woensdag 7 maart 2018

Fijn leesvoer: The happy financial


Deze fijne blogster schrijft al een aantal jaar op haar blog 'the happy financial'. Ik kwam haar echter pas kortgeleden tegen op het internet en werd positief verrast door haar fijne blogberichten over omgaan met geld. Vandaag daarom een inkijkje in de blog van Marjan!

Even voorstellen...
Mijn naam is Marjan (1985) en kom uit Eindhoven, waar ik woon met mijn man Martijn. Sinds september 2016 blog ik onder de naam ‘the happy financial’, met als missie ‘Making Finance Fun & Easy’.
De blog is echt begonnen als hobby blog. Een plek om creatief bezig te zijn en mijn ideeën op papier te zetten, naast mijn baan als RA-accountant. Ik wilde heel graag gaan bloggen, maar zocht naar een onderwerp waar ik veel van weet, maar ook ontzettend veel passie voor heb. Dat werden dus geldzaken!

De eerste blogs hadden onderwerpen als budgetteren, inzicht in je financiën, van je schulden afkomen en schreef ik vooral uit eigen ervaring. Met praktische tips wil ik mensen motiveren om aan de slag te gaan met hun financiën. Na verloop van tijd kreeg ik vanuit lezers vragen over hun ondernemersfinanciën, waarop ik besloot om mijn 10-jarige ervaring als accountant aan te spreken en financiën voor ondernemers leuk en makkelijk te maken.

Dat mijn blog zo ontzettend zou groeien in dat eerste jaar had ik nooit durven dromen. In de zomer van 2017 heb ik zelfs mijn baan als accountant opgezegd om fulltime te kunnen gaan bloggen. Naast het bloggen, heb ik ook een passie voor het maken van YouTube video’s voor the happy financial ontdekt. Op deze manier kan ik nog meer mensen bereiken in mijn missie om te laten zien dat financiën helemaal niet zo saai en ingewikkeld zijn als mensen vaak denken. In deze video’s leg ik financiële onderwerpen uit net als ik in de blogs doe.
Making finance fun & easy
Het leuk en eenvoudig maken van financiën, voor zowel persoonlijke financiën als ondernemers, vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik weet bijvoorbeeld vanuit mijn ervaring als accountant dat accountants ervan uitgaan dat bepaalde informatie bij mensen bekend is. Terwijl ik nu weet dat het vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat men dit weten en dat extra uitleg vaak heel erg gewaardeerd wordt.  

Wanneer ik een reactie krijg van een lezer dat ze het zo fijn vinden dat iemand nu eindelijk duidelijk uitlegt wat BTW bijvoorbeeld is, heb ik een goede dag. Of wanneer ik een bericht krijg van een lezer die aan de slag is gegaan met het maken van een persoonlijk budget en nu weet dat het allemaal niet ingewikkeld is. Daar doe ik het voor!

Social media
Het gebruik van social media heeft een grote plaats ingenomen in mijn werk als blogger en vlogger. Ik gebruik social media om mijn blogs en video’s te promoten, maar ook zeker om mijn volgers een kijkje in mijn leven te geven. Ik vind het dan ook niet erg om persoonlijke verhalen te delen en om hier heel eerlijk over te zijn. Ik ben vooral fan van Instagram Stories waar ik veel mensen mee bereik en wat ook zeker niet allemaal perfect hoeft te zijn. Ik merk dat deze combinatie van financiële tips en persoonlijke verhalen voor veel mensen een reden zijn om terug te komen op mijn website. En dat maakt het voor mij natuurlijk super leuk om te doen.
Delen
Als bloggers onderling elkaar versterken heeft dat zo’n positief effect voor beide. Ik lees zelf graag de blogs van lekkerlevenmetminder.nl en porterenee.nl. Maar ook blogs met hele andere onderwerpen, op het gebied van productiviteit en ondernemerschap vind ik interessant. Zo vind ik de inspiratie die Charlotte van ’t Wout deelt via haar Instagram Stories fantastisch.

Blogtip
Doe vooral je eigen ding! Niemand kan jouw blog maken zoals jij dat doet. Ik deel best veel over mijn blog en de manier waarop ik dat doe waarbij ik van andere mensen de vraag krijg of ik niet bang ben dat andere mijn ideeën overnemen. Maar daar geloof ik niet in. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier, dus dingen kopiëren van anderen werkt daarbij niet.

Blijf ook vooral doen wat goed voelt. Ik kreeg (en krijg nog steeds) veel goedbedoelde adviezen. De naam ‘the happy financial’ was te blij, mijn logo niet fancy genoeg, ik moest vooral niet zeggen wie ik écht was, etc. Uiteindelijk is het jouw blog en moet jij er blij van worden. Als je dingen gaat doen omdat je te veel luistert naar de mening van anderen, verliest het aan kracht.

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

4 opmerkingen: