woensdag 25 april 2018

Fijn leesvoer: De budgetman

Een blog waar je zeker even een bezoekje aan moet brengen is de blog van de budgetman. Hét voorbeeld van de gemiddelde Nederlander die bewust met geld om wil gaan. En daar schrijft hij op een hele fijne manier over. Vandaag staat hij daarom centraal in de rubriek Fijn leesvoer!

Even voorstellen
Eerst maar even voorstellen: ik ben een veertiger met alles er-op-en-eraan: een vrouw, drie kids (3, 7 en 10 jaar), een baan en een hypotheek. Wat je noemt een klassiek gevalletje van een gemiddelde Nederlander. Ik werk als ambtenaar in de randstad en verdien ongeveer 2-3x modaal. Mijn grote liefde heeft een van de vele mamablogs in dit land. Aangezien ik nog even anoniem wil bloggen (reden ga ik zo geven) ga ik hier geen reclame maken voor haar blog; misschien iets voor een volgende editie van ‘fijn leesvoer”😉?De budgetman.nl
Ik blog pas enkele maanden: mijn eerste blog verscheen oktober 2017. Bloggen is geen grote droom van me, maar ik ben een beetje aangestoken door het enthousiasme (en succes) van mijn partner. 

Waar ik wel blij van word is wanneer ik op een slimme manier geld kan besparen.
Zuinig leven is voor ons geen doel op zich. Het is niet moeilijk om de verwarming uit te zetten en in je skipak op de bank geld te gaan zitten besparen, maar daar word ik gewoon niet zo gelukkig van. Zuinig leven moet niet op overleven gaan lijken.De dingen die geld kosten zoek ik graag uit en ik deel mijn bevindingen sinds kort via mijn blog. Het zijn onder andere bekende onderwerpen die je geregeld zult terugvinden in mijn artikelen.

Ik heb geen economie gestudeerd, maar heb wel verstand van geld uitgeven. Ik ben op mijn werk verantwoordelijk voor zaken als inkoop, het beheer van vastgoed en ik zorg dat er ieder jaar ongeveer €25 miljoen aan belastinggeld verstandig wordt uitgegeven. Hoe groot of klein het bedrag ook is, het gaat om een combinatie van gezond verstand en goed advies. Dat geldt in mijn overtuiging ook voor de persoonlijke financiën. Daarbij hou ik ervan om zaken ook van de andere kant te bekijken. Een voorbeeldje? Neem alle aandacht die er nu is voor de aflossingsvrije hypotheek. Ik heb een nogal uitgesproken mening over deze hypotheekvorm: het is in principe een uitstekend financieel product. Je moet alleen blijven nadenken. Ik kan me nogal storen aan alle paniekerige en ongenuanceerde berichten hierover. Dat schrijf ik dan lekker van me af. En je bent vrij om het oneens met me te zijn.

Geld & Financiën
Onder dit thema schrijf ik over allerlei verschillende geldzaken en financiële onderwerpen. Ik lees graag economisch nieuws en volg de ontwikkelingen rond de grote economische organisaties, zoals de ECB en het IMF. De economische en financiële crisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat het hele systeem zodanig met elkaar in verbinding staat, dat de beslissingen die zij nemen al snel invloed hebben op onze persoonlijke financiën.

Huis & Hypotheek
De aankoop van je huis is voor velen de grootste financiële verplichting die we in ons leven aangaan. En alles wat met hypotheken te maken heeft, veranderd ook voortdurend.

De meeste financiële bloggers zijn een groot voorstander van snel en veel aflossen. Ik niet. Ik ben er ook niet tegen, maar ik vind dat er slimmer manieren zijn om je geld in te zetten. Maar het blijft natuurlijk een persoonlijke beslissing.


Reizen 
Wij reizen graag, ook met de kids. Van backpacken in Thailand tot eilandhoppen op de Canarische eilanden. En bij dat alles probeer ik comfortabel te reizen en veel te zien voor zo weinig mogelijk geld.

#5opreis
Op dit moment wonen we als gezin drie maanden in een tropisch land. We willen niet alleen tijd met elkaar doorbrengen, maar willen ook onderzoeken wat het kost om in zo’n land te wonen.

We hebben niet de drang om FO (Financieel Onafhankelijk) te worden, maar verhuizen naar het buitenland is wel een manier waarop je snel minder geld in je leven nodig hebt. Het creëert daarmee veel nieuwe mogelijkheden.

We overwegen serieus de mogelijkheid van emigreren. Een van de financiële opties is om vanuit het buitenland voor mijn huidige werkgever te werken. Omdat dit nog helemaal niet zeker is, blog ik momenteel anoniem en hou ik ook onze bestemming nog even voor mezelf.

Tot slot vind ik het leuk om reacties te ontvangen op mijn blogs, omdat mijn berichten ook maar mijn mening zijn over financiële kwesties of producten. Ik laat me graag overtuigen of bijpraten door anderen die een andere mening hebben.

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

2 opmerkingen: