maandag 19 juni 2017

Moneymonday; de financien van ... M

Even voorstellen...
Ik ben M. (27 jaar) werkzaam als internet ondernemer en getrouwd met mijn vrouw L. (27 jaar), werkzaam als verpleegkundige. ​Wij wonen in een koophuis (twee-onder-1-kap) in het midden van het land. Deze woning hebben we in januari 2016 gekocht ​voor € 249.500 k.k. Een sfeervol maar oud huis, (1944) waar het nodige aan verbouwd moest worden. ​Maandelijks betaal ik mijzelf een salaris uit vanuit mijn onderneming en de rest blijft achter in het bedrijf als buffer en als middel voor nieuwe investeringen.​

Hoeveel uur per week werken jullie?
​Man: 32 uur.
Vrouw: 32 uur.​​Salaris ​
Vrouw
€ 2.168,12
​Salaris ​
Man
​ (uit eigen onderneming)​
€ 3.257,93
Totale inkomsten€ 5.426,05


Uitgaven
​ per maand​

Internet€ 25,00
Spotify€ 9,99
Hypotheek (netto)€ 934,95
Brandstof / reiskosten€ 225,00
Wegenbelasting Motor€ 10,00
Wegenbelasting Auto€ 66,00
Gemeentelijke belastingen€ 56,00
Stroom/Gas€ 103,00
Water€ 12,84
Boodschappen€ 250,00
Giften€ 166,00
Overig, Kleding, Vakantie, Cadeaus, Kapper etc.€ 400,00
Storting
​naar ​
beleggingsrekening
€ 350,00
AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering)€ 85,00
Autoverzekering€ 55,48
Woonverzekering (opstal/inboedel)€ 16,53
Overlijdensrisicoverzekering
​ voor hypotheek​
€ 7,10
Motorverzekering€ 4,32
Zorgverzekering€ 139,58
Mobiel abonnement (2x sim only)€ 15,00
Totaal uitgaven€ 2.931,79


Over (sparen)€ 2.494,26 

Zijn jullie tevreden met de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven?
​Ja, wij zijn heel tevreden over de verhouding inkomsten / uitgaven.​

Hoe beheren jullie de financiën?
​Wekelijks houden we onze uitgaven bij en verwerken deze in een excel sheet. Zo kunnen we zien op welke vlakken we meer of minder hebben uitgegeven en of we nog ergens op kunnen besparen. Grote uitgaven begroten we zoveel mogelijk vooruit.

Hebben jullie de afgelopen tijd grote financiële wijzigingen doorgemaakt?

Vorig jaar hebben we ons appartement verkocht met een restschuld van €40.000. Gelukkig konden we de restschuld met ons spaargeld betalen. Ook hebben we kort daarna een nieuw huis gekocht en hiervoor een hypotheek afgesloten van €257.066 (koopsom + een gedeelte van de k.k.) waarvan inmiddels ruim €10.000 is afgelost. Omdat het huis in oude staat verkeerde hebben we zodra we de sleutel kregen aardig wat verbouwd in ons huis: (Elektriciteit, stucwerk, nieuwe binnendeuren, schilderwerk binnen, nieuwe keuken, schilderwerk + houtrot reparaties buiten) wat ons ongeveer €32.000 aan spaargeld heeft gekost maar waardoor het huis nu veel meer waard is en het woongenot enorm toegenomen is! Geschatte waarde op dit moment is €295.000 dus met een resterende hypotheek van €247.034,06 wonen we naar ons idee erg lekker.Sparen jullie?

De verhouding inkomsten/uitgaven zorgt er eigenlijk voor dat we niet bewust een vast bedrag sparen. Wat over is gaat naar de spaarrekening. Voor dit jaar staan er nog een paar kleine onderhoudspunten aan het huis. Ook heeft de restschuld en de verbouwing een groot gat geslagen in ons spaargeld. Dit hopen we de komende periode weer aan te vullen. Verder heb ik als doel om op mijn 40ste financieel onafhankelijk te zijn.

Investeren jullie?
Ik stort elke maand een vast bedrag op de beleggingsrekening​. We hebben de wens om dit jaar nog zonnepanelen op het dak te leggen zodat de energie nota ook omlaag kan.

Wat is jullie zwakke plek in de financiën?
​Ik hou ontzettend van reizen....

Besparen jullie op bepaalde lasten?
​We zijn de laatste tijd veel bezig met "consuminderen"​. We houden van luxe maar zijn ons de laatste tijd erg aan het ontwikkelen op de manier waarop en waarom we dingen kopen.
We hebben na de verhuizing veel spullen verkocht op marktplaats en ook onze tweede auto de deur uit gedaan. Nieuwe aankopen worden niet zomaar meer gedaan. Het geeft ons rust en bespaart ongemerkt veel geld. Ons nieuws en halen we van internet, waardoor we geen duur tv abonnement hebben of abonnementen op tijdschriften etc.

Op welke lasten wil je liever niet besparen?
​Leuke dingen doen, lekker eten, reizen en activiteiten met familie en vrienden.​

Welke boeken/blogs/sites lees jij die betrekking hebben op de financiën? 
​Het boek wat mij op jonge leeftijd al vroeg aan het denken heeft gezet en wat ik iedereen aan kan raden is Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosak​​. Soms een tikkeltje Amerikaans, maar het is voor mij een begin geweest om anders ​naar financiën​ te kijken.​

Welke financiële tip zou jij de lezers vanSimpelrijkleven willen geven?
Denk op de lange termijn en stel doelen voor op de lange termijn. ​Hoe verder je in de toekomst kijkt, des te verstandiger je keuzes worden. Je wilt nu een nieuwe bank kopen. Maar als je verder kijkt naar wat je doelen zijn, dan kun je nu beter een tweedehands bank kopen of nog even op deze blijven zitten.


Wil jij ook eens anoniem meewerken aan Moneymonday? Zeker doen! Meedoen is eenvoudig, stuur een mail naar moneymonday@simpelrijkleven.nl en ontvang de vragenlijst in je mailbox. 


10 opmerkingen:

 1. Geen slechte zwakke plek om te hebben dat reizen. Je hoeft alleen zorg te dragen dat je het efficient en kosten technisch goed aanpakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi bedrag dat jullie overhouden. En bewustwording is een hele goede zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zorgverzekering 139 euri? Voor 2 personen? Geen aanvullende verzekering? Hoog eigen risico?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, we hebben maximaal eigen risico en geen aanvullende verzekeringen.

   Verwijderen
 4. Leuk om eens een verhaal van een internetondernemer te lezen :) Jullie zijn goed bezig, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Wij zijn ook net gestart met consuminderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi voorbeeld van een bewust jong stel met goed inkomen ook goed weet om te gaan met geld en genieten. Die balans en afweging houden wij ook aan. Bevalt heel erg, zit je toch in het nu en ook voor later.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk van die zonnepanelen! Dat is ook een droom van mij en mijn man!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om te lezen! Fijn dat jullie op deze leeftijd al zo bewust met financiën bezig zijn. Ik heb daar diep respect voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo en welkom bij Spotlight Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  Wij bieden allerlei soorten leendiensten (Persoonlijke lening, Zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en daarnaast kunt u tot 15 miljoen euro lenen en verstrekken we leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente. rente, onvoldoende onderpand, verhouding tussen schuld en inkomen, lage kredietscore of andere redenen

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt

  Wij bieden 24 uur leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | of via website: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen !!

  BeantwoordenVerwijderen