donderdag 1 februari 2018

Met de billen bloot: cijfers januari 2018 en doelstellingen

Als ik op een andere blog of website ben, heb ik al snel de neiging om die te vergelijken met mijn eigen blog. Ik denk dat het een tic is die veel bloggers herkennen. In mijn ogen zien andere blogs of websites er vaak beter uit. Dat motiveert mij dan wel meteen om mijn blog ook verder te verbeteren, mijn cijfers te verhogen of mijn schrijfstijl aan te passen. Het liefst ga ik dan meteen aan de slag om alles aan te passen.

Hobby of werk
En soms is het goed om dan ook even te relativeren en mijzelf af te remmen. Ik blog voor de hobby, ik heb immers ook een baan, druk sociaal leven & een gezin. En ook al is het een hobby, ik vind het heel erg leuk om doelen te stellen. Ik wil mijn site graag verbeteren, leukere artikelen schrijven en niet te vergeten hogere statistieken behalen. Ik wil kijken waar voor mij de grenzen van het worldwideweb liggen.Een enorme dip
In december 2017 besloot ik om de overstap te maken van in10jaarfo naar simpelrijkleven. Ik ging achter de schermen bezig met een nieuwe lay-out, veranderde allerlei instellingen en ging veel artikelen opnieuw labelen om meer overzicht op mijn blog te krijgen. Ik ben nog steeds blij dat ik dat gedaan heb, maar het zorgde ook voor een gigantische dip in de bezoekersaantallen. Dat doet natuurlijk best een beetje pijn in mijn bloghart. Maar het zorgde ook wel weer voor motivatie om dit jaar weer op mijn oude niveau te komen qua cijfers en deze misschien zelfs wel te verbeteren.

Met de billen bloot
Om wat meer openheid te geven in de blogwereld ga ik vanaf heden iedere maand mijn cijfertjes op mijn blog tonen. Dat doe ik door een printscreen te maken van Google Analytics. Via Google Analytics kan je onder andere zien hoeveel unieke bezoekers je hebt & het aantal pageviews.

In januari 2018 had ik:

-134.412 pageviews
- 35.981 unieke bezoekers


Dat is nog lang niet de hoogte die ik voorheen had, maar ik heb wel een mooie lijn naar boven te pakken. Dat is goed in het grafiekje van januari te zien en daar ben ik heel erg blij mee.

Hoe kom ik aan bezoekers?
Veel bezoekers komen rechtstreeks op mijn blog. Anderen via de blogroll van een andere blogger of via een social media kanaal zoals Facebook of Pinterest. Vooral Pinterest zorgt er voor dat mijn bezoekersaantallen weer op de weg naar boven zijn. Ik pin dagelijks op Pinterest en heb speciale borden aangemaakt om lekker veel inspiratie op te doen over financiën, bloggen en lifestyle. Mijn volgers zijn in januari met ruim 200 gegroeid. Dat is een lekkere start! Lees jij ook graag over deze onderwerpen? Neem gerust een kijkje op mijn account. Ben je blogger en wil je ook graag extra bezoekers? Je mag gerust meepinnen op een van mijn borden, stuur mij dan even een mailtje.

Doelen voor februari
Door de fijne blogstart dit jaar ben ik ontzettend gemotiveerd om verder te groeien met mijn blog. Ik kies daar wel ongeveer het meest ongelukkige moment voor dat je kan kiezen. Ik ben op het moment van schrijven namelijk hoogzwanger en als de kleine er is, zal ik toch echt weer wat minder tijd hebben om achter de laptop te kruipen. Helemaal als ik straks ook weer aan het werk moet. Desondanks wil ik toch doelen stellen voor komende maand. Ik vind het namelijk heerlijk om ergens naar toe te werken en kan het ook prima naast mij neerleggen als ik de doelen toch niet haal.

Doelen februari 2018:
- 36.000 unieke bezoekers op www.simpelrijkleven.nl
- 140.000 pageviews
- 380 volgers op Pinterest

In de komende maand probeer ik ongeveer 3 a 4 artikelen per week te plaatsen. Daarnaast wil ik actief blijven op Pinterest en Facebook en hoop ik wat meer te leren en lezen over SEO en dit eventueel al toe passen op mijn blog. We zien wel waar het schip gaat stranden. Voor komende maand staan er in ieder geval al weer heel veel fijne berichten voor jullie klaar om te lezen.

