donderdag 15 september 2016

Een nieuwe investering in crowdfunding

Ik kon het niet laten. Er kwam in mijn ogen een mooi investeringsproject voorbij en ik vond dat ik deze niet voorbij kon laten gaan. Crowdfunding doe ik sinds maart 2015. Naar volle tevredenheid blijf ik bij dezelfde organisatie die gespecialiseerd is in crowdfunding voor in de horeca. De horeca is een risicogroep. Toch kies ik hier bewust voor. Ik heb affiniteit met de horeca en een groot vertrouwen in de crowdfundingorganisatie. Daarnaast is het rendement relatief hoog.

De nieuwe investering
Mijn allereerste investering was een beetje een gok. Een wilde gok achteraf. Ik besloot namelijk in 1 x 2.000 euro in een project te investeren. Dat doe ik nu niet meer, ondanks dat ik nog steeds keurig maandelijks uitbetaald krijg. Ik investeer nu nog maar maximaal 500 euro, omdat ik meer aan risicospreiding wil doen. Daarnaast investeer ik alleen nog in projecten in de veiligste risicocategorie (5 sterren, behoedzaam).

Dinsdag kwam er dus een nieuw project voorbij. Ditmaal voor Proefllokaal Bregje in Meppel. 5 sterren, 48 maanden looptijd, 7,5% rente per jaar en een project waar ik vertrouwen in heb. Ik heb 500 euro geïnvesteerd in dit project.

Maandelijks terugbetalen
Iedere maand ontvang je een deel van je inleg inclusief rente terug. Uiteraard is het risico aanwezig dat een bedrijf niet kan voldoen aan zijn betalingsverplichtingen. Je neemt dus een risico op het moment dat je gaat investeren. Desondanks zal je vrijwel nooit al je geld kwijt raken, aangezien de meeste bedrijven niet direct failliet gaan. Op dit moment heb ik 4 investeringen uitstaan, heb ik geen directe plannen om meer te investeren, maar mocht er weer een mooi project voorbij komen, kan het maar zo zijn dat ik er voor kies om nog een investering te doen.

Eerder schreef ik ook al over mijn ervaringen met crowdfunding:
Om alles helemaal goed bij te houden en een duidelijk beeld te geven van onze vorderingen hou ik ook een aparte pagina bij met al onze investeringen en de voortgang van de projecten. Deze pagina is in het menu te vinden of kan je bereiken door hier te klikken. 

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je hier over schrijft! Wij hebben gisteren € 250,00 in dit project geïnvesteerd. Het is voor ons het tweede project via dit platform. Het eerste project betrof een vestiging van La Cubanita in Amersfoort. Hier legden wij € 500,00 in.
  Wij investeren ook alleen defensief, in projecten met vijf sterren. In deze situatie is het toch risicovoller, omdat de eigenaren van La Cubanita ook de bedenkers van het proeflokaal Bregtje zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Investeren jullie ook via andere crowdfundingsplatformen? Ik heb nu nog alles bij 1 partij lopen.

   Verwijderen
  2. Tot op heden alleen via deze. Nog geen ervaringen met andere platforms.

   Verwijderen
 2. Dat leek idd wel een mooi project! Ik zie (helaas) dat het nu al vol is. Toch wat scherper op worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt tegenwoordig ook automatisch investeren in projecten, die aan bepaslde criteria voldoen. Zelf overigens nog niet gebruikt :-)

   Verwijderen
 3. Van welke crowdfundingorganisatie maak je gebruik? Het klinkt inderdaad wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij twee verschillende platforms verschillende projecten lopen. Totaal 11 projecten. Bij 1 project werden betalingsproblemen geconstateerd maar persoon in kwestie heeft andere zaken waaruit nu de terug betaling gaat.
  Bij andere platform vorige week bericht gehad dat daar betaling van betreffende persoon niet meer binnen kwam ( en dus geen uitbetaling). Ik ben gestopt met nieuwe growdfunding projecten en mag hopen dat de andere projecten tot het eind toe uit betalen.
  Volgens mij kun je beter gaan beleggen. Heb je altijd wel een periode waardeverlies maar dan pas verkopen als het winst geeft. Bij growdfunding is het dus echt definitief kapitaal verlies als een project problemen krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd, wij hebben eerder deze week €750 in dit project geinvesteerd

  BeantwoordenVerwijderen