vrijdag 1 december 2017

Luiers; kosten op jaarbasis

Toen onze dochter Nikki geboren werd, besloot ik dat ik voor wegwerpluiers wilde gaan. Ik ben in dat op zicht toch wel sterk van het gemak, ondanks de ook vele positieve verhalen over de wasbare luiers die ik her en der op internet las.Kosten
Voor ons dus wegwerpluiers. Na een jaar  kan ik zeggen dat dit naar volle tevredenheid is. We halen 1x per maand 2 grote pakken luiers voor 25 euro bij de K.ruidvat. Dat is een standaardaanbieding die zij het gehele jaar door hebben. De eigen merk luiers bevallen ons goed, houden Nikki goed droog en lekken niet door.  De prijs-kwaliteitverhouding vind ik keurig. Daarnaast heeft de K.ruidvat regelmatig een vasteklantenkortingsavond, waarbij je 20% extra korting krijgt. Je betaald op deze avonden slechts 20 euro voor 2 pakken. Tot zover mijn gratis reclame voor deze winkel ;)

Uitgaande van het feit dat ik geen gebruik maak van de kortingsavond, zou ik 12 maanden x €25 op jaarbasis kwijt zijn aan luiers. Een totaalbedrag van €300,-. Zou ik gebruik maken van de korting tijdens de klantenavond, zou ik 12 maanden x €20 euro kwijt zijn. Dat is €240,- op jaarbasis. Dat is een flink bedrag aan luiers die uiteindelijk in de container belanden, maar het gemak gaat bij ons hier voor.


Nadelen wegwerpluiers
Het grootste voordeel van wegwerpluiers is natuurlijk dat je ze nooit hoeft te wassen. Je vervangt ze snel, ruiken niet en lekken niet door. Er zitten echter wel nadelen aan. Voor ons is het allergrootste nadeel de enorme afvalberg die je produceert door het gebruik van wegwerpluiers. Tegenwoordig zit onze huisvuilcontainer na 2 weken helemaal vol met gebruikte luiers. Dat is natuurlijk niet heel milieuvriendelijk. Om in de zomer maar niet te spreken over het lekkere luchtje wat rond de container hangt ...

Wasbare luiers
Adrianne van de blog Aad-Actief schreef afgelopen week over haar ervaringen met wasbare luiers. Financieel is het zeker een mooie besparing als je gebruik maakt was wasbare luiers. Ook voor het milieu is het beter. Maar wil je de grootste besparing maken? Die zit er vooral in om je kind op tijd zindelijk te maken; dat scheelt (wegwerp)luiers, maar ook heel veel wasbeurten als je gebruik maakt van wasbare luiers!


3 opmerkingen:

 1. Er kleeft nog een nadeel aan wegwerp luiers; vaak duurt het dan langer voordat je kind zindelijk is. Wegwerp houd je kind zó goed droog dat ze het niet voelen als ze plassen.
  Wij hebben uiteindelijk onze oudste onderbroeken aangetrokken met de luier er overheen zodat hij het zou voelen.
  Met wasbare luiers heb je dit probleem veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoopte ook dat als ik ze snel zindelijk had van de luiers af zou zijn
  Helaas is zijn mijn 4 en 7 jarige s nachts nog regelmatig nat.
  Dus elke nacht voor de zekerheid een drynight over hun onderbroek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is alweer even geleden dat je dit schreef natuurlijk, maar misschien is een wasbare Bedwetterpants een handig product. Het product is speciaal gemaakt voor al iets grotere kinderen die 's nachts nog niet zindelijk zijn.
   Zie: https://www.kaatjekatoen.nl/bedwetterpants/p1133
   Groetjes, Marlinda

   Verwijderen