woensdag 9 augustus 2017

Fijn leesvoer; DBBC

Het internet staat vol met ontzettend fijn leesvoer, het is alleen zo lastig om ook net op die ene leuke site terecht te komen. Met deze rubriek probeer ik om meer fijn leesvoer op het internet te ontdekken. Vandaag trappen we af met Liza de Boer; budgetcoach met een eigen blog vol fijn leesvoer! 

Even voorstellen...
Mijn naam is Liza de Boer, ik ben 30 jaar, kom oorspronkelijk uit een gehucht in zuid oost Groningen, maar woon nu 12 jaar in het mooie Maastricht. Ik heb Social Work gestudeerd in Sittard, ben afgestudeerd in 2010 en het onderdeel coaching sprak me toen al het meeste aan. In 2014/15 heb ik een thuisstudie Schuldhulpverlening gevolgd, maar omdat ik liever voorkom dan genees, heb ik me gericht op Budgetcoaching en me daar dan ook in gespecialiseerd. Sinds 1 oktober 2015 ben ik officieel eigenaresse van mijn eenmanszaak De Boer Budgetcoaching.Bloggen
Ik blog maandelijks op DBBC over financiën, administratie en mijn ervaringen hiermee. Waarom? Omdat ik graag mensen (particulieren, maar steeds meer & vaker ondernemers) help met het verminderen van stress op het gebied van administratie en financiën. Mijn motto is: maak van jouw Financiën een Feestje! En dat neem ik mee in de manier waarop ik praat/schrijf over mijn werk.
Op 15 maart 2016 postte ik mijn eerste blog over het ordenen van je administratie, hoe je dit in vijf stappen kunt doen. Ik verdien er niets mee, want ik blog op mijn eigen website, maar het helpt natuurlijk wel om zichtbaar te zijn en om mijn expertstatus te vergroten, zoals ze dat in ondernemersland noemen ;)

Best gelezen berichten
Leuk weetje: het blogbericht dat ik schreef over mijzelf is het meest gelezen en heeft ook de meeste reacties gekregen; hierin deel ik "15 dingen overmezelf die je altijd al had willen weten", en blijkbaar willen mensen dat inderdaad graag! Blogs met een persoonlijk tintje of provocatief, dus wat uitdagend, doen het 't best. Het bedenken van een aansprekende titel is ook belangrijk en daar let ik dan ook steeds meer op.

Een taboe
Reacties op blogs krijg ik vaak via de mail. Want praten over geld (en zeker als je er moeilijkheden mee hebt), daar ligt nog wel een taboe op. En juist dat is mijn missie: het taboe doorbreken, want hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter... Maar dat gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. Toch denk ik dat ik door hierover te bloggen mijn steentje er zeker aan bijdraag.


Social media
Naast bloggen ben ik ook regelmatig live te zien op mijn faceboookpagina. Deze video's plaats ik vervolgens op mijn YouTubekanaal. Alles om dat taboe te doorbreken en mijn zichtbaarheid te vergroten. Dit doe ik dan natuurlijk onder mijn eigen (bedrijfs)naam, want hoe kan ik het taboe helpen doorbreken als ik anoniem zou blijven?! Niet, lijkt mij! In mijn nieuwsbrief plaats ik linkjes naar m'n blogs en ik promoot ze op social media.

Fotografie: Prisca Visser


Favoriet leesvoer van Liza
Zelf lees ik graag blogs over geld en geldmindset, omdat ik daar ook weer van leer én zo weer anderen kan helpen/adviseren. Die deel ik dan ook weer op mijn Facebookpagina, bijvoorbeeld van de websites How2spendit en Meer geld, minder stress. Maartje Koper schrijft ook mooie blogs.

Mijn tip aan andere bloggers: wees persoonlijk! Hoe persoonlijker ik ben, hoe meer het gelezen wordt, dus dat heeft wel degelijk effect.


6 opmerkingen:

 1. Ik hoop niet dat je elke week met een nieuwe blog komt, ik krijg het straks niet meer bijgelezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij was dat wél de bedoeling van Janine... Ikzelf post één keer per maand een blog (zie link in artikel >> DBBC <<); er staat weer een nieuwe online. Maar het fijne aan blogs is dat ze blijven staan, dus neem de tijd!

   Verwijderen
 2. Leuk artikel, helder vanuit dat gehucht in Zuid Oost Groningen
  was getekend Stephen

  BeantwoordenVerwijderen