zondag 12 juli 2015

Nieuwe meubels

Wij wonen sinds begin 2014 in onze woning. Het is onze tweede woning samen. Met verhuizen naar de nieuwe woning hebben wij de meubels van onze vorige woning meegenomen. Prima voor in het begin en ook niets mis mee. De meubels zijn nu 6 jaar oud dus zeker nog niet af. Toch willen we graag wat anders. Onze vorige woning was kleiner, waar de meubels ook op aangepast waren. We willen dus graag iets wat meer passend is aan onze huidige woning.

Ik ben dol op een licht interieur met warme accenten. Vandaag hebben we ter oriëntatie een rondje door Loods 5 gedaan. We schrokken ons kapot van de prijzen. Dat hebben we er ook weer niet voor over. Nu ben ik online een beetje aan het kijken wat we willen en hoeveel we er aan willen besteden.

Op ons verlanglijstje staan de volgende zaken:

- salontafel (bij voorkeur rond, evt. meerdere)
- eettafel (groot, lang, type kloostertafel)
- tv-meubel
- vloerkleed
- accessoires

Ook op marktplaats ben ik al druk aan het snuffelen, maar ik vind het lastig om daar mooie spullen te vinden die ook nog in de buurt aangeboden worden. We kunnen door omstandigheden minder ver op vakantie, waardoor er meer ruimte is in ons budget om wat in huis te veranderen.

Wie heeft er leuke, betaalbare interieurtips? Welke winkels zijn aanraders?


8 opmerkingen:

 1. Als je geen haast hebt gedult loont!

  Er zijn altijd mensen die kwijt willen wat jij wilt hebben.

  Kijk naast marktplaaats op Catawiki (vooral Designveiling maandag) en locale veilinghuizen.
  Veilen is enigzins een sport. Kijk goed naar bijkomende kosten en laat je niet opjagen.

  Je krijgt in ieder geval leukere dingen dan Ikea. Het voordeel is ook dat de waarde van gebruikt design redelijk constant is, dus je kan het ook weer verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou je aanraden om niet te bezuinigen op goede meubels. Als je goede, stevige en duurzame, tijdloze meubels koopt hoef je over een aantal jaar niet weer. Goedkoop is duurkoop. Vermijd dure zaken en zaken met bekende namen. Kijk eens bij een meubelzaak die niet duur adverteert. Of kijk bij een meubelmaker. Het zal je meevallen wat het je gaat kosten. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik heb geleerd van toen wij meubels gingen kopen: onthoud de naam van het meubel en zoek hem op op internet. T zou zo maar kunnen dat salontafel firenze elders 33% goedkoper is en misschien wèl binnen je budget past. Zoek eens op marktplaats of je een vergelijkbaar meubel kunt kopen. Daarnaast kun je eens gaan kijken bij winkels die gaan verhuizen of opheffingsuitverkoop hebben, die willen graag snel van hun showmodellen af, koopje voor jou! Meestal wel gelijk afrekenen en meenemen dus zorg voor een grote auto of een boedelbak. Tenslotte: wees nooit bang om te onderhandelen. Meestal kun je nog wat van de prijs afsnoepen.
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien af en toe eens bij een Kringloop kijken? Daar hebben ze vaak mooie spullen voor heel weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij begonnen met 'goedkoopjes' als studenten, maar hebben inmiddels bijna allemaal nieuwe meubels gekocht. Onze eerste meubels waren van mindere kwaliteit. Slecht MDF, kringen/krassen etc. Toen wilde ik echt alleen maar goed spul, liefst (eiken) hout dus. Wat mij betreft is goedkoop echt duurkoop, zeker wat meubels betreft. Wij hebben gewoon langzaam aan telkens wat vervangen maar nu hebben we echt mooie spullen waar ik nog steeds blij mee ben. Tip: Woood heeft leuke (Loods 5 stijl!) meubelen, vaak van echt hout, en soms ook in de aanbieding bij bouwmarkten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb afgelopen week via Facebook hele leuke meubels gekocht. Zelf even opknappen en je kan er een lange tijd van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zoek echt altijd via marktplaats. Heb ook hele leuke meubels via social media gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen