zondag 26 november 2017

Kinderen & schade

Onze dochter is nogal een bandiet. Als ze weet dat iets niet mag, is het voor haar de uitdaging om het toch voor elkaar te krijgen. Laten we maar zeggen dat het een ambitieus meisje is ;).

Schade
Nikki is naast ambitieus ook een babbelgraag meisje. Hele verhalen kletst ze op haar eigen wijze weg. Maar soms is ze ineens stil. Als ik haar dan ook niet zie, krijg ik direct de kriebels. Wat spookt ze nu weer uit? Gisteren vond ik haar zo achter de bank:Ik dacht nog wel dat ik haar oppastas goed verstopt had. Dat was natuurlijk gewoon dom van mij, want haar oppastas stond te laag. Ze kon er bij en had heel snel de fles zonnebrandcrème te pakken gekregen. En open gemaakt... Met als resultaat dat de vloer en haar handen onder de crème zaten. Gelukkig was dat prima schoon te maken, maar mevrouw had ondertussen ook met haar handjes aan de houten vakkenkast gezeten. En die fijne zonnebrandcrème is dus in het hout getrokken. We hebben nu dus een paar kleine handjes van Nikki als aandenken van haar boevenstreek in onze kast staan. Stiekem moest ik er wel erg om lachen, maar zonde is het wel. De kast is van onbehandeld hout. Ik wil volgende week kijken of het lukt om de vlekken weg te schuren.


Verzekering
Gelukkig is de schade nu niet groot en mocht het niet weg trekken is het jammer. Ik zou het eventueel op kunnen geven aan onze verzekering, maar daar vind ik de schade niet groot genoeg voor t.o.v. het werk dat het kost. Ik verwacht in de toekomst dat onze kleine draak nog wel vaker een boevenstreek uit gaat halen. We hebben ons huis al redelijk Nikki-proof ingericht, maar ze blijft ons toch nog telkens weer verbazen met haar vindingrijkheid.

Ik ben wel heel benieuwd naar jullie verhalen.

Heeft jouw kind wel eens voor schade gezorgd? 


3 opmerkingen:

 1. Zonnebrandcrème is een vreselijk goedje.
  Wij smeerden onze kinderen altijd in voordat we naar het zwembad gingen en de kinder er n deden zelf ook altijd goed mee....
  Totdat we vreemde vlekken bij de portieren kregen. VlekkeN die bij het wassen er niet afgingen.
  Dat bleek dus ingetrokken zonnebrand te zijn....balen, want nooit meer goed gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze zoon was ook zo en moesten hem goed in de gaten houden. Alles was interesa Hij klom ook rustig in een kast of langs de achterkant van de open trap in de oude huiskamer omhoog. Gelukkig had hij een beschermengeltje op zijn schouder want hij is nooit gevallen oid. Hij heeft een keer een potje sodocreme opengemaakt en op zijn bedje gesmeerd en zichzelf. Wat moesten we lachen om dat witte snoetje. Heel fout natuurlijk. Ook autotootjes in de boxen en videorecorder (die verhuisde al snel naar het kastje). Ook een boterham in die laatste. Daar moest hij zelf ook enorm om lachen de boef. Inmiddels is zoon 18 en bijzonder voorzichtig en behoedzaam. Het kan veranderen. Onze dochter was totaal anders. Zij kwam nergens aan behalve de zilveren afvalbak (die vond ze vast heel mooi). We hebben niets weggezet, ook een paar beeldjes niet. Ze bleef netjes op een kleedje spelen en als ze kroop en ik riep haar dan kwam ze direct. Bijzonder zo verschillend. De verzekering is gelukkig nooit nodig geweest.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen