maandag 18 december 2017

Moneymonday; de financien van ... S

Even voorstellen...
Mijn partner en ik wonen samen met 6 katten op een koopappartement van 75 m2 met Balkon in Eindhoven. Tevens zijn we ook gastgezin bij Stichting Poezenbende

Werk & financiën 
Mijn partner werkt 38 uur per week en ik 28 uur. Onderstaand ons overzicht met inkomsten en uitgaven. Als loon nemen we onze kale netto lonen( van de eerste betaling) zonder toeslagen, vergoedingen, etc. Alle incasso’s zijn tot op 5 euro naar boven afgerond.In ons maand overzicht staan de juiste bedragen erbij.Alles wat op de 22 nog over is (voor de nieuwe maand begint) gaat naar de spaarrekening.

Inkomsten(van 23e tot 23e)
Loon 1 €1.215Loon 2 €1.725personeelskorting Thuis €20teruggave hypotheek(rond 15e) €155personeelskorting Mobiel €10Zorgtoeslag €85TOTAAL €3.210
Uitgaven(van 23e tot 23e)
Incasso'sABN AMRO €5Afbetalen schuld ouders €200ANWB verzekering Celica €25ANWB verzekering Volvo €40Belasting Celica €40Belasting Volvo €115Brabant water €30Efteling abonnement €35FNV horecabond €20Gemeente belasting €45HQ hypotheek €465KPN Cloud €5KPN Mobiel €50KPN Thuis €50Levensverzekering €40Netflix €15Sports up Zumba €30Tower Optics €25Vereniging van eigenaren €150Vodafone Mobiel €55Volvo Car Finance €360Woonenergie (energie) €90Woongarant verzekeringen €35Zorgverzekering B €80Zorgverzekering S €95Subtotaal €2.100
Zelf overmakenBenzine €100Boodschappengeld €400Boodschappengeld katten €100Sparen voor leuke dingen €100Sparen voor nood €100Sparen voor toekomst €200Verzekeringsgeld voor de dieren €100
Subtotaal €1.100TOTAAL €3.200Zijn jullie tevreden over de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven?
We zijn tevreden over de verhoudingen nu, we hebben tot een half jaar geleden wat financiële problemen gehad doordat mijn partner zijn oude baas hem niet deed uitbetalen en ik nog uitzendkracht was op 0-uren basis. Mijn partner is gestart bij een nieuwe bedrijf die hem een beter salaris en betere werkuren gaf. En ik ben met tijdelijk dienstverband met de mogelijkheid tot een vast contract aangenomen bij KPN.
 
Hoe beheren jullie de financiën?
Ik hou wekelijks bij wat er (nog) binnen komt en water nog uit gaat, dit doe ik aan de hand van een vast Excel bestand. En een maandelijks Excel bestand daarnaast.

Hebben jullie grote financiële wijzigingen doorgemaakt?
Ja zowel mijn partner als ik zijn meer gaan verdienen en we hebben een Volvo op afbetaling.

Wat betekende deze wijziging voor jullie?
Dat het minder stress en meer rust gaf om alles bij te houden.

Sparen jullie?
Ja we sparen 200 euro per maand voor een eigen huis( ipv appartement). En ook hebben we een spaarrekening voor onze katten mochten ze medisch iets hebben.

Investeren jullie?
Nee, we zijn wel aan het kijken wat hierin mogelijk is maar eerst willen we graag onze schulden Zoals het afbetalen van de Volvo en de reis van mijn partner die zijn ouders hebben voorgeschoten terugbetaald hebben.

Wat is jullie zwakke plek in de financiën?
 Mijn partner is een echte gadget freak en ik doe alles voor mijn katten. Hierin zit de valkuil om echt enkel dingen te kopen die we ook werkelijk gaan gebruiken.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de inkomsten en uitgaven in verhouding zijn?
Door wekelijks het overzicht bij te houden calculeer ik telkens hoeveel geld er nog vrij te spenderen is.

Besparen jullie op bepaalde lasten?
We kijken elk jaar waar we het beste uit zijn met de ziekteverzekering, gas en licht, internet en mobiel( nu werk ik blij KPN en krijg ik hierop personeelskorting dus dit scheelt gelukkig wel).

Waar besparen jullie liever niet op?
Gezonde voeding voor ons en de katten.


Zitten jullie op 1 lijn als het aankomt op de financiën?
Ja, mijn partner en ik zitten financieel gelukkig op 1 lijn. We hebben een gezamenlijk doel en werken. Hier samen had aan om dit te bereiken. Alles wordt overlegt, ik wil bijvoorbeeld graag een voltijd HBO studie doen. En samen kijken we dan hoe dit financieel ook het minst belastend zou zijn.

