vrijdag 29 december 2017

Spaar €1.378 in 2018 met de 52 weken spaarchallenge!

Het nieuwe jaar gaat bijna van start. Een mooi moment om nieuwe spaardoelen te stellen. Vind jij sparen lastig en zoek je een leuke uitdaging? Misschien is de 52-weken spaarchallenge dan iets voor jou! Door iedere week een bedrag te sparen, heb je aan het eind €1.378 bij elkaar gespaard!

52-weken spaarchallenge
De bedoeling is dat je iedere week hetzelfde bedrag aan geld spaart als het weeknummer. Zo begin je met een klein bedrag per week te sparen en loopt dit gaandeweg het jaar verder op. Dat ziet er als volgt uit:Van hoog naar laag
Het is een mooie manier om door middel van kleine bedragen een mooi eindspaarbedrag te bereiken. Het enige nadeel aan deze manier van sparen vind ik dat je aan het einde van het jaar, over het algemeen de duurdere maanden, meer moet sparen. Je kan er daarom voor kiezen om van hoog naar laag te sparen. Je begint dan met de hoge weken weg te strepen en ziet het bedrag wat je iedere week spaart steeds wat minder worden. Voor het eindresultaat heeft het geen effect. Zou de rente wat hoger zijn, zou je kunnen zeggen dat van hoog naar laag sparen het grootste rendement heeft als je het geld op een spaarrekening zet.

Bingo
Wil je meer vrijheid in je keuze voor het wekelijkse spaarbedrag? Maak dan gebruik van onderstaande bingo-kaart. Print de kaart en door alle nummers gaandeweg het jaar weg te strepen of kleuren bereik je toch jouw spaardoel. Op deze manier heb je wel meer vrijheid om te zien welk bedrag je in welke week gaat sparen.Wat is jouw favoriete manier van sparen?

11 opmerkingen:

 1. Ik heb die challenge eens vaker voorbij zien komen, klinkt leuk! Zelf neem ik er geen deel aan, maar ik kan me voorstellen dat het een leuke manier is om een mooi extra bedrag over te houden aan het eind van het jaar :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom niet iedere week 26,50? Dan heb je in week 52 ook €1378 gespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb één jaar een bingokaart gebruikt om zoiets bij elkaar te sparen. Was best leuk om te doen. Maar omdat wij sowieso al best veel sparen (automatische incasso) lukte de hoge bedragen wat lastiger. Daarom ben ik halverwege toch gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, die bingo-kaart!
  Ik ga het doen in 2018

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die bingo kaart is een leuk idee, op volgorde vind ik onhandig inderdaad vanwege de opeenstapeling van hoge bedragen op het eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee, maar ik spaar al automatisch aan het begin van de maand. Expres zo ingesteld dat we nét iets meer sparen dan eigenlijk budgettechnisch kan. Vaak moeten we dan aan het einde van de maand iets terugboeken, maar het leukste is als dat niet nodig is :) Challenges als deze vind ik 3 weken leuk en dan vergeet ik het. Voor mij werkt het dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als het niet lukt om te sparen is dit misschien wel een uitdaging. Voor mij is het niet nodig, ik spaar elke maand een behoorlijk bedrag automatisch. Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Makkelijker is inderdaad wekelijks hetzelfde bedrag sparen. Of wisselend: week 1 - een euro, week 2 - 52 euro, week 3 - twee euro, week 4 - 51 euro. Dan heb je wat pieken en dalen, maar krijg je niet zo'n douw aan het eind van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke challenge zo! Op deze manier heb je niet zo door dat je aan het sparen bent, maar loopt het stiekem toch op. Denk dat het vooral leuker is om op deze manier te doen in plaats van iedere week hetzelfde bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maak zodra mijn salaris binnenkomt meteen geld over naar m'n spaarrekening, dus ik zou dit niet zo snel doen. Als ik er wel mee zou beginnen zou ik denk ik de lijst andersom doen, in week 1 beginnen met 52 euro. Zo heb je gedurende het jaar meer renteopbouw omdat je al begint met de hoge bedragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. €52 is al meer dan mijn weekbudget. Dus dit gaat het niet worden voor mij. Maar voor mensen met normaal inkomen moet dat wel te doen zijn. Ik spaar dat wat ik elke week en elke maand over hou en dat is heel weinig. Maar goed, het idee is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen