dinsdag 28 maart 2017

De week van het geld 2017

Gisteren is de week van het geld van start gegaan. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen dit al jong te leren, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers; jong geleerd is oud gedaan!

Veel scholen gaan deze week aan de slag met het thema geld. Als ouders kan je deze week ook actief bezig met het onderwerp geld. Op de website van Week van het geld staan verschillende activiteiten die je met jouw kind kan doen. 

 

De basis voor financiële redzaamheid ligt dus in de jeugd. Praten over geld en het creëren van bewustzijn is heel belangrijk. Een leuke manier om kinderen meer over de financiën te leren is het boek De Geldfabriek. Het boek is tot stand gekomen door middel van een crowdfundingactie en heeft als doel om kinderen bewust met geld om te laten gaan. Het is een erg spannend boek en leest makkelijk weg.

cutout_boek_v3
De Geldfabriek in Dammer geeft geld aan de bewoners en helpt hen zo, volgens de burgemeester. De ouders van Pippa gaan met De Geldfabriek in zee en kopen alles wat hun hartje begeerd. Kaspers vader is boekhouder en hij verliest steeds meer klanten. Ergens klopt er iets niet, ‘gratis’ geld bestaat niet. Noodgedwongen accepteert hij een baan bij meneer Bol van De Geldfabriek en probeert achter misstanden te komen. Dan moeten Pippa’s ouders alles terugbetalen en gaat ook Kasper op onderzoek uit. Ze komen steeds dichter bij de waarheid en die is niet fraai. Komt het nog  wel goed en wie wordt er dit jaar Dammeraar van het Jaar?

Het boek De Geldfabriek is te koop voor 14,95. Koop je het deze week, krijg je er gratis het boekenweekgeschenk bij. Met dit geschenk kan je bovendien zondag 2 april gratis met de trein door heel Nederland!


3 opmerkingen:

  1. Onze oudste is pas net vier maar al erg met geld bezig. Enerzijds zou ik hem al wel wat zakgeld willen geven maar om goed begrip te kweken moet hij dan ook wel af en toe wat kopen en ik zou niet weten wat. Voorlopig houden we het maar bij helpen betalen in de winkel en sparen in de spaarpot.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed initiatief. Daar zouden ze kinderen wel meer over mogen leren. Maar dan niet de door de bedrijven en overheid gewenste consumptiehoudimg, maar hoe kun je spaarzaam leven en efficient beleggen zodat je echt zelfredzaam wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed initiatief. Hoewel ik ook vind dat ouders dit moeten oppakken, denk ik dat het ook goed is dat het op school gebeurt. Ouders hebben immers ook niet altijd het beste voorbeeld zelf gehad.

    BeantwoordenVerwijderen