zaterdag 10 september 2016

Blogger: aanpassingen in de leeslijst

Via de mail ontving ik een bericht van Project Lonica dat zij weinig/geen lezers meer van mijn site ontving. Ook van Sjoukje van Meer geld, minder Stress ontving ik een soortgelijke mail. Ik dacht dat ik zelf per ongeluk iets gewijzigd had, maar het blijkt dat Blogger de instellingen heeft aangepast.

De leeslijst had ik zo ingesteld dat deze alle nieuw geplaatste berichten van andere bloggers bovenaan plaatst. Deze instelling is blijkbaar aangepast. Blogger plaatst alleen de blogs van blogger zelf op datum en de overige blogs bungelen nu onderaan de leeslijst. Een gemiste kans volgens mij. Ik lees graag via de leeslijst, omdat ik dan weet wie er een nieuw stukje heeft geschreven. Nu zit daar dus weinig logica meer in.

Is er iemand die weet hoe ik dit 'probleem' kan oplossen? 


9 opmerkingen:

 1. Dank voor je post! Benieuwd of iemand hier meer van weet. Wel gek dat Blogger dit zomaar doet zonder jullie daarover te informeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook een bericht over geplaatst! Ik hoop dat Blogger dit per ongeluk gedaan heeft en dat de fout snel hersteld wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien zijn ze hun marktaandeel aan het beschermen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief dat je er naar gekeken hebt. En dat je er aandacht aan besteedt.

  Ik heb het tijdelijk opgelost door ook een bloggeradres aan te maken, maar dat is natuurlijk wel heel onhandig.
  Hopelijk lossen ze het snel op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was mij om al opgevallen. Ik betwijfel of dit 'een fout' is. Ik vermoed dat het een strategische keuze is, om de focus op de eigen diensten van Blogger te houden. Persoonlijk vind ik et erg onpraktisch, omdat ook ikzelf de leeslijst graag gebruik.

   Verwijderen
 5. Geen idee hoe je het moet oplossen maar het was mij ook al opgevallen :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet zo handig natuurlijk, maar ik denk ook dat het om bescherming van het eigen marktaandeel gaat in plaats van een echte "fout".

  Ik wacht nog even af of hier verandering in komt. Ook een bloggeradres aanmaken lijkt me veel extra werk.

  BeantwoordenVerwijderen