maandag 17 augustus 2015

Geld spenderen

Waar wij voorheen trouw iedere maand een vast bedrag naar onze spaarrekening overboekten, vliegt het geld er nu met bakken uit. En dat is best wel even wennen. Geld uitgeven voor grotere uitgaven wordt blijkbaar lastiger als je het minder vaak doet en veel waarde hecht aan sparen.

Toch kan ik het wel relativeren én wil ik ook geld uit kúnnen geven. We hebben het geld ervoor en daarnaast kunnen we het ook weer bij elkaar sparen. Voor onze bruiloft hebben we een budget van 7000 euro gereserveerd. Aangezien we redelijk groot uitpakken, is het budget niet heel ruim. Nu we echt in het regelwerk zitten, merken we dat we als we niet oppassen, heel ruim over budget heen gaan. En heel gek doen we dan niet eens.

Voor onze trouwdag vinden wij de locatie, het eten, muziek en de fotograaf heel belangrijk. Dat zijn dan ook meteen de grootste kostenposten. Op dit moment wachten we op de offerte van een locatie. De grootste kostenpost voor onze grote dag.


Onze uitgaven tot dit moment:
Ik heb een prachtige trouwjurk via MP kunnen kopen. Helemaal blij mee. Mijn vriend heeft via een outletwinkel een Italiaans maatpak gekocht. Hij moet nog een blouse en stropdas kopen. Ik moet nog schoenen en lingerie kopen. Ik verwacht dat we voor deze kostenpost binnen budget blijven. Onze trouwringen hebben we ook uitgezocht. We zijn voor witgoud gegaan. Twee strakke ringen, een mooie set waarbij bij mij een diamantje in het midden zit. Iets boven budget, maar wel helemaal onze smaak. Hiervoor zijn we naar een outletjuwelier van S.iebel gegaan. Het scheelde 30% op de reguliere prijs.

Trouwjurk + trouwpak: 667 (begroot: 800 euro)
Trouwringen: 632,10 (begroot: 500 euro)

 Groot feest
Wij hebben op onze trouwdag 30 daggasten + 7 kleine kinderen. In de avond komen er nog ongeveer
60 gasten bij. We willen trouwen in een klein kasteeltje in de buurt, waar ook het diner en het avondfeest zal plaatsvinden. Op het feest zal een DJ draaien en overdag komt een fotograaf om alles vast te leggen. De dag willen we niet te formeel laten lopen, het moet vooral gemoedelijk en gezellig zijn.

Wij hebben nooit de droom gehad om zo groot te trouwen, integendeel zelfs. Toch staan we daar op dit moment anders in. We hebben een minder leuk jaar achter de rug waarin we van veel mensen afscheid hebben moeten nemen. Daarom willen we met al onze vrienden en familie die we nog wel hebben een mooie dag beleven met alles erop en eraan.

Niet zo consuminderig en het past eigenlijk helemaal niet zo in onze levensstijl, maar voor 1 keer wel héél erg leuk! En de kosten... voor 1 keer doen we dat dus maar gewoon!

4 opmerkingen:

 1. Groot gelijk, een onvergetelijke dag en voor de rest van je leven een mooie herinnering om op terug te kijken en iedere keer weer van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt wel of je het probeert goed te praten. Hoeft niet want het is jouw geld/leven/trouwdag/verantwoordelijkheid/vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach je trouwt niet dagelijks, en als je het kunt missen.. het is wel een dag die je je verdere leven zal herinneren.
  Dan mag dat toch ok wel iets kosten.. jullie zijn nog jong en kunnen nog lang zat zuinig zijn en sparen.
  Voel je niet bezwaard meid, geniet lekker van de voor pret en straks van de mooie grote dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker van genieten zou ik zeggen en de ringen vervang je als het goed is nooit weer! Alles doe je dan maar 1 keer en mag dan toch best wat kosten? Daar heb je toch ook voor gespaard? Zo spaar ik voor een droomvakantie van heel veel geld, en tuurlijk zal het zeer doen als mn saldo met schrik niet, 10.000 geslonken is, maar he...daar spaar ik voor en de 1 geeft het hier voor uit en de ander daarvoor. Geniet er lekker van!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen