zondag 2 augustus 2015

Vakantie Macedonië

We zijn weer terug van een geweldige vakantie in Macedonië. Het is een land met een prachtige natuur en cultuur. We hadden een hotel aan het meer van Ohrid. Het water is hier zo helder, dat je tot 22 meter diepte de bodem kan zien. Het is een van de schoonste meren ter wereld.

Wij vinden het heerlijk om op zon vakantie te gaan, maar liggen niet alleen maar op het strand te bakken. We vinden het leuk om ook wat van het land te zien.

Pelikaaneiland
We zijn 1 dag naar Pelikaaneiland geweest. Het eiland ligt in het Prespa meer.  Na een flinke rit door de bergen en een boottocht,  kwamen we op het onbewoonde eiland aan. Er leven alleen dieren. We hebben pelikanen, schildpadden, slangen en veel verschillende vogelsoorten gezien. Een fantastische ervaring.

Albanië
Albanië stond ook op ons lijstje om te bezoeken. Er staan nog veel bunkers en er is veel armoede.  Het land lijkt op Macedonië, maar is een stuk minder groen. Er zijn nog ouderwetse grensovergangen. Het lijkt alsof je jaren terug in de tijd bent gegaan.

St. Naum
We hebben ook een bezoek aan de bronnen van St. Naum gebracht. Het water is hier ook glashelder. Het is een prachtig natuurgebied. Ook hier zagen we weer schildpadden.  We waren er al vroeg. Hierdoor was het erg rustig en konden we genieten van de stilte.

Ons hotel stond in de buurt van Ohrid. Een mooie stad met 365 kerken. Voor iedere dag een. Het stadje is in de avond heel bruisend. Overdag is het rustig, het is dan ook erg warm om er te lopen.

Al met al een boven verwachting mooie vakantie. Het is een aanrader om eens te bezoeken en nog eens reuze goedkoop ook.5 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit. Auto- of vliegvakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met het vliegtuig. 2,5 uur vliegen. Erg goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zeg. En dat zo relatief dichtbij. Die regio gaat nog wel een inhaalslag maken denk ik, maar ja dan moet de politiek wel meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er super mooi uit! Lijkt me nog redelijk onontdekt en dat doet de prijzen alleen maar goed. Ik ga eens googelen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen