vrijdag 2 maart 2018

Met de billen bloot: cijfers februari 2018

Vorige maand ging ik voor het eerst met de billen bloot. En dat vond ik reuze spannend. Want al je cijfers en doelstellingen zomaar met iedereen delen, dat maakt je wel een beetje kwetsbaar. Maar als je ergens aan begint, moet je het ook volhouden en daarom deze maand een nieuw blogje met alle cijfers van de maand februari.Balen!
Ik schreef de vorige keer al dat Pinterest mijn grootste verkeersbron is voor mijn blog. En wat gebeurde er afgelopen maand? Mijn Pinterest account verdween op miraculeuze wijze. Zonder bericht van Pinterest, he-le-maal niets. Gewoon verdwenen. Al mijn borden, pins, volgers.... alles is weg. De verwachting is dat mijn account deze maand weer online gaat, maar erg snel is de klantenservice van Pinterest helaas niet....

De cijfers
Dat een grote verkeersbron wegvalt, had natuurlijk afgelopen maand invloed op mijn cijfers. Desondanks mag ik niet geheel ontevreden zijn. Afgelopen maand vonden namelijk in 28 dagen tijd ruim 38.000 unieke bezoekers mijn site. Die 38.000 bezoekers zijn uniek; oftwel... al kom je 30 keer langs in een maand, Google analytics telt jou als 1 unieke bezoeker. Ruim 38.000 bezoekers zijn er dus heel erg veel. Samen zorgden ze voor maar liefst 129.096 pageviews. Mijn pageviews liggen wel lager als januari, maar zijn gemiddeld genomen gegroeid, aangezien de maand februari 3 dagen korter was als januari.


In januari had ik als doel gesteld om in februari 36.000 bezoekers te hebben en 140.000 pageviews. Het eerste doel heb ik dus ruimschoots gehaald en het aantal pageviews niet.

Lees ook: Met de billen bloot: cijfers januari 2018

Minder bloggen = meer verkeer
In februari ben ik bewust minder gaan bloggen. Iedere week verscheen er op maandag, woensdag, vrijdag en zondag een blogje online. Dat ritme geeft mij houvast en voorkomt dat ik dagelijks een stukje online wil plaatsen. Desondanks stegen mijn bezoekersaantallen. Dat komt vermoed ik vooral doordat ook oude berichten op mijn blog nog dagelijks gelezen worden. Die worden gevonden via google of social media. Om ervoor te zorgen dat die oudere berichten van je site gemakkelijk op het internet gevonden worden, is het belangrijk om ze af en toe te updaten/herschrijven.

Geld verdienen met bloggen
Mijn blog is mijn hobby. Ik heb een betaalde baan in het onderwijs naast mijn blog. En ik heb ook nog een gezin en een gezellig druk sociaal leven. Heel veel tijd houd ik normaal gesproken dus niet over om uitgebreid te bloggen. Desondanks gaan er nog best wat uurtjes per week in het bloggen zitten. Maar bloggen over een onderwerp wat je leuk vindt, voelt absoluut niet als werk. Er zit immers geen druk achter. Al blijf ik natuurlijk wel mijzelf uitdagen om dingen te verbeteren of doelen te halen ;).

Naast een hoop tijd, ben ik ook wat geld kwijt aan bloggen. Ik betaal namelijk maandelijks een bedrag voor mijn hostingpakket. Dat kan ik betalen van de inkomsten die ik uit mijn blog haal en daar houd ik dan ook nog wat aan over. Nou ben ik niet heel actief met het verdienen van geld met mijn blog. Ik heb namelijk alleen Google Adsense aan staan. Dat zijn de reclameblokken die je her en der ziet. Ik had jullie graag een printscreen van mijn maandelijkse inkomsten laten zien, maar daar is Google heel streng in. Dat mag dus niet. Wat ik wel kan vertellen is dat ik iedere maand een uitbetaling van ze ontvang. Google Adsense betaalt uit bij een minimumbedrag van 70 euro. Dat bedrag haal ik maandelijks ruim binnen.

