vrijdag 15 juni 2018

We moeten praten..

Het was wel erg stil de afgelopen weken. Zo stil dat ik berichtjes kreeg dat mensen zich zorgen om mij maakten. Er is gelukkig niets aan de hand, maar het is wel héél druk geweest. En er is dus veel om over te praten.

Verhuizen

Een paar weken na de bevalling van Julia kwamen wij op Funda een prachtige woning tegen. Zo eentje die helemaal voldeed aan onze wensen voor een droomhuis. En zoals dat vaak gaat met droomhuizen, had ook deze een flink prijskaartje. We twijfelden of we dit konden betalen en gingen eens rekenen. We wilden immers geen slaaf worden van onze vaste lasten.

Na wat rekenwerk bleek dat we het prima konden betalen en dat de maandelijkse lasten nauwelijks omhoog zouden gaan door de lagere hypotheekrente. Met als kanttekening dat onze huidige woning wel verkocht moest worden om de overwaarde te gebruiken.

Gekte op de huizenmarkt

Die droomwoning is ondertussen van ons! De hypotheek is rond en we gaan straks vrijstaand wonen in een bosrijk gebied met een heel ruim perceel om de woning. 1 oktober krijgen we de sleutel. Maar met de koop alleen waren we er nog niet, onze woning moest natuurlijk ook nog verkocht worden. Wij dachten dat we onze woning zo kwijt zouden zijn, maar het is wel een woning in een duurdere prijsklasse. Met samengeknepen billen zat ik de eerste ochtend op de bank. Als er maar kijkers komen... ! Rond 12 uur belde de makelaar dat iemand al ongezien de vraagprijs voor de woning had geboden en dat er heel veel interesse was. Door de stormloop aan kijkers zijn we 3 dagen weggegaan met de kinderen om de kijkers vrij spel te geven. Alle kijkers kregen de mogelijkheid een bod neer te leggen en wij hadden uiteindelijk de vrije keuze om te kiezen voor welk bod we zouden gaan. Je begrijpt, onze woning is ondertussen (onder voorbehoud) verkocht voor een hele fijne prijs. De verhalen over een overhitte huizenmarkt hebben we nu dus in positieve zin ondervonden.

Openheid


Aangezien we onze woning onder voorbehoud verkocht hebben en nog midden in andere financiële zaken zitten, nu nog geen concrete cijfers. Dat komt nog wel. Ik heb veel om over te schrijven, maar vrijwel geen tijd om te schrijven. Het is dus even stil hier. En benieuwd naar ons droomhuis? Onderstaand een klein inkijkje. 

22 opmerkingen:

 1. Geweldig!! Een prachtige woning én super dat jullie zo snel ook een heel mooi bedrag voor jullie woning gekregen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We missen je zeker al een tijdje maar uit ervaring weet ik hoe druk het kan zijn. Ik wens je veel succes met het regelen en straks met de verhuizing. En daarna weer bloggen en bijkletsen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grote woning hoor! En fijn dat het zo snel allemaal kon, wat een geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd! Er zijn op dit moment echt veel voordelen voor huizenkopers en verkopers. Maar dan nog, soms zit het mee, soms zit het tegen. Heel veel woonplezier straks op jullie nieuwe plek. Het zullen nog drukke maanden worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk nieuws! Super gaaf huis. Succes met alle regeldingen en veel plezier met de voorpret ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zo. Mijn eerste gedachte was toch wel: "Is dit financieel gezien wel een verstandige keuze." Maar ik ga er vanuit dat jullie daar goed over nagedacht hebben :)
  Super gaaf hoor. Jullie zullen er al wel zin in hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig huis, Janine. Van harte gefeliciteerd en succes met alles afhandelingen en straks natuurlijk de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wauw wauw....ik vermoedde al zoiets :) Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé, ik zie dat het berichtje dat ik gister schreef ergens verloren is gegaan. Bij deze nogmaals: gefeliciteerd!! Heel erg mooi! Het huis, maar ook zeker de ligging! Succes met alle drukte de komende tijd. En daarna lees ik graag weer alle verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig, ik volg je al een tijdje en wist dat je ergens in de buurt zou moeten wonen, dmv geplaatste foto's. Nu helemaal leuk want ik kijk nog wel eens op funda in mijn woonplaats. Dit huis herkende ik gelijk! Welkom in onze woonplaats, gefeliciteerd met deze woning en ik hoop dat je er met heel veel plezier zal beleven! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw dat ziet er gaaf uit! Gefeliciteerd met het nieuwe huis! Heerlijk vooruitzicht, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig. Wat een ruimte en wat een groen. En dat allemaal dankzij het aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, wat een leuk nieuws zeg. Geweldig dat je een droomhuis hebt kunnen kopen. Het oogt heerlijk ruim.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Janine, ik heb je 10 dagen geleden een e-mail gestuurd. Soms wil het wel eens gebeuren dat die in de spambox terecht komt. Zou je eens willen kijken naar mijn voorstel.
  P.s: gefeliciteerd met je nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Capital Lending and Mortgage Group offer Business Financing and business loans with 3%, Quick Approval,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  --------------------------------------------------
  kapitaalleningen en hypotheekgroepen bieden zakelijke financiering en zakelijke leningen met 3%, snelle goedkeuring, e-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen