woensdag 17 januari 2018

Fijn leesvoer: Mergendise!

Het internet staat vol met ontzettend fijn leesvoer, het is alleen zo lastig om ook net op die ene leuke site terecht te komen. Met deze rubriek probeer ik om meer fijn leesvoer op het internet te ontdekken.

Vandaag vertelt Eline over haar blog Mergendise. Een nieuwe blog over besparen die ik in mijn rijtje van favoriet leesvoer heb toegevoegd. Maar wie is Eline en waarom heeft ze besloten om te gaan bloggen? Lees vandaag haar verhaal! 

Even voorstellen
Mijn meisjesnaam is Eline Mergen en de naam van mijn website is dus gebaseerd op mijn achternaam. Ik ben getrouwd en heb drie zoontjes van 0 tot 5 jaar oud. Besparen doe ik al jaren, maar bloggen erover pas sinds september 2017. Wel heb ik nog een andere website samen met een partner: Mama in Limburg . Hiervoor schrijf en werk ik sinds 2015. 

Online ondernemen zit in de familie. Mijn vader is in 1985 een bedrijf gestart in, zoals het toen heette, de informatica-business. Mijn broer is een zeer succesvol programmeur, IT-er, of digitaal ondernemer. Mijn stiefmoeder ontwerpt websites en mijn vader houdt nu al meer dan een decennia zijn blog over tuinieren en koken bij. 
De website Mergendise was ongeveer drie of vier jaar terug een cadeau van mijn vader en stiefmoeder. Eerst dacht ik dat ik er mijn haakwerken mee zou gaan verkopen, maar uiteindelijk bleek een bespaarblog mij veel beter te liggen.

Bloggen

Al sinds mijn kindertijd houd ik ontzettend van schrijven. Later wilde ik moeder (check), kunstenares (kan je professioneel haken daaronder scharen?) en schrijfster worden. Oh en heks, dat is volgens mijn man ook gelukt. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan het letteren universiteit waar ik nog meer leerde over schrijven. Bij mij zijn altijd het maximum aantal woorden het probleem geweest, nooit het minimum.

De andere grootste hobbel die ik ondervind bij bloggen, naast dat ik dus niet door moet blijven ratelen, is dat ik dyslexie heb. Doordat ik allerlei foefjes heb, is dit pas ontdekt toen ik 18 jaar was. Daarom moeten mijn teksten altijd even gecontroleerd worden, wat een lieve vriendin op mijn blog voor mij doet.

Besparen

Wegens meerdere omstandigheden en een paar eigen keuzes heb ik na mijn studie nooit een ‘echte’ baan gehad. Een paar oorzaken zijn de financiële crisis en dat mijn oudste te vroeg is geboren met wat extra uitdagingen (of een beperking). Wegens het voorbeeld van mijn vader, die als ondernemer in de jaren ’90 makkelijk 80 uur per week werkte, heb ik altijd liever gekozen voor tijd in plaats van geld. 
De afgelopen vier jaar hebben we rond moeten komen van 300 euro onder de bijstandsnorm. Dat is, met uiteraard wat opofferingen, gelukt zonder schulden. Daarmee heb ik ontzettend veel oefening gehad in besparen. 
De behoeften van mijn gezin zijn de afgelopen jaren zo verandert dat bij mij geld wel wat zwaarder begint te wegen tegenover tijd. Ik hoop van mijn blog Mergendise mijn werk te kunnen maken, zodat de balans wat beter wordt tussen de financiën, werk en gezin.

Populair

Mijn best gelezen bericht op mijn website is ‘Zelfgemaakte cadeaus voor volwassenen’. Hierin komen mijn ideeën over besparen, geld en tijd mooi samen. 
De tweede meest gelezen blog is die met ’12 tips om opboodschappen te besparen’ . Boodschappen komen iedere keer terug en besparingen daarop kunnen over een jaar gigantisch veel geld opleveren. Ook is het iets waar je regelmatig op gespitst moet blijven. Anders dan abonnementen is het niet iets waar je één keer per jaar tijd aan kan besteden. Lezen over boodschappen besparen motiveert om dat ook dagelijks te blijven doen. 

Blog onder de aandacht brengen

Aangezien Sjoukje vanaf het begin mijn coach was in dit avontuur, heb ik direct gebruik kunnen maken van haar gigantische facebookgroep. Mijn pagina is gekoppeld aan haar groep. Wel overweeg ik nog een nieuwe groep aan te maken die meer richting consuminderen en groene bespaartips gaat, maar een bloeiende facebookgroep vreet ook weer veel tijd.

Ik ben hard aan het werken aan mijn Pinterestpagina . Pinterest is een medium dat door veel bloggers wordt verheerlijkt over de hoeveelheid kliks die zij er van krijgen. Aangezien ik ook nog drie kleine kinderen heb moet ik mijn energie verdelen kan ik niet op alle social media kanalen zitten met mijn blog.

Favoriet leesvoer van Eline

Ik heb een serie van blogs die ik graag lees. Deze blog is daar een van, en die van Sjoukje , Adrianne  en Adine. Verder heb ik nog een aantal andere blogs op mijn lijstje staan, zoals Waar is mam? van Helga. 
Ik heb duidelijk een voorkeur voor vrouwelijke schrijvers. De geldblogs van Budgetman en mr FOB trekken mij een stuk minder, hoewel ze wel ontzettend leerzaam zijn. 


Bloggen leuk maken

Om het bloggen leuk te maken en houden is een netwerk om je heen ontzettend belangrijk. Met andere bloggers contact onderhouden is fijn, niet alleen vanwege het collega-gevoel. 
Door een netwerk kan je elkaar ook promoten, zoals deze serie maar ook bijvoorbeeld via de groepsborden op Pinterest. Ook kan je elkaar informeren en uitleggen over bijvoorbeeld de wetgeving op persoonsgegevens die binnenkort wordt aangescherpt. Of tips geven over fijne plugins, of klagen over boze reaguurders. Bloggen doe je misschien alleen achter de computer, maar als je het een eenzame bezigheid vindt is het tijd om op zoek te gaan naar je tribe!

1 opmerking: