zaterdag 27 mei 2017

Blogger: gratis template toevoegen (uitleg!)

Zo af en toe vind ik het heerlijk om te prutsen aan de lay-out van mijn blog. Helaas ben ik geen held met HTML. Gelukkig kan je ook als "digibeet" de lay-out vrij eenvoudig veranderen.Nieuwe template toevoegen
De Engelse term voor de vormgeving op een blog is een template. Die templates zijn standaard bij blogger te vinden. Helaas is er maar een beperkt aanbod. Wil je iets totaal anders, dan kan je het best  online op zoek gaan naar een (gratis) template. Ik vond heel veel mooie gratis templates op Gooyabi! Even downloaden van de website, opslaan op je computer en uiteindelijk toevoegen via het blogger menu. Is het echt zo eenvoudig? Ja dat is het echt!

Stap 1:
Zoek een gratis template uit. Bijvoorbeeld via de site Gooyabi. (maar via Google zijn natuurlijk nog veel meer sites te vinden!) Download het template wat jij graag wilt hebben en sla het op jouw computer op.

Stap 2:
Ga naar blogger en klik op thema.

Stap 3:
Klik rechts op de pagina op de knop: Back up/herstellen


Stap 4:
Onderstaand bericht komt in beeld. Klik op bladeren, voeg het XML-bestand toe en klik vervolgens op uploaden.


Stap 5:
Tadaaa... je nieuwe template is online! Uiteraard kan je hem nu helemaal naar eigen wens maken door gadgets toe te voegen en te verslepen. Dit kan je doen onder het tabblad indeling in het hoofdmenu.

Afbeeldingen toevoegen
Vind je het leuk om je blogbericht wat op te leuken met een afbeelding? Zorg er dan voor dat er geen copyright op de afbeelding zit. Je kan immers niet zomaar een afbeelding van het internet plukken en in jouw blog gebruiken. Gelukkig zijn ook hier weer veel gratis websites voor. Mijn favoriet is Pixabay. Je kan de afbeeldingen gratis downloaden en gebruiken voor je blog.

Gadgets toevoegen
Naast de standaard gadgets van blogger zijn er nog veel meer mogelijkheden.Miranda van de blog Taxbreddels schreef bijvoorbeeld over hoe je zelf  Social Media icoontjes toe kan voegen op je blog. Ook ontzettend eenvoudig om te doen en het maakt je website/blog helemaal af!

Je hebt dus echt geen Wordpress nodig om een gelikte site te creeren. Met wat goed Google zoekwerk kan je ook met blogger een prachtige site creëren!
3 opmerkingen:

  1. Yeah! Dit heb je goed geschreven en ik denk heel veel mensen mee geholpen! Ook een mooie template trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey hoe kan je op blogger onder je artikel een related post neerzetten?

    BeantwoordenVerwijderen