Welke blogs lees je graag?
Meer geld, minder stress heeft mij zeker geholpen om financieel alles op orde te krijgen. 

Welke financiële tip wil je de lezers van Simpelrijkleven geven?
 Pay yourself first. Want je kan, ook al is het een klein bedrag, zeker sparen en tegelijk schulden afbetalen. Het is belangrijk om samen leuke dingen te blijven doen en een doel voor ogen te hebben om stress en depressies te voorkomen.

Lees jij ook zo graag de rubriek Moneymonday? Voor de rubriek ben ik weer op zoek naar nieuwe verhalen. Wil jij anoniem meewerken via de mail? Stuur een mail naar moneymonday@simpelrijkleven.nl en ontvang de vragenlijst!

13 opmerkingen:

 1. Het valt mij op dat jullie heel veel betalen voor de anwb. Ga eens bij jezelf na: hoe vaak heb ik dit nodig ? Zou onze eigen garage ook kunnen helpen bij pech ? Ik weet natuurlijk niet welke afstanden jullie rijden maar wanneer je een reisverzekering hebt als je naar het buitenland gaat dan zit berging van het voertuig erbij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap wat je bedoelt maar dit is niet het anwb lidmaatschap maar de ANWB autoverzekering. Onze volvo is voor +-36(naar boven afgerond 40) met de veilig rijden wa+beperkt casco verzekerd en omdat de schadevrije jaren van mijn partner ook van toepassing zouden zijn op de andere auto zit deze met zijn verzekering ook bij de ANWB met enkel WA.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben bang dat je die zorgtoeslag terug moet gaan betalen gezien jullie inkomen. Ik hoop dat je daar rekening mee houdt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of ik het helemaal begrijp, maar jullie lenen geld voor een auto en je partner heeft geld geleend voor een reis terwijl je ook een andere woning zoekt en een voltijd opleiding zou willen doen? Ik zou andere keuzes maken denk ik (zeker geen auto op afbetaling!).
  En klopt het dat die auto nog niet eens all risk verzekerd is? Dus rij je 'm in de prak dan heb je geen auto meer, maar wel een lening die afbetaald moet worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij ook vrij veel voor telefonie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om te lezen dat mijn blog je zo geholpen heeft! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Motiverend om ook eens een verhaal te lezen met niet zulke hoge inkomsten. Wat goed dat jullie daarmee ook aanzienlijk weten te sparen.

  De Volvo valt wel op. Wat voor autolening is het? Ik zou overwegen die 200 euro voor het toekomstige huis nu (gedeeltelijk) in de autolening te stoppen en die z.s.m. af te betalen. Het rentepercentage op die lening is vast hoger dan op de spaarrekening. Zo'n uitstaande lening vermindert ook je leencapaciteit voor een nieuwe woning dus je kunt er maar het best zo snel mogelijk vanaf zijn lijkt me. Of zie ik iets over het hoofd?
  Al met al veel geld voor de auto (verzekering, lening, belasting). Is het een optie om het bij 1 auto te houden of moeten het er echt 2 zijn?
  Netflix: dit kun je ook delen met familie of vrienden en zo weer een tientje besparen.
  Telefoon kan inderdaad goedkoper (zelfs met personeelskorting erbij genomen), maar hangt natuurlijk ook van je belgedrag af en of er een telefoon bij zit. Heb zelf een simonly voor 10 euro pmnd waar ik prima mee toe kom en leg daarnaast wat geld opzij voor een nieuwe telefoon elke 3 jaar ofzo.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kost een Efteling-abonnement 35 euro per maand? Dus meer dan 400 euro per jaar? Nee toch zeker... :o

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je gebruikt totaal 100 euro aan benzine, waarvoor je 580 euro per maand (7000 per jaar) aan vaste autolasten hebt (en die auto's kunnen ook nog stuk gaan). Ik zou een leuk tweedehandsje (of twee) zoeken voor een fractie daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het altijd zo dapper als mensen een inkijkje geven in hun uitgaven. Leuk dat jullie dit doen. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wilde mailen maar ik kreeg bericht terug dat het email adres domein niet geldig was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga even kijken wat er fout gaat. Het is een nieuw adres, dus mogelijk werkt het nog niet optimaal. VIa info@in10jaarfo.nl ben ik wel bereikbaar! :)

   Verwijderen