woensdag 14 maart 2018

Fijn leesvoer; Aad actief!

Het kan bijna niet anders dan dat je Adrianne van Aad Actief kent. Deze positieve blogster ging vorig jaar de uitdaging aan om van 50 euro per week te leven met haar gezin van 4. Ze is dol op bezuinigen en creatief bezig zijn. Een goede reden om vandaag wat meer te weten te komen over Adrianne en haar fijne blog!

Even voorstellen...
Mijn naam is Adrianne Hooijmeijer-Mourits (1989) en ik ben getrouwd met Peter Hooijmeijer (1985) en samen zijn wij de trotse ouders van Christilene (2013) en Jochanan (2016). Ik blog nu ruim een jaar op Aad-actief over ons dagelijks leven met een budget van 50 euro per week. Ik wil laten zien dat je ook met een klein budget hele leuke dingen kan doen. Zo deel ik op mijn blog low-budgetrecepten, cadeau-ideetjes en heel veel positieve ervaringen om anderen te inspireren om meer uit minder te halen. Ook met een beperkt budget kan je veel en bovendien ook nog gezond eten. Wij hebben zoveel, we genieten van kleine dingen en leven bovendien ook nog gezonder dan voorheen!Aad-actief
In 2015 heb ik mijn eerste stappen in de blogwereld gezet. Maar dat vlotte niet echt. Begin 2017 gooide ik het roer om en besloot om anders te gaan leven en daar over te gaan bloggen. Ik ben de uitdaging aangegaan om een jaar lang te leven van 50 euro per week voor alle boodschappen, verzorgingsartikelen, wasmiddel, kleding, babyspullen, cadeautjes, autowassen en haren knippen. Als stok achter de deur ben ik er over gaan bloggen en ben niet meer gestopt. In 2018 wil ik doorgaan met het leven van 50 euro per week, maar heb ik ook een nieuw doel erbij genomen. Ik wil het komende jaar gaan minimaliseren en 1.000 dingen het huis uit doen.Bloggen als hobby
Ik blog voor de fun en hoop vooral anderen te inspireren om meer te doen met minder en te laten zien dat je gelukkig kan zijn met weinig. Wel ben ik eind vorig jaar  gestart met het partnerprogramma van Bol. Voor de vele uren die ik aan bloggen besteed, krijg ik door middel van dit programma een kleine vergoeding. Ik ben geen fan van Adsense, dus dat heb ik op mijn blog niet aanstaan. 

Ondanks dat ik blog voor de hobby, wordt mijn blog veel gelezen. Doordat ik wat interviews heb gegeven is mijn blog nog bekender geworden. Ook ben ik dit jaar begonnen met het schrijven voor een tijdschrift. Mijn blogberichten deel ik op Facebook, wat ook voor veel bezoekers zorgt. Ik heb er een eigen groep en eigen pagina. Wees van harte welkom om aan te sluiten! :) 


Populair
Mijn meest gelezen blog gaat over mijn boodschappenlijst voor 4 weken van 200 euro. Inmiddels zijn de bedragen wat verouderd, maar het idee blijft overeind. Daarnaast is de blog over Leven van 50 euro per week? Dat kan nooooit... erg populair! Bij de recepten zijn de kaas-ui-bolletjes en natuurlijk de appelplaatkoek met havermout favoriet. Die zijn natuurlijk ook erg lekker en bovendien ook nog eens goedkoop en gemakkelijk te maken! Wees gelukkig met minder
Het lijkt mij heerlijk wanneer er weer 1.000 dingen het huis uit zijn en ik vind het leuk om te horen dat anderen enthousiast raken en meedoen met mijn challenge. Voor ons geeft het echt ruimte in ons hoofd.  Daarnaast is het fijn om voor de kinderen voor later te kunnen sparen, de hypotheek versneld af te kunnen lossen en gewoon minder geld uit te geven zonder in te leveren op gezondheid of comfort.

Lees ook: Fijn leesvoer: Joost & Merel willen hypotheekvrij en zelfvoorzienend wonen

Ik hoop op mijn blog jou ook te kunnen inspireren om gelukkig te zijn met minder. Misschien is niet alles toepasbaar voor jou, maar ik hoop te kunnen laten zien dat een eenvoudig leven heel gelukkig kan maken. 

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

5 opmerkingen:

 1. Toch moet minimaliseren geen doel op zich zijn. Om vooraf aan te geven dat je 1.000 dingen de deur uit doet betekent niet per definitie dat je daarna meer rust in je hoofd hebt. Als je bij wijze van spreken van de 1.000 items, 100 eetlepeltjes weggooit die je ergens in een doos had zitten dan ga je je daar echt niet langdurig beter door voelen. Ontdoe je juist van de spullen die onderhoud en aandacht vragen en die je eigenlijk niet perse nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg niet dat het na 1000 stopt :P. Zonder dollen; Ik moet ergens beginnen. Het stimuleert ons ontzettend om te tellen en met iedere bananendoos die het huis verlaat en waar niets voor terugkomt voel ik me een stukje lichter. Het zal ongetwijfeld niet voor iedereen zo werken, daar ben ik me terdege van bewust. 100 lepeltjes die ik in 2 tellen wegdoe tel ik bijv. als 5 of 10, niet als 100, misschien ben ik te streng voor mezelf, maar het gaat hier met name om ruimte creëren, zowel letterlijk als ook in m'n hoofd :)...

   Verwijderen
  2. De weblog inspireert zeker. Leuk dat je bent gaan bloggen en dat je daardoor ook anderen motiveert. Ga door, ga door ;)

   Verwijderen
 2. Ik ben wel even benieuwd naar de reden waarom Adrienne geen fan is van adsense. Ergens snap ik het wel, maar zo hinderlijk zijn die ads toch niet? Het ligt er ook erg aan waar je ze neerzet dacht ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sokken stoppen en zomen naaien kleding herstellen in plaats van nieuwe kopen. Groenten invriezen.

  BeantwoordenVerwijderen