donderdag 1 juni 2017

De fijne kneepjes van het broodbakken...

Het kriebelde al een tijdje om zelf brood te bakken. En na een aantal keer het thuis te hebben geprobeerd, maar waarbij het nog niet helemaal naar wens was, besloot ik een workshop broodbakken te volgen. Op aanraden van Adrianne van Aad-actief heb ik mij aangemeld bij Gera van den Berg van de website minimaliseren in het gezin. Voor slechts 10 euro kan je een deel van de avond een broodbakworkshop volgen bij haar thuis.

Gisteravond was het zover en heb ik een ontzettend leuke avond gehad met 6 anderen. En wat ik het allerfijnst aan de workshop vond, is dat Gera van gemakkelijk houdt. Zij laat zien dat brood bakken heel eenvoudig kan zijn. Het bakken is niet moeilijk, het kost vooral wat geduld. En gelukkig kan je die tijd gemakkelijk gebruiken om wat anders te doen.

 

Creatief met tijd
Ik had altijd het idee dat brood bakken veel tijd en moeite zou kosten. Gisteren heb ik geleerd dat het juist de kunst is om slim met je tijd om te gaan. Ben je toch al aan het koken in de keuken? Bak dan meteen 2 broden. Met een beetje slim multitasken ben je weinig extra tijd kwijt voor een ovenheerlijk brood!

En nu zelf....
En nu de theorie nog in de praktijk brengen. Een workshop volgen is 1, maar het ook echt in de praktijk gaan uitvoeren is natuurlijk 2. Gelukkig maakte Gera het voor ons wat gemakkelijker, want aan het eind kregen we allemaal een handleiding broodbakken en 2 pakketjes om brood te bakken mee, waarbij het gist, bloem en meel al door haar gemengd is, zodat we direct thuis aan de slag kunnen. Het zou toch eigenlijk niet meer mis kunnen gaan. ;) Aangezien vandaag voor mij een werkdag is, ga ik vrijdag maar eens een poging wagen om 2 broden te bakken. En daar volgt natuurlijk komend weekend echt wel een blogje over...


Lijkt het jou ook leuk om eens een workshop broodbakken te volgen bij Gera? Ik kan het je zeker aanraden. Kijk op haar site voor meer informatie. Bovenstaande is zeker geen advertorial, maar gewoon de review van een zeer tevreden workshopklant! Op de foto's zie je de deelnemers van de workshop. Zij waren zo lief om akkoord te gaan met het publiceren van de foto. Op de foto kan je mij natuurlijk niet vinden, aangezien ik de foto maakte :)


3 opmerkingen:

 1. Leuk Janine dat je geweest bent :)!! En helemaal leuk dat je net zo enthousiast als ik bent geworden... En dat allemaal door tante Gera :P... Whaaa, Gera je bent een topper :D!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk dat jij ook bent geweest! Ik wil ook! Jammer dat het hier niet echt om de hoek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me zeker een leuke workshop. En ook gezellig om samen met anderen te doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen