vrijdag 15 december 2017

Dag in10jaarfo; welkom Simpelrijkleven!

Van in10jaarfo naar een Simpelrijkleven. Deze maand maakte ik de keuze om te stoppen met de naam in10jaarfo en verder te gaan onder de naam Simpelrijkleven. Voor mijn blog geen goede keuze; Google vindt mijn blog minder gemakkelijk, wat zorgde voor een keiharde daling van bezoekers. En toch ben ik nog steeds heel erg blij met mijn keuze.

In10jaarfo; doel opgeven?
In 2015 startte ik met bloggen om te schrijven over ons doel om in 10 jaar tijd financieel onafhankelijk te worden, waarbij het versneld aflossen van de hypotheek centraal zou komen te staan.  Hier heb ik de afgelopen jaren fanatiek over geblogd. En we liggen nog steeds op ramkoers om ons doel te behalen. En nee, we gaan zeker niet stoppen met dit doel. Maar ik merk dat het financieel onafhankelijk worden veel breder is, als alleen maar het aflossen op de hypotheek, sparen en investeren. Gaandeweg de tijd bleek het een verandering van lifestyle te zijn voor ons. De geboorte van onze dochter Nikki heeft hier zeker ook een rol in gespeeld; zij laat ons nog meer zien wat echt belangrijk is in het leven.


Op zoek naar een simpel en rijk leven
Wij hebben nooit als doel gehad om rijk te worden. We wilden financieel onafhankelijk worden om vrij te zijn in onze keuzes die we maken, zonder daarbij belemmerd te worden door afhankelijkheid van inkomsten of hoge uitgaven. En door het actief bezig zijn met onze financiën, merkten we waar we echt gelukkig van werden. Een heel gewoon simpel leven, waarbij tijd voor familie, vrienden en gezin heel belangrijk is voor ons. We hechten veel minder waarde aan materiële zaken. We verkiezen kwaliteit boven kwantiteit, waardoor we soms bewust duurdere producten aanschaffen. Consuminderen staat centraal in onze levensstijl, maar dat betekent niet dat we altijd de goedkoopste keuzes maken. We kijken naar de lange termijn en de gevolgen voor milieu en maatschappij.

De nieuwe naam heeft dus niets te maken met een verandering van doel, wel met een verandering van mindset. Een mindset die is ontstaan door te starten met besparen en investeren en ons zo heeft veranderd dat wij niet alleen in10jaarfo willen worden, maar vooral een heel gelukkig, rijk en simpel leven willen krijgen.

Heb jij ook door bewust met geld om te gaan een andere mindset gekregen?

4 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen en herkenbaar dat het om meer dan een hypotheek gaat.
    En jammer dat Google niet meteen snapt dat dit nu je nieuwe site is :-) Op onze site heb ik je iig opnieuw opgevoerd ( http://indefruitboomgaard.nl/index.php/topics/fire#firelinks ). Niet dat je daar nu direct veel trafic van zal krijgen, maar je weet maar nooit. Wij zijn na de Fire meetup in Eindhoven ook net begonnen met onze blog. :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het heeft me zeker veranderd. En daar ben ik heel blij mee!

    Deze naam van je blog vind ik erg mooi trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen