zondag 9 augustus 2015

Uitstel

De woning van schoonvader is verkocht onder voorbehoud van financiering. Dit voorbehoud zou 4 augustus verlopen. De kopers hebben echter uitstel aangevraagd. Ze hebben de financiering voor de woning nog niet rond gekregen.

Onze makelaar verwacht dat het wel los loopt en de woning gewoon verkocht wordt. Toch is het wel even spannend. Het zou wel erg jammer zijn als de koop niet door zou gaan. We hebben dan geen recht op geld, maar wel geld verloren door de aanhoudende maandlasten.

Op 24 augustus zal, als de koop goed gaat, de sleutel echt overgedragen gaan worden. Wij kunnen dan eindelijk bezig met het afhandelen van de laatste administratieve handelingen. Na 9 maanden veel geregel zijn we blij als we ook dit stuk kunnen afsluiten.

Heb jij ooit meegemaakt dat er uitstel van de voorbehoud van financiering is aangevraagd? Is de koop desondanks gewoon doorgegaan?

9 opmerkingen:

 1. Niet direct zorgen maken, wij hebben afgelopen voorjaar ook uitstel van financiering aangevraagd bij ons nieuwe huis, dat kwam omdat er bij de bank zo'n achterstand was met de verwerking van hypotheken dat het allemaal op zich liet wachten. Misschien kan de makelaar vragen wat de reden is dat ze de financiering nog niet rond hebben?

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij ging het nog anders. De adviseur van mijn kopers had een fout gemaakt door de datum waarop de voorlopige koopakte verliep verkeerd geintepreteerd. De dag nadat de onder voorbehoud voorlopig financiering was afgelopen belde hij pas dat het niet doorging. Ik had de dag eerder al contact gehad met notaris om te vragen wat precies datum en tijdstip waren en de adviseur was dus te laat en als het niet doorging de overdracht had ik recht op 10% van de verkoopprijs. Er is toen afgesproken dat hij alsnog financiering ging zoeken zodat het wel door kon gaan. De overdracht datum is verzet.
  Ik had op dat moment ook weinig keus, zij waren de 2e kijkers pas in 11 maanden en de markt was toen nog 2 jaar geleden. Ik had al ander huis en dus dubbele lasten. Uiteindelijk is het goed gekomen,voor de kopers wel een duurdere financiering en extra verzekering. Het waren buitenlanders en de kans dat ik die 10% daadwerkelijk zou ontvangen was zeer klein.
  Ik had al wel de claim daarop laten vastleggen , maar veel waarde had dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komt heel vaak voor hoor. Geen zorgen maken. Banken hebben vaak achterstanden en in de zomer zijn veel medewerkers op vakantie waardoor de doorstroming van de aanvragen ook niet echt optimaal is. Wij hebben ook wel eens uitstel aangevraagd. Er waren absoluut geen tekenen dat de financiering niet in orde zou komen, maar het proces nam nogal wat tijd in beslag.

  Maar het blijft natuurlijk wel spannend allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is bij de meeste banken momenteel heel druk omdat mensen met deze lage rentes massaal offertes hebben aangevraagd om hun hypotheek over te sluiten. Dat zou het heel goed kunnen zijn. Zou fijn zijn als jullie dit hoofdstuk kunnen afsluiten! Ben benieuwd hoe jullie het geld gaan besteden maar daar komt vast nog een blog over ;-). Bij ons 'gelukkig' nog niet van toepassing maar ik hoor om me heen veel mensen die dit soort geld gebruiken voor aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vorig jaar in de zomer het huis verkocht. Ook de kopers kregen het in aug. niet gelijk rond. De makkelaar gaf al aan dat de kopers hadden laten weten dat het wel rond kwam maar dat het door drukte van de zomervakantie bij de bank niet alles rond was. Zij kregen van de bank nl. ook op een laat tijdstip nog verzoeken wat ze aan moesten leveren ( eerst niet verteld). Precies zoals de kopers al zeiden: het kwam goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gebeurt heel vaak. Ook bij ons huis was dat het geval, en daardoor moesten wij ook uitstel aanvragen. 2 weken later was alles alsnog geregeld dus maak je geen zorgen meteen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Komt vast goed! Bij jullie wel ;)
  Bij ons... was 2009 en midden in De Crisis en toen wilden mensen 126.500 euro betalen voor ons oude huis. Wij blij. Hadden ze een BKR registratie om een telefoonrekeningetje, een kwestie die ook nog eens door hen werd betwist maar ja, vertel dat het BKR maar als Telfort ofzo je aanmeldt. En toen kregen ze het uiteindelijk niet rond, terwijl ze het makkelijk konden betalen verder. Geen een bank die ze een lening wilde geven he.... Uiteindelijk voor 20.000 minder moeten verkopen. Maar goed, das geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee gelukkig nog nooit, begrijp dat dat heel spannend is voor beide partijen.
  Maar hou vertrouwen, komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen