dinsdag 3 april 2018

Met de billen bloot: cijfers maart 2018

Om wat meer openheid te geven in de best wel gesloten blogwereld plaats ik sinds het begin van 2018 iedere maand een blogupdate waarin ik met de billen bloot ga. Ik laat iedere maand mijn blogcijfers van de maand ervoor zien aan de hand van printscreens. Ik laat zien hoeveel unieke bezoekers ik maandelijks ontvang, het aantal pageviews & wat mijn maandelijkse bloginkomsten zijn.


Cijfers maart 2018
Vorige maand gaf ik al aan dat maart 2018 niet de boeken in zou gaan als mijn beste blogmaand ooit. En dat was zeker geen understatement. De afgelopen weken was ik vrijwel niet online en heb ik ook weinig gepubliceerd. Gelukkig met een hele fijne reden, want onze dochter Julia is afgelopen 10 maart geboren. Na haar geboorte ben ik minimaal online geweest. Wel zijn er nog een aantal blogberichten gepubliceerd die ik in voren klaar had gezet. Door het minder publiceren en vrijwel niet actief zijn op social media, waren mijn unieke bezoekers en pageviews vele malen lager als normaal. En ik moet zeggen dat ik desondanks helemaal niet ontevreden ben, want ondanks mijn lagere blogfrequentie, waren er nog steeds heel veel mensen op mijn blog te vinden.

Pageviews maart 2018: 117.243
Unieke bezoekers maart 2018: 32.516


Opvallend is dat in de afgelopen maand de bezoekers langer op mijn site waren en vaker doorklikten naar andere berichten dan in de maanden ervoor. Ik vermoed dat het komt, omdat ik vaker intern aan het linken ben naar oudere artikelen van mijn blog. Dit doe ik door tussen de alinea's van een artikel een leestip te plaatsen met een link naar een ander artikel van mijn blog. Wel zorg ik ervoor dat dit artikel ook past bij het onderwerp van het huidige artikel. Intern linken in een artikel is een fijne manier om je pageviews & sessieduur te verhogen.
Social media & bezoekers/pageviews
Mijn blog bestaat sinds 2015. Ik heb in de tijd dat ik blog een redelijk grote groep vaste lezers gekregen. Toch ontvang ik de meeste bezoekers via Social media. Daarvan komen de meeste bezoeker op mijn blog via Pinterest. Ik ben  groot fan van dit platform, omdat het heel anders werkt als de andere social media kanalen. Waar de andere social media kanalen vooral gericht zijn op interactie en contact met de volgers/lezers, werkt Pinterest meer als zoekmachine. En daardoor kan jouw artikel/pin jarenlang op Pinterest rondzwerven en voor veel extra bezoekers van jouw blog zorgen. De truc is wel om actief te pinnen (van jezelf én van anderen), een eigen account aan te maken en mee te pinnen op groepsborden, zodat je meer mensen kan bereiken.

Bloginkomsten
Mijn blog onderhoud ik naast mijn parttime baan in het onderwijs. Op dit moment ben ik met verlof, maar normaal gesproken werk ik 3 dagen. Bloggen is een uit de hand gelopen hobby. Iets wat ik met heel veel plezier doe, maar waar ook wel weer een hoop tijd in zit. Het voordeel van hobbybloggen voor mij is, dat er geen druk achter zit om inkomsten uit mijn blog te moeten halen. Nu is het vooral een leuk extraatje. Op mijn blog heb ik 2 manieren waarop ik inkomsten verkrijg. Via Google Analytics en Euroclix.

Euroclix
Euroclix* is een online spaarprogramma. Iedereen kan daar gratis lid van worden en geld mee verdienen. Het is een van de langst lopende online spaarprogramma's en erg betrouwbaar. Ik werk er sinds de start van mijn blog mee. In het begin verdiende ik er een paar euro per maand mee en heb ik vaak gedacht om er mee te stoppen. Nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb, want ondertussen verdien ik er maandelijks enkele tientjes mee. Dat zijn natuurlijk geen wereldbedragen, maar het groeit nog steeds door en het is een erg leuk extraatje. Ik weet nu hoe het programma werkt en hoe ik er de meeste clix mee kan verdienen. Aangezien ik afgelopen maand minder online was, was ik ook met Euroclix minder actief. Mijn spaarsaldo is wel doorgegroeid naar 11.510 clix (ruim 160 euro) Bij 20.000 clix ga ik weer een uitbetaling aanvragen. Onderstaand een printscreen van mijn huidige saldo.

* Disclaimer: In bovenstaande alinea is een affliate link naar Euroclix geplaatst. Word jij via deze link lid van het programma, ontvang ik hier 150 clix voor. Jij ontvangt zelf bij aanmelding ook 150 clix.

Lees ook: Het maximale uit Euroclix halen


Google Adsense
Helaas kan ik niet een printscreen laten zien van mijn inkomsten van maart 2018. Google Adsense heeft namelijk in zijn voorwaarden staan dat je jouw gegevens niet mag publiceren. Doe je dit wel, overtreed je de regels en loop je het risico om uit het programma gezet te worden. Om toch een indicatie te geven van mijn maandelijkse inkomsten van Google Adsense; het ligt ruim boven de inkomsten die ik van Euroclix krijg. Maandelijks ontvang ik een uitbetaling van Google Adsense. Google heeft een minimum uitbetalingsgrens van 70 euro. Google Adsense plaatst reclameblokken op mijn blog. Dat heb ik eenmalig ingesteld en daarna heb ik er nooit meer iets voor hoeven doen.


Doelen april 2018
Deze maand wil ik mijn pageviews en bezoekers weer wat omhoog brengen. Door weet wat meer te schrijven op mijn blog en  wat actiever te worden op social media. Ik verwacht nog niet op mijn oude blogfrequentie van bijvoorbeeld januari/februari te zitten. Daarom een voorzichtige doelstelling voor april. Ik hoop in april 35.000 unieke bezoekers op mijn site te halen, met daarbij 125.000 pageviews. Aangezien mijn meiden nog erg klein zijn en ik daar mijn handen ook vol aan heb, zal ik ook in april nog wat minder online zijn. Mocht je mij mailen, kan het dus even duren voordat je een reactie ontvangt.  

7 opmerkingen:

 1. Net als jij word ik ook maandelijks uitbetaald door Google Adsense. Ik vind het een heel prettig programma. Toen ik vanwege het verdwijnen van de cookies bar uit hun programma werd verbannen had ik dan ook flink stress! Gelukkig was het op te lossen en kan ik het nu weer gebruiken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk dat je zo openhartig hierover bent! Ik ben pas net begonnen, dus droom nog van deze cijfers haha. Wel lekker bezig en vooral zo doorgaan. Ohh en gefeliciteerd met jullie mooie dochter! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie cijfers! Leuk dat je ze deelt, ik vind ze altijd leuk om te lezen. Soms denk ik er ook wel eens over om ze zelf te plaatsen, maar het komt er dan eigenlijk toch steeds weer niet van...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen