woensdag 28 februari 2018

Fijn leesvoer: Mom4life!

Eigenlijk zet ze met haar blognaam ons allemaal op het verkeerde been. Mom4life is namelijk alles behalve een mamablogger. Mirre schrijft vooral over personal finance, slim besparen en extra geld verdienen. Een goede reden om deze fijne blogster daarom vandaag eens in the spotlight te zetten! 

Even voorstellen...
Ik ben Mirre (34 jaar) en ik blog als Mom4life op www.life4mama.blogspot.nl over slim besparen, extra geld verdienen, financiële tips en weetjes, ontspullen en soms schrijf ik over kinderen. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen tussen de 8 en 3 jaar. 


Van mamablogger naar financeblogger
Mijn blog bestaat al heel lang en is ooit begonnen als een blog met tips en ervaringen over kinderen/opvoeden. Ik was toen thuisblijfmoeder met twee kinderen en zocht naar een nieuwe uitdaging.

In de loop van de tijd is mijn interesse voor personal finance, hypotheek aflossen en budgetteren enorm gegroeid. Dit begon met een slechte hypotheekkeuze die we maakten bij ons eerste huis. Daarna zijn we gaan aflossen, maar om dat te kunnen moet je toch snijden in de kosten. Tijd om te besparen dus! Hierdoor heeft mijn blog een andere insteek gekregen. Soms is de naam verwarrend voor mensen, daarom ben ik aan het nadenken over een andere blognaam.

In mijn vrije tijd help ik mensen ook (via onze kerk) met cursussen over financiën en doe ik 1-op-1 budgetgesprekken. Hiervan krijg ik veel energie. Wat ik hiervan heb opgestoken deel ik dan  graag met een nog breder publiek, online. Want met lastige financiële situaties is er ook vaak veel schaamte. Online valt dat veel meer weg. Mensen durven vragen te stellen, zichzelf te zijn en reageren. Meestal leuk en opbouwend, soms ook grof of kritisch.

Geldzaken
Op mijn blog vind je Tips om te gaan sparen, zodat je meer resultaat uit je inkomen kunt halen. Redenen waarom het belangrijk is om altijd geld achter de hand te hebben, ook als je schulden hebt. Daarnaast houd ik bij waarmee ik extra online geld probeer te verdienen, en mijn maandelijkse opbrengsten daarvan deel ik op mijn blog.
Natuurlijk heb ik ook mijn persoonlijke beste bespaartips gedeeld, die ervoor zorgen dat ik elk jaar nog heb kunnen aflossen op mijn hypotheek. Bij het vorige huis waren we een eind gekomen, en toen verhuisden we vier jaar geleden. Opnieuw beginnen dus! Inmiddels hebben we de smaak weer goed te pakken.

Kinderen
Ook verschijnen er nog regelmatig blogs waarbij het over kinderen en geld gaat, bijvoorbeeld waarom sparen op naam van je kind niet handig is of hoeveel zakgeld we onze kinderen geven en waarom. Want zodra je kinderen hebt zijn dat onderwerpen die ook van belang zijn en waar je slimme keuzes in wilt maken.

Persoonlijke financiële doelen
Wij zijn op dit moment bezig om onze maandlasten flink omlaag te brengen zodat we meer vrijheid hebben om te kunnen kiezen. Minder werken, investeren, vrijwilligerswerk gaan doen, onze kinderen hun opleiding betalen of iets anders. We willen onafhankelijk zijn van de overheid en banken, misschien wel iets eerder met pensioen. Wie weet! De mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen – bewust – daar doen we het voor.

Sinds ik weer werk, heb ik iets minder tijd om te bloggen. Toch verschijnt er minstens twee keer per week een blog. Wees van harte welkom om mee te lezen!

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

2 opmerkingen: