maandag 29 januari 2018

Moneymonday; de financien van... C

Iedere maandag verschijnt op Simpelrijkleven de rubriek Moneymonday. In deze rubriek geeft iedere week een andere lezer een inkijkje in zijn maandelijkse inkomsten en uitgaven en vertelt hij/zij zijn persoonlijke geldverhaal. Deze week laat C. zien waar zij het van doet. 

Even voorstellen...
Vrouw van 30 jaar, happy single, woon in een appartement in Gelderland.

Werk & inkomen
Ik werk 36 uur.

Inkomsten:
Netto salaris € 2.075 (schatting i.v.m. minder werkuren)
Voorlopige aanslag IB € 130
Overig € 40
Totaal inkomsten: € 2.245

Uitgaven:
Hypotheek € 450
GWL € 40
Verzekeringen woning € 7
VVE € 67
Gemeente + GBLT € 85
Auto verzekering € 27
Auto mrb € 50
Auto benzine € 20 (reiskostenvergoeding werk)
Onderhoud € 60 
Mobiel € 24
TV + internet € 38
Zorgverzekering € 72
Netflix € 5
Giften € 47
Tandarts € 10
Cadeaus € 35
Bankkosten € 6
Huishoudgeld € 300
Totaal uitgaven: € 1.343

Sparen € 750

Ruimte over € 152

Ben je tevreden met de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven?
Ja dik tevreden, ik werk met cijfers dus ik heb alles goed op de rit.

Hoe beheer je de financiën?
Voorheen beheerde ik de financiën niet. ik boekte maandelijks een vast spaarbedrag over zodra het salaris binnen kwam en de rest maakte ik op. Vanaf 1 januari houd ik een bullet journal bij, die vooral gericht is op de financiën. Ik heb hiervoor ook een Knab rekening geopend waarmee je veel spaarrekeningen kunt openen zonder extra kosten. Ik wil graag meer reizen dus heb nu een spaarrekening daarvoor gemaakt. Ik geef mezelf nu maandelijks € 300 huishoudgeld. Hiervan doe ik boodschappen (inclusief verzorging producten), uitjes, shoppen, stappen. Alles wat ik hiervan over houd gaat aan het eind van de maand naar de reis spaarrekening. Ik hoop dat dit extra motiverend gaat werken. Heb je de afgelopen tijd grote financiële wijzigingen doorgemaakt?
Ik ben per 1 januari 2018 van 40 uur naar 36 uur werken gegaan. Ik las de quote "Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken". En toen dacht ik dit moet anders kunnen.

Wat betekende deze wijziging voor je kasboek?
Iets minder salaris en daardoor voor mezelf een uitdaging gemaakt om beter op mijn geld te letten zodat mijn spaarrekening hier niets van merkt. Al zit ik er aan te denken om het te verlagen naar € 500 sparen per maand en nog meer te genieten van leuke uitjes en feestjes, omdat mijn spaarrekening al dik genoeg is.

Spaar je? 
Jazeker, dat vind ik heel belangrijk. Zodra het salaris binnen komt maak ik het gelijk over naar mijn spaarrekening. Ik heb sinds kort ook een deposito voor 1 jaar vast gezet met een deel van mijn spaargeld. Want zeg nou zelf, de rente van tegenwoordig maakt het niet aantrekkelijker om te sparen..

Investeer je?
Nee, daar wil ik me nog eens in verdiepen, wie weet komend jaar.

Wat is jouw zwakke plek in de financiën?
Shoppen! En dan vooral kleding. Mijn kast zit overvol dus ik heb mezelf een verbod gegeven deze maand.

Hoe zorg jij ervoor dat de inkomsten en uitgaven in verhouding zijn?
Door bewust met geld om te gaan. Ik ga altijd aanbiedingen af en vergelijking websites. Ik heb dus ook vanalles op voorraad liggen thuis qua eten en verzorging, gekocht met aanbiedingen.

Bespaar je op bepaalde lasten?
Verzekeringen, ik vind dat je niet alle risico's in het leven kunt verzekeren. De premie die ik bespaar (met bijv. zorgverzekering) stop ik in een potje en kan ik dus gebruiken wanneer ik eventueel wel een hoge rekening krijg. Komen er geen hoge rekeningen dan heb ik dat dus mooi bespaard.

Op welke lasten bespaar je liever niet?
Uitjes. Vrienden en familie zijn voor mij heel belangrijk.

Welke blogs lees je graag?
Welke financiële tip zou jij de lezers van 'Op zoek naar een simpel & rijk leven'  willen geven?
Probeer het bijhouden van je financiën op een leuke manier te doen. Ik zelf doe dit dus door middel van een bullet journal, mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je me vinden onder de naam 'creatief besparen' op instagram.

Lees jij ook zo graag de rubriek Moneymonday? Voor de rubriek ben ik weer op zoek naar nieuwe verhalen. Wil jij anoniem meewerken via de mail? Stuur een mail naar moneymonday@simpelrijkleven.nl en ontvang de vragenlijst!

10 opmerkingen:

 1. wauw net overzicht mag je trots op zijn! Ik denk alleen wel dat ze een voorlopige teruggaaf bedoeld en niet aanslag, anders zou ze dat geld aan de belastingdienst moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook als je geld ontvangt van de belastingdienst heet het een voorlopige aanslag.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je veel geld overhoudt en ook nog 4 uur per week minder werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kan je spaarrekening nooit dik genoeg zijn. Eerder stoppen met werken, onbetaald verlof, reizen.... Ik weet genoeg bestemmingen voor mijn spaargeld. Financiële vrijheid en ervaringen opdoen zijn mij meer waard dan een zoveelste jurk of paar schoenen, maar dat is voor iedereen verschillend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Business loans and personal loans within 2-3 working days with convenient rates.Apply today. Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  https://capitallendingfince.blogspot.com/
  =====================================================
  Zakelijke leningen en persoonlijke leningen binnen 2-3 werkdagen met gunstige tarieven. Vandaag toepassen. E-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you need a loan?
  Does your firm, company or industry need financial assistance?
  Do you need finance to start your business?
  Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements
  Mortgage loan
  Debt consolidation loan
  Commercial loan
  Education loan
  Car loan
  Loan for assets.
  Contact us today with for your loan request. clemalphafinance@gmail.com
  Phone number: +91-9818603391 (Call/Whats app)
  Dr. Clem Alpha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met een hypotheek van 450 euro is dit natuurlijk ook niet zo moeilijk. Ga eens mensen interviewen met dit loon maar die genoodzaakt zijn in huurhuizen van €1000,- + te wonen, zonder recht op toeslagen, dat is een stuk interessanter.

  BeantwoordenVerwijderen