donderdag 25 januari 2018

KIJKTIP: Wat verdien je?

We willen het allemaal weten; wat verdient een ander? Dat is ook de reden waarom de rubriek Moneymonday op mijn blog zo ontzettend populair is. We vinden het reuze interessant wat er bij een ander binnen komt. 

Toch spreken we nog weinig in het openbaar over ons salaris. De laatste jaren zie je op televisie dat er steeds meer programma's over geldzaken verschijnen. Op dit moment loopt de 4-delige serie 'Wat verdien je'. De serie bestaat uit 4 afleveringen, waarbij iedere aflevering een andere sector centraal staat.Wat verdien je?
Iedere week staat er dus een sector centraal. Iedere aflevering onthullen 3 deelnemers hun salaris. 2 panels moeten inschatten hoe hoog hun salaris is. De panels bestaan uit ondernemers en uit mensen die de onderkant van de samenleving goed kennen. Daarnaast is er een deskundige van het VU die alle geheimen ontsluiert over het salaris.

Lees ook: Het is goed als je elkaars inkomen kent...

Astrid Joosten
Astrid Joosten presenteert het programma. Ze gaf aan dat Wat verdien je? het moeilijkste programma was dat ze met haar team ooit gemaakt heeft. Praten over het salaris is in Nederland nog steeds een groot taboe en op televisie al helemaal. Volgens haar was bijna niemand bereid naar de studio te komen. Ze hebben er veel overuren voor moeten maken. Ze hoopt met dit programma het taboe rondom het salaris te verbreken. In de laatste aflevering vertelt Astrid zelf ook over haar eigen inkomen.

Ik heb de afleveringen met heel veel plezier gekeken en vind het goed dat ze op deze manier meer openheid geven over de salarissen in Nederland. De eerste 2 afleveringen zijn nu geweest, de komende 2 weken kan je op maandagavond op NPO de andere afleveringen bekijken.

Nieuwsgierig naar de afleveringen? Via deze link kan je ze online gratis bekijken!

Praat jij gemakkelijk over de hoogte van jouw salaris?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb geprobeerd om het programma te kijken maar het is niets voor mij. Wat ik leuk vind aan jullie rubriek is juist het complete verhaal van mensen en niet alleen wat ze verdienen. Hoe ze met geld omgaan en wat kan ik van ze leren. Op het algemeen dit is ook de rede waarom ik blogs zoals die van u fascinerend vind, het gaat om normalen mens die veel te delen hebben. Dit heb ik niet gevonden in dit programma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik in de tweede aflevering (over de bankensector) ook heel sterk aanwezig. In de eerste aflevering vond ik dat minder, omdat er bijvoorbeeld ook een ambulancemedewerkster bij zat. Ik ben wel benieuwd hoe de komende 2 afleveringen zijn, al begrijp ik wel dat ze veel moeite hebben gehad om mensen te krijgen voor de show.

   Verwijderen
 2. Ik heb ook beide afleveringen gezien. Op zich een leuk programma, maar ik had het leuker gevonden als er wat meer gemiddelde beroepen werden genomen. Nu is het vooral gericht op de topinkomens, dat vind ik jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk programma met leuke opzet, maar inderdaad te weinig diepgang. Tevens stoor ik mij lichtelijk aan de presenteercapaciteiten van Astrid Joosten, maar dat terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor! Ik heb er geen probleem mee om te vertellen hoeveel ik heb verdiend met bloggen tegen vrienden en zo. Ook omdat ik er blij van wordt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij heeft het weten wat anderen verdienen weinig waarde, want wat kun je met die wetenschap? Voor de meeste mensen levert het alleen maar frustratie op lijkt mij. Als er door dit soort programmas een verandering plaats zou vinden in de gedachten gang over wat een goede maatstaf is qua loon dan zou ik het wel interessant vinden. Er zijn wat mij betreft al te veel programmas die laten zien wat de bovenlaag in de samenleving doet met hun extravagante inkomens.

  BeantwoordenVerwijderen