donderdag 23 juli 2015

Vakantie geboekt

Het leek er even op dat we dit jaar niet op vakantie konden in de zomervakantie. Gelukkig hebben we groen licht gekregen van het ziekenhuis. We gaan iets minder ver als gebruikelijk, maar wel weer naar een land waar we nog niet eerder geweest zijn. We zijn tot nu toe nog nooit teruggegaan naar een vakantieland. We proberen om zoveel mogelijk landen te bezoeken. We hebben dit jaar een relatief goedkope vakantie geboekt.

In het hoogseizoen vertrekken we voor 9 dagen naar Macedonië en verblijven we aan het meer van Ohrid. Hij stond nog op mijn wensenlijstje. Ik ben erg benieuwd hoe wij het daar gaan ervaren. Voor deze 9 dagen in een hotel,  inclusief vlucht, betaalden we voor 2 personen 850,50 euro. Een stuk lager als begroot. Daarnaast is het een relatief goedkoop land qua eten en drinken.

We hebben voor het boeken van de vakantie verschillende sites bezocht en prijzen met elkaar vergeleken. We hebben behoorlijk last minute geboekt, waardoor we extra korting kregen. Mooi meegenomen dus. Daarnaast boek ik altijd via Euroclix, omdat we bij aankopen via het internet altijd een klein percentage aan clix ontvangen.

Ben jij of ga jij nog op vakantie? Waar zijn jullie heen gegaan? Wat is jouw vakantiebudget? Zijn er nog ervaringsdeskundigen die al naar Macedonië zijn geweest? Wat zijn aanraders? 


10 opmerkingen:

 1. Nee sorry geen tips hier, want nog nooit naar Macedonie geweest. Wel op vakantie geweest maar dan twee weken Kreta. Heerlijk geweest overigens, Veel plezier daar.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan vanaf half augustus op de fiets van Maastricht naar Rome. Daar hebben we vier weken voor uitgetrokken, onderweg gaan we kamperen. De terugreis gaat met het vliegtuig. Alle spullen hebben we al (kampeerspul, fietsen, etc) dus onderweg zullen de kosten hoofdzakelijk voor eten en campings zijn. Het vliegtuig is al betaald (prijsvechter) dus het wordt ale met al een relatief goedkope vakantie en we hebben er geen budget voor. We zien wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gaaf!! Lijkt mij een hele unieke ervaring. Vaker zo'n lange fiets vakantie gedaan?

   Verwijderen
  2. Ja, drie jaar geleden zijn we van huis (Noord Holland) naar Nice gefietst in 3 weken. Hoofdzakelijk gekampeerd, af en toe een hotel ivm de hele dag regen. En twee jaar geleden zijn we naar Oostenrijk gefietst, daarna weer terug richting Munchen. Afgelopen jaar zijn we weer "normaal' op kampeervakantie geweest in Frankrijk en ondanks dat we de fietsen mee hadden en veel tochtjes gemaakt hebben mistten we toch het vrije gevoel van het reizen. Vandaar nu deze reis naar Rome. Overigens zijn "wij" mijn man en ik. Onze kinderen zijn min of meer volwassen en gaan hun eigen weg, ook wat betreft vakanties.

   Verwijderen
 3. Leuk blog heb je, ik ga je volgen.
  Wij zijn in mei/juni naar Engeland geweest, zoals ieder jaar en gaan als extraatje in september 2 weken met een gehuurde camper naar Scandinavië. Om te kijken of kamperen met een camper ons bevalt.
  In Macedonië ben ik nooit geweest, maar het schijnt er schitterend te zijn. Veel plezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al heel vaak en ver met vakantie geweest, maar nog nooit in Macedonië. Dit jaar slaan we over i.v.m. verhuisplannen (we gaan kleiner wonen) Alvast een fijne vakantie en hoor vast nog wel of het een aanrader is.

  Wegschuld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helaas niet ver weg.. vind 2 u in de auto met dochter al pittig.. laat staan verder weg met vliegtuig of lange reis met de auto...nee doen we nog even niet, wie weet later wel.. tot nu toe wordt het vertrek naar vakantie elke x makkelijker gelukkig omdat ze steeds beter snapt hoe het gaat etc.

  verder hebben we ook nog niet geboekt. we blijven in nl en willen het weer een beetje afwachten en de aanbiedingen :) (soort van voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.. vind het gewoon zo zonde van t geld..) vorig jaar hadden we meer geluk toen zijn we in de meivakantie geweest, een week die niet landelijk een meivakantie was dus geen dure week ;) nu wel in t hoogseizoen helaas.. maar heb er wel heel erg veel zin in, waar we ook heen gaan (zal nl of belgie oid zijn) vooral even weg van thuis, andere omgeving, andere dingen te doen, niet afgeleid door een huis vol huishoudelijke en opruimklusjes, maar gewoon heerlijk alle tijd voor elkaar en om te relaxen, kinderen die meer hun gang kunnen gaan en andere dingen kunnen doen dus zich beter vermaken, heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sprak dit jaar een Moldavier met vlietangst die naar NL kwam voor zaken. Er rijden mooie bussen van Moldavie naar NL en weer terug. Een lijndienst,mmaar dan voor busjes. Bijzonder he.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee we hadden geen plannen om weg te gaan, ja wel gewoon een dagje maar verder niet.. en eigenlijk maar goed ook, we hebben een paar forse tegen slagen, onze jongste komt opeens zonder werk, 2 dieren zwaar ziek en een stapel rekeningen waar even niet echt op gerekend was.
  Ach we vermaken ons wel hoor wat dat betreft komt dat helemaal goed, we hebben een lekkere tuin, zitten tegen een natuur gebied en we gaan lekker wat daagjes hier of daar er op uit.

  Hoop jullie een waanzinnig mooie vakantie hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit jaar ben ik in de Karpaten geweest. In het deel dat in Oekraine ligt. Ongeveer voor het zelfde budget, inclusief hotel, vliegtickets, gids, busje met chauffeur, wodka's en eten.

  BeantwoordenVerwijderen