woensdag 14 februari 2018

Fijn leesvoer; Taxx Life blog

De blog van Miranda lees ik al geruime tijd met heel veel plezier. Toen ik haar benaderde om mee te doen aan deze rubriek, vond ze dit heel leuk, maar had ze ook het gevoel dat ze in het niet zou vallen tussen de eerder verschenen verhalen van bloggers in de rubriek fijn leesvoer. Haar verhaal vindt ze zelf maar heel gewoon. Maar juist het gewone in haar leven zorgt voor veel herkenbaarheid en maakt het fijn om haar verhaal op haar blog te volgen. Vandaag staat daarom Taxx life blog in the picture! Een blog over het persoonlijke leven van Miranda, waarbij ze onder andere schrijft over financiën, duurzaamheid, sporten, gezond eten, creativiteit & interieur.

Even voorstellen….
Ik ben Miranda, 40 jaar oud en ik woon met mijn gezin en twee katten in een stad aan de rand van de Betuwe. In 2016 ben ik na vijftien jaar getrouwd met mijn lief. We hebben twee zonen van acht en vijf jaar oud. Ik werk 20 uur per week als warehouseplanner bij een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld.

Ik ben erg actief op het digitale web. Ik blog op Taxx life blog en heb daarnaast een kleine webshop. Twee à drie keer per week ben ik in de sportschool te vinden en ik probeer één keer per week hard te lopen. Interieur is ook een grote hobby van me, tijdens de tropenjaren met de kinderen is dit een beetje stil komen te staan. Nu ik mijn handen weer wat vrijer heb, vind ik het leuk om er weer mee bezig te zijn.Taxx life 
Ik blog al een jaar of 13, maar nog niet zo regelmatig als nu. Ooit begon ik op web-log.nl, misschien kennen lezers dat nog wel. Ik blogde over onze huizen, hoe ik meubeltjes opknapte, maar toen al over onze hypotheek en energieverbruik. Later stapte ik (verplicht) over naar blogspot.com en blogde af en toe over ons huis en ons gezin. In 2016 heb ik het bloggen weer volledig opgepakt. Ik plaats nu twee keer per week een nieuw artikel op mijn blog. Ik schrijf over ons gezin en alles wat er bij komt kijken; financiën, duurzaamheid, sporten, gezond eten, creativiteit, interieur en nog veel meer. Op woensdag plaats ik altijd een weekoverzicht  over wat we die week daarvoor beleefden als gezin.

Normaal = goed genoeg
Ik krijg regelmatig de vraag wat ik wil bereiken met mijn blog. Ik blijf het lastig vinden om hier een kort en bondig antwoord op te geven. Wat ik eigenlijk wil laten zien is dat ‘normaal’ ook goed is. Veel gezinnen willen 4 keer per jaar op vakantie, dure huizen, mooie auto’s en fancy feestjes. Nu hou ik daar zelf ook wel van en is het leuk als je het kan betalen. Maar ik denk dat er een hoop mensen in de problemen zitten omdat ze mee willen doen met de meute.


Wij hebben beiden geen topsalaris, hebben een hoge hypotheek en moeten echt verstandig met ons geld om gaan. Maar als je dat doet, kun je meer bereiken dan je denkt. En ook zeker een financiële basis leggen. Ik wil transparantie bieden van hoe wij leven, de problemen waar we tegen aanlopen en hoe we het financieel doen zonder schulden. We willen sparen voor later en worstelen met wat op dit moment nou verstandig is op financieel gebied. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds juni 2016 hebben we zonnepanelen en ik hou wekelijks de energiestanden bij. Ieder jaar stel ik doelen op, waar ik maandelijks een update over schrijf. Ik hoop een inspiratie te kunnen zijn voor de doorsnee gezinnen of misschien wel gezinnen die het minder hebben dan ons.

Taxx lifestyle         
Door mijn voorliefde voor interieur en creatief bezig zijn, is ooit Taxx Lifestyle ontstaan, waar ik originele handgemaakte papierenslingers verkoop. Sinds april 2015 heb ik hier een KVK-nummer aangehangen en is het officieel een bedrijf. Het blijft op hobbymatige basis, maar wel met de administratieve rompslomp. Dat is nog best lastig soms.


Fijn Leesvoer
Naast dat ik ander graag inspireer laat ik me zelf graag inspireren door consuminderblogs als Porterenee  en Simpel& Rijk Leven . Daarnaast ben ik ook een groot fan van de Amsterdamse meiden als Annic , Josh V en de Huismuts. Deze meiden hebben een mooi en luxe leven, maar werken er ook erg hard voor. Mijn angst is wel dat er veel jonge meiden denken dat dit de ‘standaard’  is en dat vind ik een groot minpunt van Social Media. Vandaar mijn doel om te laten zien dat ‘normaal’ ook goed is. En dan natuurlijk de interieurblogs, sommige volg ik echt al jaren. Soms komt er weer een nieuwe bij en soms valt er ook wel eens eentje af. Mijn favoriet van dit moment is Interior Junkie.

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!3 opmerkingen:

 1. Dank je wel! Leuk stuk geworden en super leuk om te lezen! Bedankt voor je mooi verwoordde inleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi portret! Ik ga haar blog nu zeker eens even nader bekijken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke leestip! Ik had je blog al meerdere keren voorbij zien komen, dus ik ga nu zeker eens kijken! Wel grappig om te lezen waarover je blogt. Om een of andere reden dacht ik dat je het vooral over belastingen had :| Waarschijnlijk door het 'tax(x)'!

  BeantwoordenVerwijderen