woensdag 18 april 2018

Fijn leesvoer: Gelddromer

Minder werken & meer genieten. Dat lijkt het streven van blogger Gelddromer. Hij droomt niet alleen van minder werken, hij doet het ook! Hij werkt 3 dagen per week, zodat hij een fijne balans heeft tussen werken en vrije tijd. Door bewust met geld om te gaan heeft hij deze vrijheid gecreëerd. Op zijn blog Gelddromer inspireert hij anderen met zijn artikelen. Een goede reden om vandaag deze fijne blog eens verder uit te lichten in de rubriek Fijn leesvoer! 

Even voorstellen
Ik ben een dertiger met een vriendin en twee kinderen. Naast mijn baan in het onderwijs probeer ik zoveel mogelijk tijd te besteden aan mijn gezin en dingen die ik interessant en leuk vind. Persoonlijke financiën is één van de onderwerpen waar ik al jaren geïnteresseerd in ben. Ik volg met veel plezier verschillende blogs en podcasts over dit onderwerp. Vanuit die interesse zijn wij met ons gezin al een paar jaar onderweg naar meer financiële vrijheid.
Gelddromer
Vanaf 1 januari 2017 ben ik gestart met mijn eigen blog. Het doel van het blog is om anderen te inspireren en te helpen. Daarnaast merk ik dat het mij motiveert om “op koers” te blijven. Ik heb geen commercieel doel met het blog en maak dan ook geen (sluik)reclame voor producten of diensten. De naam van het blog “gelddromer” mag je heel letterlijk nemen. Het gaat over dromen over de toekomst, vooruitzichten en het stellen (en bereiken) van doelen. Ook beschouw ik economische en financiële thema’s. Wanneer je de naam van het blog in het Engels uitspreekt dan klinkt het als Geld Roamer wat zoiets betekent als “geldreiziger”. Ik beschouw het blog dan ook als een soort reisverslag.

Gezin & Financiën

Het blog beschrijft de financiële kant van ons huishouden. Het gezinsleven met twee jonge kinderen zit barstensvol financiële keuzes. Bij het maken van deze keuzes helpt het om concrete doelen te stellen. Voor ons is geld geen doel op zich, maar een middel naar meer vrijheid om onze eigen tijd te mogen besteden. Om dat doel te bereiken, zijn lage maandlasten, sparen en investeren belangrijke thema’s.

Bloggen
Op dit moment schrijf ik drie keer per maand een bericht op mijn blog. Ik heb gemerkt dat dit voor mij voldoende is om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven. Eén keer per maand geef ik een update over het resultaat van die maand. De meeste maanden lukt het ons om geld over te houden. Dit “overschot” wordt gebruikt om onze lange- termijndoelen te behalen. Eén klein deel gebruik ik om te experimenteren met beleggen. De rest is de afgelopen jaren gegaan naar aflossingen van de hypotheek. In de maandelijkse update is de waarde van mijn beleggingen en de stand van de hypotheek goed te volgen. Het bijhouden van deze cijfers geeft mij een beetje het gevoel dat ik mijn keuzes moet verantwoorden en is voor mij een stok achter de deur om onze doelen snel te behalen. Op dit moment draait het vooral om het aflossen van de laatste 10.000,- van onze aflossingsvrije hypotheek. Twee keer per maand schrijf ik over onze financiële keuzes of over een algemeen financieel onderwerp.


Deze maand schreef ik bijvoorbeeld over onze keuze om ouderschapsverlof op te nemen. Vorige maand ging het over pingedrag en gedragseconomische principes zoals biljetbreekangst. Ik probeer onze persoonlijke situatie altijd te bekijken vanuit een maatschappelijke perspectief. Als ik bijvoorbeeld schrijf over onze energierekening, dan probeer ik altijd een breder thema naar voren te halen zoals bijvoorbeeld de opbouw van de energiebelasting. Onze cijfers zoals verbruik en kosten zijn eigenlijk bijzaak in de berichten die ik schrijf. Soms is het dus heel persoonlijk, maar meestal maatschappelijk en beschouwend.


Stoppen met werken

Ten slotte vind ik het leuk om de knoeien met Excel. Door de komst van onze tweede dochter is het er de laatste tijd niet van gekomen om veel Exceltools te bouwen. Maar op dit moment staan er drie online. Ik ben vooral trots op het Excelbestand waarmee je kan uitrekenen wanneer je kan stoppen met werken. De bestanden zijn gratis te downloaden van de site.Ik krijg graag reacties op mijn berichten, laat even wat van je horen als je op mijn site bent geweest!

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de publiciteit! Dit bericht heeft voor een record aantal bezoekers gezorgd :), erg leuk om een nieuwe lezers binnen te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke leestip! Ik kende je blog ook nog niet, dus ik kom meteen even langs om te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessante blogs Dreamer, alleen jammer dat je geen anonieme reacties laat zien. In10jaarfo doet daar niet moeilijk over!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mmm... Dat is nieuws voor mij.. Ik heb een spamfilter actief, maar als je eenmalig iets hebt gepost (en als het is goedgekeurd). Dan komen alle reacties online, wellicht gaat er iets mis? Kan je via contacten vertellen welk bericht er niet door is gekomen?

   Verwijderen
 4. Mooi iemand die de daad bij het woord voegt en ook echt anders gaat leven! Ik ga je blog zeker eens bekijken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen