donderdag 3 mei 2018

Met de billen bloot: cijfers april 2018

Om wat meer openheid te geven in de best wel gesloten blogwereld plaats ik sinds het begin van 2018 iedere maand een blogupdate waarin ik met de billen bloot ga. Ik laat iedere maand mijn blogcijfers van de maand ervoor zien aan de hand van printscreens. Ik laat zien hoeveel unieke bezoekers ik maandelijks ontvang, het aantal pageviews & wat mijn maandelijkse bloginkomsten zijn. Bloggen is niet mijn werk, wel een ontzettend leuke, uit de hand gelopen hobby.


Bezoekers
Facebook
In april 2018 groeide mijn facebookgroep naar 500+ leden. Een leuke mijlpaal. Op mijn facebookgroep worden allerlei artikelen gedeeld die te maken hebben met een zoektocht naar een simpel & rijk leven. Het leuke aan de groep is dat iedereen er mag plaatsen en artikelen mag delen. Ik modereer niet op de groep, zodat de berichten direct in de groep verschijnen. Dat geeft het risico dat mensen er gaan spammen, maar net zoals op mijn blog gaat het prima. Zo af en toe moet ik wat verwijderen, maar dat is vrijwel niet nodig. Mijn groep is besloten, waardoor leden die niet lid zijn niet kunnen zien wat er in de groep geplaatst wordt.

Pinterest
In februari was mijn pinterestaccount spontaan verdwenen. Contact zoeken met de helpdesk bleek nog niet zo gemakkelijk, maar na wat contact over en weer is mijn zakelijke account eindelijk weer terug. En daar ben ik heel blij mee. Pinterest is voor mij het fijnste social media kanaal om bezoekers te krijgen voor mijn blog. Komende maand ga ik mijn account weer opbouwen en ga ik heerlijk freubelen op Canva om pinafbeeldingen te maken.

Google (+hulpvraag)
Het was even schrikken toen ik een mail van Google kreeg dat mijn site niet/nauwelijks meer gevonden wordt in Google. Het heeft vermoedelijk te maken met een omleiding van pagina's met http naar https. Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, zijn ruim 1.000 pagina's geblokkeerd voor Google. Oftewel... ik ontvang ineens vrijwel geen verkeer meer via google! Wie o wie weet wat ik hier aan kan doen?
Statistieken
April 2018 gaat de boeken in als slechtste maand sinds zeer lange tijd. Google & Pinterest leverden door de problemen nauwelijks bezoekers en daarnaast was ik zelf natuurlijk ook minimaal online. Ik zit nog in mijn bevallingsverlof en ik merk dat het met 2 van die kleine dametjes in huis lastig is om tijd te vinden. Ik overschat de tijd die ik hoop te hebben nogal. Het is dus even iets minder tijd voor bloggen en heel veel tijd voor het gezin. Dat zal straks wel weer wat beter worden, maar voor nu is dat even niet anders. Wat meer me-time komt vanzelf weer :)

Dit keer helaas geen compleet Google Analytics overzicht, want ik kreeg het afgelopen maand ook op mijn heupen om mijn template te veranderen. Het zullen de hormonen nog wel zijn, zullen we maar zeggen. Ik vergat daarbij Google Analytics weer toe te voegen, wat tot gevolg had dat ik dus geen compleet overzicht heb. Dat is het dal wat je ziet in onderstaand overzicht. • pageviews:87.555
 • bezoekers: 22.448

Inkomsten
Ondanks minder online zijn en dus veel minder bezoekers, waren mijn inkomsten eigenlijk gelijk aan voorgaande maanden. 

Euroclix
Euroclix* is een online spaarprogramma. Iedereen kan daar gratis lid van worden en geld mee verdienen. Het is een van de langst lopende online spaarprogramma's en erg betrouwbaar. Ik werk er sinds de start van mijn blog mee. In het begin verdiende ik er een paar euro per maand mee en ik heb vaak overwogen om er mee te stoppen. Nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb, want ondertussen verdien ik er maandelijks enkele tientjes mee. Dat zijn natuurlijk geen wereldbedragen, maar het groeit nog steeds door en het is een erg leuk extraatje. Ik weet nu hoe het programma werkt en hoe ik er de meeste clix mee kan verdienen.

Ik verwacht volgende maand een uitbetaling van 325 euro aan te kunnen vragen. Dit bedrag heb ik dan sinds het begin van dit jaar bij elkaar gespaard. In totaal sta ik nu op ruim 15.000 clix. Nog 5.000 clix te gaan voor de uitbetaling!


* Disclaimer: In bovenstaande alinea is een affliate link naar Euroclix geplaatst. Word jij via deze link lid van het programma, ontvang ik hier 150 clix voor. Jij ontvangt zelf bij aanmelding ook 150 clix.

Lees ook: Het maximale uit Euroclix halen


Google Adsense

Als blogger kan je wat extra geld verdienen door advertentieblokken op je pagina te plaatsen. Dat kan door Google Adsense te gebruiken. Je hebt als blogger geen invloed op welke advertenties Google plaatst, maar je kan wel aangeven wat je absoluut niet wil. Zo voorkom je dat er reclames op je blog verschijnen waar jij niet achter staat.

Google Adsense heeft wel strenge voorwaarden. Je mag je inkomsten niet delen met anderen. Ik kan dus helaas geen printscreen laten zien van mijn inkomsten van afgelopen maand. Doe je dit wel, overtreed je de regels en loop je het risico om uit het programma gezet te worden. Om toch een indicatie te geven van mijn maandelijkse inkomsten van Google Adsense; het ligt ruim boven de inkomsten die ik van Euroclix krijg. Maandelijks ontvang ik een uitbetaling van Google Adsense. Google heeft een minimum uitbetalingsgrens van 70 euro.

Doelen
Ik hoop komende maand weer iets meer online te zijn, maar het is vooral go-with-the-flow op het moment. Qua bezoekers & pageviews stel ik daarom geen doelen.  Wel hoop ik mijn pinterestaccount weer up & running te hebben en wil ik eens duiken in de wondere wereld van Google. Eens kijken wat daar mee te winnen is qua bezoekers.

Eerder gepubliceerd:


8 opmerkingen:

 1. W.b. je hulpvraag: Je hebt in de Google Search Console je URL nog met "http" staan, als je dit aanpast naar "https" zal het weer goed werken, wellicht moet je de site wel opnieuw valideren (meestal door een tag op te nemen in je template of een bestandje te uploaden)...succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik heb de oude url verwijderd en de https variant erop gezet. Ik ben benieuwd. Dank je wel voor je reactie. :)

   Verwijderen
 2. Fijn artikel! Ik moet ook iets met pinterest gaan doen, maar hoe!? Ik ga kijken bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat die wijziging in je GSC helpt om dit probleem op te lossen, dat is wel heel vervelend zeg! Verder wél ontzettend leuk om te zien hoe (goed!!) jij het doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de inkomsten wel goed waren. En ik zie dat je nu inderdaad https hebt. Superfijn dat Blogger dit nu zo makkelijk heeft gemaakt, ook voor custom domains!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nu ook een beetje aan het proberen met Pinterest, maar vind het nog lastig merk ik.. Misschien wil ik gewoon te snel, haha! Hoe gaat het inmiddels? Weer wat meer tijd kunnen vinden voor het bloggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen