maandag 22 mei 2017

Moneymonday; De financien van ... K

We willen het natuurlijk allemaal weten; waar doen ze het van? Iedere maandag komt in de rubriek Moneymonday een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Wat komt er maandelijks binnen en hoeveel gaat er uit? En welke keuzes worden er op financieel gebied gemaakt? Vandaag het verhaal van K!

Even voorstellen...
Man 29jaar, vrouw 29jaar, 2 meiden van 3 en 1jaar. We hebben een koophuis met een relatief hoge hypotheek voor weinig huis/leefgenot. Het huis hebben we aangeschaft op basis van 2 inkomens.


Werk & inkomen 
Man werkt 40 uur, vrouw is thuis bij de kinderen.
  

Ben je tevreden met de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven? 
 Ja zeker, we proberen zuinig te leven waardoor we kunnen sparen zodat we de toekomst anders kunnen inrichten. Hierdoor laten we dingen en proberen we overbodige dingen te verkopen.

Hoe beheer je de financiën?    
We hebben een vaste lasten rekening en een betaalrekening, hiernaast schrijf ik ook nog alles op papier.

Heb je de afgelopen tijd grote financiële wijzigingen doorgemaakt?   
We staan eigenlijk aan het punt van een behoorlijke financiële wijziging. Ons huis is verkocht, hierdoor kunnen wij onze hele hypotheek inlossen en blijft er zelfs nog een spaarpotje over.

Sparen jullie?
 Ja, wij proberen nu zo veel mogelijk te sparen voor een nieuwe woning in het noorden van het land waardoor we een lage hypotheek kunnen nemen en dus niet de verplichting hebben om 2 inkomens te moeten hebben.

Wat is jullie zwakke plek in de financiën? 
 Dat mijn man toch op zoek moet naar een andere baan als we verhuizen van west naar Noord Nederland en we misschien niet genoeg buffer hebben doordat we een ander huis kopen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de inkomsten en uitgaven in verhouding zijn? 
 Door maandelijks te begroten en bij te sturen.

Bespaar je op bepaalde lasten? 
  Ieder jaar lopen we alle lasten na. Internet, verzekeringen, energie etc.  Voor de boodschappen kijk ik alle folders na en maal gerechten met de aanbiedingen.

Op welke lasten zou je nooit willen besparen?    
Uitgaven voor de kinderen.

Zitten je partner en jij op 1 lijn als het aankomt op de financiën? 
 Niet altijd, ik vind dat wij het goed hebben. Mijn man vindt dat het altijd beter kan.

Welke boeken/blogs/sites lees jij die betrekking hebben op de financiën? 
 Eigenlijk niet zoveel, gezond verstand gebruiken en terug naar de basis.

Welke financiële tip zou jij de lezers van Simpelrijkleven willen geven? 
  Leef naar wat jij zelf belangrijk vindt. Ik heb liever spijt van de dingen die ik heb  gedaan dan de dingen die ik heb gelaten.

Wil jij ook eens anoniem meewerken aan Moneymonday? Zeker doen! Meedoen is eenvoudig, stuur een mail naar moneymonday@simpelrijkleven.nl en ontvang de vragenlijst in je mailbox. 

11 opmerkingen:

 1. Ik begreep via alle facebookberichten dat het inkomstenoverzicht lange tijd niet zichtbaar was. Als het goed is, zou het nu weer moeten werken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 310 euro per maand aan verzekeringen? Dit is echt extreem veel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als het zorgverzekering is 2 X, inboel en opstal verzekering dan kom je wel aan 310 euro per maand. Lijkt mij.

   Verwijderen
  2. En autoverzekering, dan is het bedrag ineens niet meer zo raar. Ik begrijp juist de 80 per maand aan waterschapsbelasting niet, zijn er regio's waar het zo extreem duur is? Hier betalen we 100 euro per maand (1200 per jaar) aan alle gemeente- en waterschapslasten.

   Verwijderen
 3. De verzekering zit inderdaad alles in 2xzorg a 100 per stuk/inboedel/opstal/uitvaart/overlijdensrisico etc.
  Per provincie is het nog weleens verschillend qua kosten voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind juist die energierekening weer vrij hoog ;)... We betaalden vorig jaar met ons 4-en slechts 1/3 ervan.

  Fijn dat jullie je huis hebben verkocht! Geniet ervan :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het huis is verkocht en dat er misschien geld overblijft!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap dat jullie het redden met 250 euro per maand aan boodschappen met 4 personen. Zeker met kinderen in de luiers. Volgens mij hebben jullie een prima uitgave lijstje zo, alleen tv/internet/06 is wat hoog. Daar kan je misschien nog op besparen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat jullie huis verkocht is! Hopelijk kun je met het volgende huis de hypotheek dan wat drukken. Dan houd je ook weer mooi ruimte over om af te lossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede dag! Ik hoop dat jullie allemaal en je families veilig zijn? De Covid-19-situatie wordt echt het ergste over de hele wereld, we bidden allemaal tot de almachtige god om ons te sterken, zodat we in leven kunnen blijven om te getuigen, ik heb goed nieuws gebracht waar iedereen van kan profiteren en ook het voorrecht kan helpen, als je een goed en aardig persoon zijn, die ook de wereld een betere plek willen maken om te leven, nu selecteert de vrijmetselarijvereniging de aardigste mensen die geïnteresseerd zijn om zich bij de samenleving aan te sluiten, en het goede deel is die vrijmetselarijvereniging waar ze niet bij betrokken zijn zelf in slechte dingen, ze zijn niet zoals de illuminati-samenleving, de vrijmetselarij-maatschappij gelooft in god, ze zijn een groep mensen die samenkomen om de oorspronkelijke toestand van mensen en anderen te evalueren, zodra je lid wordt van de samenleving, hebben ze een hoeveelheid voordeel die we worden aan u gegeven als het nieuwe lid, en u moet 10% van het voordeel gebruiken om het voorrecht te helpen, en de geloofsbrieven van de heerschappij te behalen, ik dring er bij u op aan als u interesse heeft, zoek het officiële contactadres hieronder, u kunt worden een van de gelukkige willekeurig, iedereen heeft een goed nieuws in zich, het goede nieuws is dat je niet weet hoe geweldig je kunt zijn! Hoeveel kun je liefhebben! Wat je kunt bereiken! En wat je potentieel is, blijf sterk, sta op, heb een stem.


  WhatsAppen; +31 687329133

  Mail adres; info.masonic.oregon@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie mogen blij zijn dat jullie een hoog inkomen hebben want er zijn mensen die het met nog geen 1500 euro per maand hebben en hetzelfde moeten betalen . Een huis huren kost ook veel geld. Reken maar uit.

  BeantwoordenVerwijderen