zaterdag 22 augustus 2015

Ons boodschappenbudget

Op mijn vorige bericht over het niet rond kunnen komen met ons boodschappenbudget kwamen veel reacties. Begrijpelijk; wij zijn immers maar met zijn tweeën en het lukte ons niet om met 500 euro per maand rond te komen in de zomermaanden.

Ons boodschappenbudget
Wij storten iedere maand 500 euro op een aparte rekening. Beiden hebben we hier een pas van. Alle boodschappen (voeding, drinken, verzorgingsproducten & schoonmaakproducten) worden hiervan betaald. Normaal gesproken komen we hier goed mee uit en houden we vaak wat over. In de zomer ging er echter veel meer geld uit. Onderstaand onze grootste kostenposten.
 • biologisch vlees
 • drank (bier/wijn)
 • ijs 
 • uit eten
Door het warme weer hebben we regelmatig de bbq aangedaan en hebben we regelmatig gasten over de vloer gehad.  De inkopen voor een bbq tellen op zo'n moment toch wel hard aan in het boodschappenbudget. Daarnaast kochten we ook regelmatig een ijsje bij de ijssalon. Deze extra uitgaven betalen we ook van ons boodschappenbudget.

Vanaf maandag start ik weer met werken na een heerlijke vakantie. Ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan en weer een beetje in het ritme te komen. De extra uitgaven die we in de zomermaanden hadden, zullen door het werken weer minder worden. Er blijft gewoon minder tijd over om extra dingen te doen. De extra uitgaven in deze zomer waren het overigens allemaal waard, we hebben er enorm van genoten.

Geven jullie ook meer uit in de zomermaanden en/of tijdens vakanties?


4 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, toen ik werkte had ik veel meer behoefte aan compensatie, in het eerste jaar dat ik vrij was, nam ik regelmatig mensen mee uit eten. Dat vakantie compensatiegevoel. Vooral mensen die vroeger dingen voor me deden, waar ik zelf geen tijd voor had.

  Nu heb ik nog steeds het gevoel van vrij en vakantie, zeker met het mooie weer. Ik compenseer minder.
  Bij het boot kopen feestje heb ik zeilmaat en mijzelf getrakteerd op een etentje in een goed restaurant. Ik eet nog wel eens buiten de deur, maar veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja we geven meer geld uit tijdens de vakantie periode en ook tijdens de vakantie. In de vakantie omdat we dan uit eten gaan en in de weken erom heen omdat we vaker de bbq aanzetten, ijsjes eten of iets makkelijks. Ook gaan man en ik regelmatig buiten de deur lunchen omdat het dan op het werk minder druk is. Ook eten we regelmatig tapas met de kinderen.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, herkenbaar. Wij geven ook meer uit in de zomer. Dat zit voornamelijk in terrasjes (eten en drinken).
  We barbecuen ook meer, maar die gaat bij ons ook aan voor twee kleine stukjes vlees en wat garnaaltjes. Er hoeft niet per se heel veel op. En we compenseren het extra vlees (want het is vaak toch wel iets meer dan een normale maaltijd) door de dagen dat we niet barbecueën vaker vegetarisch te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een bbq is gewoon duur! Wij waren afgelopen week met 3 personen en alleen aan vlees koste dat al 20,- en je koopt al snel iets extra's
  Joh straks als jullie weer aan het werk, komt alles vanzelf weer goed ;-)
  Geniet nog maar even van het weekend, voor je het weet zit je weer op de werkvloer en is het of je niet bent weggeweest.

  BeantwoordenVerwijderen