Maak jij ook concrete doelen voor jouw blog?

20 opmerkingen:

 1. Ik vind je blog al vanaf in10fo al helder en duidelijk. Ik moet nog wel schakelen naar je nieuwe titel omdat die me iedere keer doet denken aan SimpelwegRijkLeven blog. Zie dat laatste niet meer bestaat. Maar ga lekker door, je blogs zijn leerzaam :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees je blog altijd met veel plezier. Als je wat SEO tips wilt kan ik je wel op weg helpen. Ik denk dat je met een paar kleine aanpassingen die je structureel door gaat voeren al heel veel verschil gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan kijk je gewoon naar onze blog ;-).
  Knap van je! Gedreven type ben je. Was ik ook ooit, maar dat is er wel uit. Dus geen doelen voor ons blog. Ons motto: de weg is de herberg. Lekker genieten van de weg ernaar toe; eindpunt maakt niet uit.
  Maar ik lees je blog graag, dus aan mij zal het niet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie doelen! Mijn doelen liggen iets lager, ik zou super blij zijn met 20.000 unieke bezoekers per maand. Je schrijft vind ik erg leuk en duidelijk! Veel succes met de laatste loodjes van je zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie cijfers zeg, ik ben echt een groentje vergeleken bij jou. Hopelijk haal je jouw doelen en succes met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb trouwens nog even een nerd-vraag voor blogger.com kenners. Weet iemand hoe het komt dat er een groot verschil zit tussen het aantal pageviews op blogger.com en op analytics.com. Unieke bezoekers en sessie's begrijp ik allemaal wel. Alleen die pageviews niet, ook omdat het verschil zo ontzettend groot is, kan met niet voorstellen dat dat alleen van mezelf is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat vraag ik mij ook af. daarom houd ik analytics altijd aan qua cijfers..

   Verwijderen
  2. Ik ken de statistieken van Blogger niet, maar mijn gok zou zijn dat het verschil zit in robots die af en toe langskomen om je site te indexeren. De ene statistiek gaat hier anders mee om dan de ander.

   Verwijderen
 7. Doe maar niet met de billen bloot, slecht voor mijn ego ;-)
  Mooie cijfers hoor, knap! Zitten hier ver onder, maar posten ook minder en ben ook zeker niet zo actief op sociale media (al zit ik wel te veel op twitter).
  Succes in Februari.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw. Ik ben net zoals je al schrijft, ook altijd nieuwsgierig naar andermans cijfers en die van jou zijn indrukwekkend voor een blog die je "gewoon even" naast je werk doet. Superleuk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Holy Moly wat een cijfers. Daar kan ik echt alleen nog maar van dromen. Mijn blog heeft afgelopen maand 818 bezoekers gehad en 2903 paginaweergaven. Er valt nog flink wat aan de weg te timmeren voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een vast ritme waarin ik blogposts plaats, dus dat is wel een soort doel denk ik. Leuk dat je je statistieken zo deelt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook geen specifieke doelen, ik vind het al leuk als mensen reageren op mijn blog :) Ook hier natuurlijk hoogzwanger en kan ik niet meer van mezelf verwachten dat ik dagelijks iets ga plaatsen, ik doe het voor de leuk en het moet leuk blijven. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha ha, het aantal pageviews dat jij in januari hebt gehaald, heb ik nog niet eens in totaal gehaald, na ruim anderhalf jaar (openbaar) bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echte doelen heb ik niet voor mijn blog. Wel probeer ik af en toe wat nieuwe dingen toe te voegen, zoals Lees(ie) zondag. Een overzicht van alle artikelen die de afgelopen week zijn verschenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow wat een aantallen! Ik snap Pinterest nog steeds niet helemaal goed. Ik krijg er ook geen nieuwe volgers bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk een inkijkje in je bezoekersaantallen! Je bent echt al ver zeg! Kom ik aan met mijn 120 bezoekers in de maand.. Al mag ik ook niet klagen want ben pas 2 maanden bezig :) Het moet inderdaad vooral een hobby zijn en blijven! :) Veel schrijfplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waaauw, hoe leuk om als blogger mee te mogen piepen in de cijfers van een ander. Ik blog nog niet zo lang en niet veel. Ik heb ook pas de hele website een andere layout gegeven, benieuwd of het verschil zal maken. Ik ben ook een van de zovele bloggers en er is niets waarin ik uitspring, maar ik doe het graag en dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen