donderdag 11 januari 2018

KIJKTIP: Lauren! en het geld

Dinsdag 9 januari 2018 was er weer een nieuwe aflevering op televisie van Lauren! en het geld.

Het levende dorp
In deze aflevering nam Lauren een kijkje in het levende dorp in Dalfsen. Het levende dorp is een kleine gemeenschap mensen die in het bos woont in vrijwel volledig zelfvoorzienende huisjes. De mensen die er wonen proberen zo min mogelijk met geld te doen en zo zelfvoorzienend mogelijk te leven. Ik vond het fascinerend om naar te kijken, maar ondanks mijn hang naar zelfvoorzienend zijn, is dit voor mij echt een stap te ver. Toch vind ik het goed dat ook dit eens belicht wordt op televisie. Het is voldoende als mensen door het bekijken van de aflevering weer eens bij zichzelf te rade gaan wat ze werkelijk nodig hebben in het leven.


Geld & gedrag
In deze aflevering werd ingegaan op mensen die het liefst zonder geld willen leven. Geld brengt veel bij mensen naar boven. Lauren gaat tijdens alle afleveringen op zoek naar de uitersten in de samenleving. Naast de aflevering over het levende dorp, zijn er ook afleveringen te bekijken over mensen die streven naar rijkdom. Fijn kijkvoer die online gratis terug te kijken is.


Via onderstaande link kan je alle eerder uitgezonden afleveringen gratis terugkijken.


9 opmerkingen:

 1. Ooh ik kende dat programma nog helemaal niet, maar lijkt me erg interessant om eens te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik heb hem in mijn lijstje gezet om nog te kijken! Zag ook lauren bevalt.... ook leuk om te kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij leuk om te zien, ga vanavond de aflevering even terug kijken. Paar weken geleden ook een aflevering over armoede in Engeland gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende dit programma niet, maar het lijkt me superinteressant! Bedankt voor de tip zeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de tip! wat een leuk en interessant programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De aflevering gezien van Lauren en het geld, dat was erg leuk om te zien, de bevalling....ach dat hoeft voor mij niet die tijd ligt ver achter mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de kijktip. Ik had de titel van het programma voorbij zien komen. Eigenlijk associeerde ik het eerder met het grote geld, blijkbaar een vooroordeel van mij. Ik vind dat Lauren leuke programma's maakt over het algemeen. Ik ga zeker (terug)kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de tip! Ik heb er met veel plezier naar gekeken. Het is op dit moment gewoon onmogelijk om onder het gebruik van geld te komen. Je kan niet zonder.

  BeantwoordenVerwijderen