woensdag 8 november 2017

Fijn leesvoer; Renmeisje!

Even voorstellen....
Ciao! Mijn naam is Giulia Califano – de Waal, online beter bekend als Renmeisje
Ik ben 25 jaar oud en woon samen met mijn man en onze twee katten in een gezellig stadje in Limburg. In het dagelijks leven werk ik in een sportschool waar ik o.a. de lessen BodyBalance en Body & Mind verzorg, schrijf ik blogs voor mijn website www.renmeisje.com, maak ik bestellingen voor de shop van Renmeisje en ben ik freelance tekstschrijver onder de naam Schrijfmeisje.Renmeisje
Mijn blog heet Renmeisje, in eerste instantie simpelweg omdat ik een rennend meisje ben. Zo startte ik met het opschrijven van mijn hardloopavonturen op weg naar mijn eerste hele marathon. Die marathontraining strandde helaas bij 30 km met een fikse blessure, maar ondertussen blog ik er nog steeds op los over van alles en nog wat. Zodoende staat Renmeisje nu eigenlijk meer voor een meisje dat door het leven rent en dat vooral tijdens het rennen beseft hoe mooi het leven is. Het is niet het rennen zelf dat het leven zo geweldig maakt, dat is maar een klein stukje ervan, maar op de één of andere manier laat die runners high je beseffen hoe gelukkig je mag zijn met het leven dat je leeft. Rennen laat dit meisje zich dus realiseren hoe gelukkig ze is: met haar man, haar katten, haar vrienden, haar familie en het feit dat ze zo veel mensen mag inspireren! Ik schrijf dan ook over alles wat mijn hartje sneller doet kloppen: vooral lekkere plantaardige gerechten, mindfulness, meditatie, minimalisme, hardlopen, gezondheid en in het algemeen een bewust en gelukkig leven.

Doelen
Ik hoop met mijn blog simpelweg mensen te inspireren, al is het maar één persoon. Zelf heb ik in mijn jonge leven al behoorlijk wat meegemaakt en op dit moment ben ik gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Dat betekent niet dat ik al een hele zoektocht achter de rug heb en nog altijd door blijf zoeken naar hoe ik zo gelukkig mogelijk kan leven. Die zoektocht deel ik vol passie online in de hoop dat anderen er iets van kunnen opsteken en zelf een graantje kunnen meepikken van mijn ervaringen: op diezelfde manier leer ik immers ook van de blogs van anderen.

Hoe het begon
Op Renmeisje blog ik sinds mei 2016, maar daarvoor heb ik talloze andere kleine blogs gehad en zelf ook voor diverse grotere blogs geschreven. Onlangs ben ik daarmee gestopt om me volledig op Renmeisje te kunnen storten en sinds 1 juli blog ik dan ook dagelijks.

Hobby of werk?
Bloggen is voor mij echt een hobby en ik doe het dan ook met ontzettend veel plezier. Om echt met een blog te verdienen moet je ontzettend groot zijn, zo groot ben ik (nog) niet en word ik misschien wel nooit. Daar draait het echter niet om: als lezers me zeggen dat een artikel van mij ze geïnspireerd heeft of als ik foto’s voorbij zie komen van volgers die mijn recept hebben gemaakt, dan is dat véél meer waard. Af en toe krijg ik via samenwerkingen producten opgestuurd of mag ik online iets gratis testen zodat ik hierover een review kan plaatsen: dat is dus een soort van betaling in natura en uiteraard een heel leuk extraatje, zeker om op die manier eens iets nieuws te kunnen proberen.

Eetstoornis
De meest gelezen blog is ‘Renmeisje vertelt..’ waarin ik mijn persoonlijke verhaal over mijn eetstoornissen vertel, op de voet gevolgd door een recept voor groentelasagne met romige “kaassaus”  Het minst gelezen zijn enkele blogs over mijn marathontrainingen: over een herstelloop valt nu eenmaal meestal niet heel veel boeiends te vertellen.

Naamkeuze
Ik blog onder de naam Renmeisje, simpelweg omdat het leuk klinkt, bij mij past en omdat Giulia Califano (een Italiaanse naam, mijn vader was Italiaans) door geen enkele Nederlander goed geschreven wordt. Ik blog niet anoniem, iedereen mag weten dat ik Giulia ben, maar mijn blog zo noemen leek me niet echt praktisch.

Promotie
Al mijn artikelen post ik op Bloglovin en op mijn gelijknamige Facebook, Instagram en Twitter met een directe link naar het artikel. De meest inspirerende of belangrijke blogs deel ik bovendien op mijn persoonlijke Facebook-pagina. Daarnaast ben ik lid van diverse Facebook-groepen waarin ik artikelen over specifieke onderwerpen plaats: een ontzettend lekker eiwitrijk recept wordt bijvoorbeeld wel gewaardeerd in een groep vegan sporters.

Bloglovin
Ik volg talloze blogs, liefst via Bloglovin zodat ik ze allemaal bij elkaar heb. Zodoende lees ik nooit van één blog alle artikelen maar pik ik er altijd uit wat me interessant lijkt: de ene keer is dat de ene blog, de andere keer een andere. Er is denk ik niemand die altijd schrijft over wat jij interessant vindt, daarom is het juist zo leuk om een eigen blog te hebben: zo kun je altijd schrijven over wat jij interessant vindt! Dat maakt ook elke blogger uniek: ieder heeft weer een eigen combinatie van onderwerpen waardoor hij of zij weer net een ander publiek aanspreekt.Blogtip
Wees jezelf! Zoals ik hierboven net al schreef: je bent juist uniek door jouw unieke combinatie van interesses. Er zijn al zoveel anderen, door die te kopiëren ga je vissen in dezelfde vijver terwijl je er zelf ook nog eens minder plezier aan beleeft. Zie een blog als een cadeautje van jezelf, voor jezelf. Jij wordt er alleen gelukkig van als je schrijft over wat jou nauw aan het hart ligt en alleen op die manier zul je bezoekers aanspreken die diezelfde interesse hebben. Lezers prikken er echt wel doorheen als jij je voordoet als iemand anders: op de lange termijn maak je hen én jezelf alleen maar blijer als je altijd en alleen jezelf bent!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik kende haar blog nog helemaal niet maar ga eens een kijkje nemen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees altijd graag blogs over hardlopen omdat ik dat zelf ook doe, dus Renmeisje ga ik zeker eens bekijken.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen