dinsdag 1 november 2016

Update

Het is weer de 1e van de maand en voor mij het startsein om mijn pagina's en natuurlijk onze financiën weer bij te werken.

Crowdfunding
Afgelopen maand heb ik geen nieuwe investeringen gedaan, maar de terugbetalingen van alle projecten lopen natuurlijk wel gewoon door. Deze maand ontvang ik voor het eerst een terugbetaling van Proeflokaal Bregje. Ik hoop de komende maanden nog bij een aantal projecten een inleg te doen, mits deze natuurlijk voldoen aan mijn eisen. Mijn investeringen houd ik bij op een aparte pagina in het menu; crowdfunding.

Hypotheek
Deze maand hebben we weer lagere maandlasten, door onze extra aflossing van . We betalen nu 531,77 voor de opbouwhypotheek,. 521,03 aan rente en aflossing voor de annuïteitenhypotheek en we leggen maandelijks 319,91 euro in op onze opbouwspaarrekening. We hebben ondertussen al een mooie besparing gedaan door onze extra aflossingen, daarover kan je hier meer lezen. In het menu houd ik ook maandelijks onze openstaande hypotheekschuld bij; hypotheek

Online inkomsten
In oktober heb ik een uitbetaling van 25 euro laten doen bij Euroclix. Daardoor is mijn saldo qua clix weer naar beneden en ga ik nu eerst weer sparen voor een nieuwe uitbetaling van 25 euro. Bij Qassa verwacht ik deze maand een nieuwe uitbetaling aan te kunnen vragen van 10 euro. Mijn online inkomsten voor de spaarprogramma's houd ik ook bij in het menu; Geld verdienen op het internet

Alle pagina's zijn voor de komende maand weer bijgewerkt. Geeft mijzelf altijd een heerlijk overzichtelijk gevoel; een gevoel van een stukje controle over de hypotheek en de financiën.

Heb jij een vast maandelijks moment waarop je alle financiën naloopt?

4 opmerkingen:

 1. Goed hoor, je bent al bijna van je aflossingsvrije af!! Super gedaan zeg. Ik zou willen dat wij op zo'n bedrag zaten haha, dan komt het einde tenminste een beetje in zicht.. Voor de rest van de hypotheken natuurlijk nog lang niet, maar dat nemen we dan maar voor lief ;)

  Ik ben benieuwd of je al weet of je gebruik kan maken van die werkverkorting in het kader van de reorganisatie op je werk? Dat zou financieel gunstiger zijn toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik de titel van je blog zag, dacht ik, baby-update! Maar nee :-) Dit is natuurlijk ook heel leuk om te lezen.
  Altijd fijn he, alles weer bijgewerkt. Ik ben er ook mee bezig. Ik doe het ook altijd rond deze tijd van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik dacht ook aan een baby update ;)

  ik hou regelmatig alle financien bij maar eind van de maand/1e van de maand weer alles nalopen idd. geld naar de spaarrekening, geld van de spaar naar de betaalrekening(maandgeld), rente van duo nakijken of t klopt met mn excel, hypotheekoverzicht in excel bijwerken, uren van mn opvangkinderen invoeren in het systeem van het gastouderbureau.. bonnen invoeren in excel, genoeg te doen altijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook vorige week de 4de extra aflossing gedaan, scheelt ons nu al 80,- per maand :-D is toch leuk.
  Qassa gaat bij mij op een of andere manier heel heel langzaam maar goed, alle beetjes zijn mee genomen en het kost niets alleen wat van je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen