zondag 8 november 2015

Funda'en & wegdromen...

We hebben absoluut geen verhuisplannen. Toch kan je mij regelmatig op Funda vinden. Ik vind het heerlijk om huizen te kijken en weg te dromen bij al het moois wat voorbij komt.

Droomhuis
Mijn ideale droomhuis zou een vrijstaand huis met een mooi stuk grond zijn in de buurt van een bos. Een idyllisch huis met kippen en een moestuintje erbij. Binnen uiteraard van alle gemakken voorzien. Helaas is dit type huis in deze regio onbetaalbaar. In de toekomst willen we misschien nog wel weer terug naar de Veluwe, waar mijn roots liggen. Hier zijn de huizen beter betaalbaar en zouden wij de kosten er zeker voor op kunnen brengen.

Zolang we echter nog 'loonslaven' zijn, wonen we heerlijk centraal in Nederland. In een mooi huis met postzegeltuintje. Maar dromen mag natuurlijk....

Ben jij vaak op Funda te vinden? Hoe zou jouw ideale droomhuis eruit zien? En waar zou deze staan?


5 opmerkingen:

 1. Hier precies hetzelfde. Op dit moment staat er een prachtig huis hier in de buurt te koop. Helaas kost het bijna 1 miljoen!!! Zouden we naar Friesland trekken dan konden we ons droomhuis gelijk kopen, maar toch doen we het nu niet. M.n. voor de kinderen en te ver weg van familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Droomhuis als in dromen zonder te denken in beperkingen van ruimte, tijd en geld? Zelf onder architectuur bouwen op ruim kavel met groentetuin en kippenhok, met dubbel water voorziening, groen dak, zeepsteenkachel, grote ruimte met goede akoestiek voor zelf musiceren en kleine huisconcerten, ruime woonkeuken met misschien wel een aga. Nou en dan kan ik nog wel even door fantaseren.
  Maar in mijn omgeving worden veel oudere familieleden breekbaar, en daarom droom ik iets realistischer van opruimen en nog eens opruimen en tegen mijn geplande pensioendatum een low maintenance gelijkvloerse woning zodat de energie in het leven kan worden gestoken, en niet in het onderhoud van woning en bijhouden van tuin
  Soms fantaseer ik ook wel over later wonen in een soort senioren woon enclave met vrienden met gezamenlijk ingekochte zorg en met gedeelde voorzieningen als gastenhuis, muziekruimtes, was- en ddroogruimtes, en korte aanrijdtijd naar nabije ziekenhuizen. Als je zoiets op oude leeftijd wilt hebben, moet je het zien te op te starten als je nog betrekkelijk jong bent eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen in ons droomhuis, vrijstaand aan de bosrand, met moestuin en kippenhok,
  En eerlijk is eerlijk, t heeft wat gekost, maar t is t meer dan waard.
  wij zeggen alleen , deze stap hadden we jaren eerder moeten nemen, wij zijn te lang in ons rijtjeshuis (veilig en betaalbaar) blijven zitten.
  Wonen naar je zin is zoiets geweldigs, vakanties en weekendjes weg? vroeger een must, nu talen we er niet meer naar
  Lekker thuis met een wijntje naar de eekhoorntjes kijken of de rondscharrelende kippen, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee eigenlijk niet.
  Wij wonen nog niet zo heel lang in ons huidige huis en we zijn er super blij mee, dit huis heeft alles wat we wilde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nu dagelijks, ook al zijn we beizg met de aankoop van een koophuis.. het is absoluut niet mn droomhuis, maar voor nu een heel prachtig mooi huis met de ruimte die we zoeken en voor de randstad betaalbaar ;)nu hopen dat hun bank met het bod akkoord gaan.. (gedwongen verkoop... )

  mijn droomhuis? heerlijk vrijstaand huis in een leuke gezellige wijk, maar prachtige tuin, waar eigen en opvangkinderen binnen en buiten genoeg ruimte hebben om te spelen, knutselen, bewegen, maar ook slapen (dus geneog kamers)

  BeantwoordenVerwijderen