zondag 24 juli 2016

Zomermarkt; blauwvingerdag in Zwolle

Aanstaande woensdag is alweer de laatste Blauwvingerdag van 2016.Alle woensdag in juli vinden in Zwolle de jaarlijkse blauwvingerdagen plaats. Ik ben er dit jaar nog niet heen geweest, maar ben van plan om aanstaande woensdag over de markt te gaan struinen. Zwolle is onze oude woonplaats. De plaats waar we beide nog steeds wel verknocht aan zijn. We komen er niet zo vaak meer, dus dit lijkt ons een leuke gelegenheid om de stad weer eens in te gaan.

De Zwolse Blauwvingerdagen behoren tot de grootste braderieën van Nederland en trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Met circa 450 kramen is er een enorm gevarieerd aanbod voor zowel de toerist die gezellig een dagje uit wil als voor de koopjesjager die zijn slag wil slaan.
 Bron: blauwvingerdagenzwolle.nl

Ik ben geen groot liefhebber van rondstruinen op grote markten. Ik vind het al snel te druk en wil dan zo snel mogelijk rechtsomkeert gaan. Als we dus gaan, zorgen we dat we er op tijd zijn, zodat we de grootste drukte voor zijn en uiteindelijk lekker ergens op het terras kunnen gaan zitten. Aangezien mijn familie ook in die regio woont, zullen we het ook nog combineren met een familiebezoekje.

Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld over Zwolle, aangezien ik er jaren met plezier gewoond heb, maar mocht je woensdag niets te doen hebben, is de Blauwvingerdag zeker de moeite van een bezoekje waard. 

Zijn er bij jou in de buurt nog zomermarkten? Welke vind jij de moeite waard om eens heen te gaan?

0 reacties:

Een reactie posten