vrijdag 22 juli 2016

Vakantievrijdag; Curacao

 In de zomervakantie even geen woonwoensdag, maar vakantievrijdag! Iedere vrijdag staat een lezer centraal met zijn vakantieverhaal. Vandaag het verhaal van een lezer over haar vakantie in Curaçao. Veel leesplezier!

Met wie en waar ben je op vakantie geweest?

Vorig jaar maart ben ik samen met met mijn vriend naar Curaçao geweest.

Waarom kozen jullie voor deze vakantieplek?

Toen ik nog wat jonger was, ben ik hier in totaal 3 keer geweest en ik ben het eiland nooit vergeten en ik wilde het heel graag terug zien. Mijn vriend was er nog nooit geweest, dus een mooi moment om samen heen te gaan.

Hoe hebben jullie geboekt en wat waren de kosten?
We hebben via internet geboekt bij een reisorganisatie en de totale kosten voor vlucht en verblijf waren € 1950,00 voor 12 dagen voor 2 personen.


Hoe  vonden jullie de locatie?

Wij hadden een appartement geboekt, die mij al bekend was. De locatie is perfect, heel centraal en je bent binnen 10 minuten in Willemstad en binnen 5 minuten op een mooi strand!Waren jullie veel geld kwijt aan uitstapjes/eten en overige uitgaven?
Wij hebben samen ongeveer rond de € 1500,00 uitgegeven. Dit klinkt veel maar hiervan hebben we onder andere een auto gehuurd, zijn een dag naar Klein Curaçao geweest en hebben heerlijk elke dag gegeten bij verschillende restaurantjes. Natuurlijk zijn er wat souvenirtjes mee naar huis genomen, maar we hebben ook veel dingen gedaan en gezien op het eiland, en niet alle dingen waren gratis te bezoeken. Het leven daar is best wel duur vergeleken met hier, voor wat boodschappen waren we wel wat meer kwijt dan hier bij de super. Restaurantjes zijn er in verschillende prijsklassen te vinden.

Wat zijn de aanraders op Curaçao?
Er zijn zoveel leuke dingen te doen op Curaçao! Ga sowieso naar het Sheta Boka National Park om de ruige noordkant van het eiland te bezoeken. Ontdek de bovengrondse grotten van Hato, echt leuk om te zien! Ga lekker wandelen en slenteren door Punda en Otrabanda en drink een drankje op 1 van de vele terrasjes. Ga lekker eten bij Plaza Bieu tussen de locals, erg lekker eten voor weinig geld.

Wanneer je sportief bent aangelegd, neem een duik bij 1 van de mooie stranden die het eiland rijk is. Ga het Christoffelpark beklimmen, of rij er met je auto doorheen. Ga ook eens een dag gewoon relaxen op het strand, Cas Abou en Porto Marie zijn dan echt wel fijne plekjes om te liggen doordat je er wat kunt eten en drinken, even naar het toilet kan en lekker af kan spoelen. Grote Knip is het mooiste stukje natuur van Curaçao naar onze mening! Echt, adembenemend mooi als je daar voor het eerst komt! Bezoek wat landhuizen, zeker de moeite waard. Wij hebben Chobolobo bezocht, en gezien hoe het bekende drankje wordt gemaakt en verpakt wordt.

Wat vonden jullie minder aan het eiland?
Als ik al minpunten moet benoemen dan is het toch wel de wegen die behoorlijk glad raken wanneer het geregend heeft en wanneer je ‘s avonds rijdt, de wegen zijn erg slecht verlicht dus goed opletten! Van de criminaliteit hebben wij gelukkig niets gemerkt, maar waar gebeurd er niets?

Ik zou het eiland zeker aanbevelen aan iedereen die zon, zee, strand zoekt, maar ook zeker cultuurliefhebbers en voor een sportieve vakantie kun je hier prima terecht. Ik ben er nu 4 keer geweest, maar heb nog lang niet alles gezien en gedaan wat we willen, dus sparen we weer door voor een volgende vakantie.


Wil jij ook jouw vakantie ervaring delen op in10jaarfo? Zeker doen! Meedoen kan anoniem en gaat via mail. Aanmelden kan via info@in10jaarfo.nl. Met jouw hulp kunnen we de komende weken genieten van veel vakantiepret!

3 opmerkingen:

  1. Ga zeker ook eens een tripje maken op "de Insulinde". Een machtig mooi (zeil)schip, die je naar de mooiste plekjes brengt om te snorkelen of te duiken. Heerlijk eten, fijne bemanning en niet duur! Kijk maar eens op hun site of facebookpagina! (geen aandelen, gewoon een supertip om je al mooie vakantie op Curaçao nog mooier te maken)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je de kosten door 2 deelt is het helemaal niet een dure vakantie. Als je alleen reist, dan is het duur.

    BeantwoordenVerwijderen