Een andere manier van extra inkomsten krijgen is voor mij Euroclix. Dat is niet direct aan mijn blog gekoppeld, want daar kan iedereen immers lid van worden en geld mee verdienen. Ik ben daar in 2015 mee gestart en liet altijd uitbetalen als ik 25 euro bij elkaar gespaard had. Ik heb nu een andere strategie bedacht. Ik wil nu doorsparen met clix, zodat de clix meer waard worden en ik dus op de lange termijn meer inkomsten uit Euroclix kan halen. Onderstaand een printscreen van wat ik in januari en februari aan clix heb binnen gesprokkeld. Als ik de clix om zou zetten naar geld zou ik in de eerste 2 maanden van dit jaar ruim 100 euro hebben verdiend.Lees ook: Hoe je het maximale uit Euroclix haalt

Verkeer & identiteit
Vorige maand kwamen er veel reacties op mijn eerste 'Met de billen bloot'. Vooral van andere bloggers die vol verbazing naar mijn cijfers keken. Maar die cijfers zijn er niet zomaar gekomen. Ik geloof dat een blog goed gelezen wordt als hij uniek is en er regelmatig geschreven wordt. Lezers weten dan vanzelf je blog wel te vinden. En blogs kunnen groeien als bloggers elkaar steunen. Ik laat iedere week een blogger aan het woord in de rubriek fijn leesvoer. Omdat ik zelf deze blogs graag lees gun ik ze een stukje promotie. Ik waardeer het zelf ook als een ander de moeite neemt om een linkje naar mijn site te doen. In de afgelopen maand werd mijn site ook regelmatig gelinkt door andere bloggers. Speciale dank voor Twopennies, Porterenee, LLMMIn de fruitboomgaard. En natuurlijk alle bloggers die een blogroll op hun site hebben staan of die ik nu vergeet te noemen. Ik waardeer het altijd, of het nou wel niet extra bezoekers oplevert. Het is altijd leuk om je eigen blog bij een ander terug te zien komen.

Doelen
Voor komende maand stel ik geen doelen. De cijfers van maart zullen vast wat lager zijn als ik zou willen. En weet je... jammer dan! Want deze maand staat voor mij niet in het teken van bloggen, maar wel van bevallen. En zodra de kleine spruit er is, komt er vast en zeker een wel update online :) En aangezien ik ook in voren geschreven heb, zullen er ook genoeg blogberichten geplaats worden. Maar of de cijfers komende maand nou tegenvallen of niet, ook volgende maand ga ik gewoon weer met de billen bloot.

Was februari voor jou een goede blogmaand?


8 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je content (altijd interessant) en voor je promotie :-). Daar zijn we blij mee.
  Heel veel succes met de bevalling en daarna hoop ik dat jullie heel snel en veel kunnen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie aantallen hoor! En een flink bedrag bij euroclix, dat krijg ik bij lange na niet zo snel bij mekaar gespaard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wat heet goed of minder goed? Ik heb even voor je gekeken: Januari 183.536 pageviews (1 week niet geblogd ivm ziekte), februari 136.704. Geen Adsense, geen Euroclix, dus straks alleen een paar euro van Bol.com. Lang niet zoveel als jij hoor met die anderen hoor ;). Maar dat geeft niet, het is echt een hobby :)... En ik heb geen programma's om automatisch bijv. blogs te delen, dus in februari heb ik relatief veel gewerkt en dan deel ik pas net voor het naar bed gaan m'n blog nog even snel op Facebook en 'mis' je dus die lezers. Ach, ik vind het niet erg, blog niet professioneel en hoef er geen maandloon uit te halen :)...
  Pinterest ben ik aan het opstarten, via Facebook een eigen groep gestart, inmiddels ruim 800 leden, dus niet gek in die paar weken...

  Sterkte met je laatste loodjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn artikel! Hou hem er in aub, ook al zullen de cijfers wat minder zijn. Heel veel succes met bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede cijfers zeg. Goed dat je jezelf geen druk op legt. Als dat wel gaat gebeuren dan is het zo niet meer leuk denk ik. Zelf kom ik helaas bij lange na niet aan de 4 berichten per week. Gewoonweg omdat ik er niet aan toe kom en omdat ik er niet voldoende inspiratie voor heb. Wellicht komt dat met de jaren.

  Vwb Pinterest. Mijn account werd van de week ineens ook eruit gegooid. Ik zou mezelf niet aan de spam regels gehouden hebben. Gelukkig werd deze binnen twee dagen weer online gebracht door Pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit heb ik inderdaad ook! Voor mij is 2 artikelen per week wel even de max. Wel erg knap wanneer anderen meer kunnen schrijven!

   Fijn dat je Pinterest weer online staat :)

   Verwijderen
 6. Leuk artikel! Fijn dat je je unieke bezoekers hebt gehaald! Dat is al knap zonder Pinterest! :) Succes deze maand met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen