donderdag 5 november 2015

Reorganisatie

Het begint steeds duidelijker te worden. De reorganisatie die bij mijn werkgever plaats gaat vinden gaat grote gevolgen hebben voor zowel de leerlingen als het personeel.

Voor mij persoonlijk ziet het er in ieder geval niet goed uit. De organisatie zal krimpen van 195 FTE naar 66 FTE. Daarbij zal hoogstwaarschijnlijk een afspiegeling gemaakt worden binnen de verschillende leeftijdsgroepen. Ik val, zoals het er nu naar uit ziet, in de groep 25-30 jaar. Aangezien ik nog maar een kleine 2 jaar in dienst ben bij deze werkgever, verwacht ik dat ik binnen deze leeftijdsgroep boventallig verklaart ga worden.

Kansen
De locatie waar ik op dit moment werk, zal gaan sluiten. Evenals alle andere locaties van deze organisatie. Uiteindelijk komen er 3 nieuwe, hopelijk wel rendabele locaties. Aangezien ik verwacht boventallig te raken, wil ik mijn arbeidspositie in de markt gaan versterken. Begin januari hoor ik definitief of ik boventallig ben. Mijn huidige werkplek sluit 1 augustus 2017. Ik heb dus nog een heel schooljaar om mijzelf eventueel bij te scholen via de lerarenbeurs.

Master
Ik wil mij in de komende periode gaan oriënteren op een master. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar een master in de richting IB (master SEN). Ik wil de komende periode gaan benutten om goed voor mijzelf te bepalen welke mogelijkheden ik heb. Zowel op leer- als op werkgebied.

In het begin vond ik het lastig dat er zo'n grote reorganisatie plaats gaat vinden. Ik werk namelijk met veel plezier op deze locatie en heb niet eerder zulke fijne collega's gehad. Nu alle informatie een beetje in begint te dalen begin ik ook de kansen te zien. Misschien moet ik toch maar eens het risico nemen en wel iets totaal anders gaan doen. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om mij hier verder op te orienteren.

Heb jij ooit met een reorganisatie te maken gehad? Ben jij hierdoor iets totaal anders gaan doen?

4 opmerkingen:

 1. ik ben gastouder.. dus heb er vooral "last" van als ouders hun baan verliezen.. ;) dan ben ik ook (tijdelijk) een opvangkindje kwijt en dus inkomsten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij 2 verschillende bedrijven 3 reorganisaties meegemaakt. Update je CV. Zorg voor goede referenties, en stel je flexibel op.

  Tot nu toe iedere reorganisatie overleeft zonder ontslag, maar het zal altijd in mijn achterhoofd zitten en ik houd er zeker rekening mee, dat ik wel een keer aan de beurt kom voor ontslag.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee een reorganisatie niet, maar wel na het faillissement van ons eigen bedrijf in ene niks meer omhanden. Toen heel bewust ongeschoold werk gaan doen om rust in mijn hoofd te krijgen, op 45 jarige leeftijd terug de schoolbanken in om een hele nieuwe richting op te gaan, toen werd ik kraamverzorgende dit is het de beste stap die ik ooit had kunnen maken. Wie weet waar jou kansen nu liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een jaar of 15 geleden een reorganisatie meegemaakt. Ik hoorde bij de " gelukkigen" die mochten blijven. Na de reorganisatie was ik niet bloj met de nieuwe organisatie en ben alsnog vertrokken. Bij mijn nieuwe werkgever ook een reorganisatie meegemaakt die niet als zodanig werd benoemd. (Dus geen sociaal plan, lekker voordelig). Deze reorganisatie is goed verlopen en heeft de organisatie verbeterd. Reorganisatie hebben mij dus alleen maar voordeel gebracht. Door reorganisaties ontstaan vaak kansen die je anders niet zou opmerken en durven aangaan.

  BeantwoordenVerwijderen