoe is het bij jou op het werk geregeld? Ontvang jij reiskostenvergoeding? Staat dit in verhouding tot de kosten die je werkelijk maakt?


3 opmerkingen:

 1. Sander ontvangt momenteel complete vergoeding van zijn openbaar vervoerskosten. Bij zijn nieuwe baan krijgt hij een vast bedrag, maar hij gaat op de fiets dus dat is alleen maar mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn man stond het absoluut niet in verhouding. Alleen al de diesel kostte 300 euro per maand meer dan dat we aan reiskostenvergoeding kregen. We zijn vanwege de afstand en de kosten verhuisd. Want als je zoveel rijdt dan heb je niet alleen de extra kosten van brandstof, maar ook veel kosten aan onderhoud en beurten.
  Mijn man werkt in de gezondheidszorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons kun je kiezen.

  openbaar vervoer wordt volledig vergoed met een ns business card.
  of je krijgt een vergoeding naar gelang de afstand. (daar moet je op bij leggen als je elke dag de auto pakt)

  BeantwoordenVerwijderen