dinsdag 30 mei 2017

Huis laten schilderen; vergelijken loont flink!

Ons huis wordt deze week geschilderd door een schildersbedrijf. Daar zijn ze een klein weekje zoet mee. We hebben een tijdje getwijfeld over het wel of niet inhuren van een schilder, maar de voors wogen bij ons zwaarder dan de tegens.

Tijd - geld
Het schilderen van een heel huis kost tijd. Een heleboel tijd. Daar kan je dus gerust een hele week mee bezig zijn. Naast dat het veel kostbare tijd kost, vinden wij het beide ook geen leuke klus en krijgen we het schilderwerk er nooit heel netjes in. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat het vele malen goedkoper is dan het inhuren van een vakman. Toch vinden wij tijd een hele belangrijke factor en dit was voor ons doorslaggevend in onze keuze voor het inhuren van een schilder.Vergelijken loont; ruim 800 euro verschil
Wij zijn lid van de vereniging Eigen Huis. In het maandelijkse magazine zagen wij een advertentie waarin zij claimden met een heel aantrekkelijk aanbod te kunnen komen door collectieve inkoop van schilderwerk. Vol goede moed vroegen wij een offerte aan. De offerte die we toegezonden kregen, was er een van maar liefst 3.700 euro voor het schilderen van de buitenkant van onze woning. Aangezien het om een aanzienlijk bedrag gaat, hebben we ook wat navraag in onze omgeving gedaan, om te kijken of deze prijs coulant is. Onze overbuurman vertelde dat hij ook een schilder ingehuurd had. Een plaatselijke schilder met een goede naam. Aangezien we dezelfde woning hebben, was het ook nog eens makkelijk vergelijken met prijs. Zijn kosten? 2.900 euro. Na ook online nog wat speurwerk te hebben gedaan, hebben we ervoor gekozen om ook met de plaatselijke schilder in zee te gaan.

En die is deze week heel hard aan het werk om ons huis weer helemaal mooi te krijgen! Deze weken zitten we dus even in de stank en tussen de steigers, maar dan kan het schilderwerk er de komende jaren weer tegenaan!


En wat we hiervan leerden?
Hoe betrouwbaar een partij ook lijkt, de VEH heeft immers een prima naam, het altijd loont om prijzen en kwaliteit te vergelijken. De aanbieding die zo geweldig leek, was allesbehalve een aanbieding. Een verschil van 800 euro op een schilderklus van een woning vind ik persoonlijk toch echt heel flink. Dat verschil hebben we met een beetje extra uitzoekwerk dus mooi in onze eigen zak gehouden!

Vergelijk jij vaak prijzen?

6 opmerkingen:

 1. Jazeker, de laatste jaren vergelijk ik vrijwel altijd prijzen.

  Enerzijds beroepsmatig. Omdat ik enkele jaren geleden vanuit een ander vakgebied ben overgestapt naar het inkoop vak, anderzijds omdat ik met de opgebouwde ervaring ook steeds kritischer in mijn prive situatie begin te worden.

  Het streven naar financiële onafhankelijkheid is uiteindelijk toch een rekensom die start met minder geld uitgeven dan er binnen komt (en het verschil zo optimaal mogelijk te laten renderen) De inkomsten stijgen minder snel dan de uitgaven.

  Door mijn beroepsdeformatie valt het mij ook steeds meer op dat bedrijven jaarlijkse prijsverhogingen vaak hoger indexeren dan de CAO loonsverhoging of CBS prijsindexatie met als gevolg dat er financieel netto minder over blijft of de prijs/kwaliteitsverhouding verslechterd ten opzichte van de geboden diensten.

  Daarom vrijwel altijd prijzen vergelijken en indien niet tevreden onderhandelen of overstappen indien er alternatieven beschikbaar zijn. Niet alleen voor schilderwerk en onderhoud, maar voor bijna uitgaven binnen ons privé budget.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik let er steeds meer op. Een paar jaar terug wilde ik ook mijn huis laten schilderen, de eerste schilder wilde er 4800 euro voor, de tweede letterlijk de helft. Uiteindelijk toch zelf gedaan voor 800 euro aan materiaal, maar zelfs als het door een schilder gedaan was, had het dus nog enorm kunnen schelen.

  P.S.; zou je misschien het linkje naar mijn site even willen aanpassen/updaten? Ik zie dat hij de nieuwe berichten nog niet goed oppakt. Bij andere bloggers bleek het copypasten van de link voldoende te zijn om hem weer automatisch te laten verversen! Hierbij nog even voor de zekerheid:
  http://www.lekkerlevenmetminder.nl/

  Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het zelf, je hoeft niet alles in 1 keer te doen. Als het het verspreid over een paar weken of maanden, dan is dit een prima klus die je zelf kan doen. Moeilijk is het niet, en het scheelt een vermogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan ook onze woning laten schilderen, het is nu gebeitst en dat moet er helemaal afgebrand en geschuurd worden, daarna wit geschilderd. Tevens hebben wij ook rabatdelen (gebeitst) die geschuurd en minimaal 3 keer geschilderd moeten worden. Als we dat zelf wilde doen waren we minimaal 3/4 weken elke dag bezig die tijd hebben we niet dus nu een schilder ingehuurd. Ook de prijzen vergeleken. Er zijn 4 schilders geweest, de duurste € 5.800 en de schilder die het gaat doen € 3.900 wat een verschil!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een offerte van 800 euro gekregen voor het schilderen van mijn woonhuis? Klinkt heel aantrekkelijk, lijkt mij

  BeantwoordenVerwijderen