dinsdag 3 juli 2018

Met de billen bloot; juni 2018

Iedere maand ga ik met de billen bloot. Ik geef een inkijkje in mijn blogstatistieken. Hoeveel bezoekers zijn er maandelijks op mijn blog te vinden? En hoeveel inkomsten komen er maandelijks binnen via mijn blog? Je zou denken dat er niet veel te schrijven is over juni 2018. Ik was namelijk nauwelijks online en schreef welgeteld 2 blogberichten. Toch is het ook wel mooi om te laten zien dat ondanks mijn afwezigheid, heel veel bezoekers mijn blog gewoon wisten te vinden en dat mijn inkomsten ook gewoon binnen bleven komen.


Statistieken

De afgelopen maand was ik vrijwel niet online. Ik deed niets aan promotie, maar schreef wel  2 blogberichten om te laten weten dat mijn afwezigheid te maken had met heel veel veranderingen in mijn privésituatie. We verkochten namelijk ons huis en kochten een nieuw huis in een andere regio. Met daarbij nog een baby en dreumes in huis was het alle hens aan dek en was er dus ook geen tijd om te bloggen. Toch wisten in de maand juni bijna 20.000 unieke bezoekers mijn blog te vinden. Gezamenlijk zorgen ze voor ruim 77 duizend pageviews. Helemaal niet gek dus voor een ruime maand afwezigheid.


Je vraagt je natuurlijk af, hoe kom je aan zoveel bezoekers als je nauwelijks online bent geweest? Daar zijn Pinterest, Google en Facebook verantwoordelijk voor. 

Bezoekers via google

Social Media is een hele fijne manier om bezoekers naar je blog te trekken. Toch kan Google ook een hele fijne bron van verkeer zijn. Alleen moet Google wel weten hoe jouw blog het best gevonden kan worden. Daarvoor is het belangrijk dat je woorden gebruikt die duidelijk maken waar jouw blog over gaat. Zo gaat mijn blog onder andere over geldzaken, aflossen op de hypotheek en consuminderen. Door die woorden in het begin van een artikel te plaatsen, dikgedrukt te maken en/of te verwerken in een fotonaam, wordt voor Google steeds duidelijker dat bezoekers die zoeken op die woorden doorgestuurd mogen worden naar mijn blog. En google plaatst je steeds hoger in de zoekmachine als je zorgt dat jouw site voldoet aan een aantal SEO-regels. Eline schreef er op profbloggers een fijn artikel over; Verhoog je verkeer via google. 

Hoe hoger in Google, hoe betrouwbaarder je gevonden wordt en hoe vaker nieuwe bezoekers je zullen vinden. Google gebruikt daar een speciale meting voor. Google geeft jouw blog cijfers. Daarvoor gebruiken ze 2 begrippen. DA & PA. DA staat voor domain authoritiy. Iedere site krijgt een cijfer voor zijn DA. Dit cijfer geeft een indicatie hoe hoog jouw site scoort bij zoekmachines. Dit cijfer is een getal tussen 0 - 100, waarbij 100 de beste score is. 

Naast DA wordt er ook gewerkt met het begrip PA. Dit staat voor Page Authority. De Page Authority is een waarde die bepaald hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van Google. Dus eigenlijk op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde trefwoorden. Ook de Page Authority werkt met een puntenschaal van 0 tot 100. 

Bovenstaand kan je zien dat mijn blog een DA van 22 en een PA van 33 heeft.  In de komende maanden wil ik proberen deze cijfers omhoog te brengen door rekening te houden met SEO als ik een bericht schrijf. Wil je weten hoe jouw site scoort? Via deze link kan je het gratis bekijken. Let op; per dag kan je maximaal 3x bekijken hoe hoog een site scoort in de ranking.

Bloginkomsten

Niet bloggen en toch inkomsten ontvangen. Dat is natuurlijk best lekker. Mijn inkomsten waren de afgelopen maand goed. Via Google Adsense ontving ik weer een maandelijkse uitbetaling. Google is streng in haar beleid, ik mag daarom geen concrete cijfers noemen. Wel kan ik vertellen dat ik iedere maand een uitbetaling ontvang en dat de minimum uitbetalingsgrens 70 euro is.

Heel actief ben ik niet met het genereren van inkomsten met mijn blog. Daar ontbreekt het mij aan tijd voor en ik wil niet dat het werk word. Ik heb een part-time baan van 3 dagen, mijn blog is vooral hobby en de inkomsten zijn een leuk extraatje voor het vele werk wat in het bloggen zit. Sinds de start van mijn blog werk ik naast Google Adsende met Euroclix. Dat is een programma waarmee je door het lezen van mails, meewerken aan onderzoeken en het aanbrengen van nieuwe leden clix verdient. Deze clix kan je omwisselen voor geld. Het programma is gratis en iedereen kan zich er voor aanmelden. 1 juli jl. heb ik een uitbetaling aangevraagd van 20.000 clix (325 euro) Dit bedrag heb ik opgespaard sinds 1 januari 2018. Dat is een leuk extraatje met een verhuizing in het verschiet! Dankzij Mirre van de blog Mom4life heb ik de afgelopen maanden extra clix kunnen verdienen. Zij gaf namelijk de tip om dagelijks via de site van Euroclix  te kijken of er onderzoeken bij Panelclix beschikbaar zijn. Dat blijkt dus heel vaak het geval. Het leverde mij de afgelopen maand flink wat extra clix op. Dus ben je lid van Euroclix; het loont zeker om wat vaker naar de site te gaan en te kijken bij Panelclix!Doelen

Komende maand wil ik weer wekelijks de rubriek Moneymonday publiceren. Daarnaast wil ik iedere week 1 eigen artikel schrijven. Ik stel geen doelen qua inkomsten/ bezoekersaantallen of pageviews. Bloggen doe ik nog steeds vanuit passie. Het is een enorm uit de hand gelopen hobby waar een hoop tijd in zit. Maar wel eentje die ik met heel veel plezier doe. De komende 2 weken zijn voor mij nog reguliere werkweken. Daarna start voor mij de zomervakantie en hoop ik weer wat meer tijd te hebben om te besteden aan mijn blog. Volgende maand zullen we zien of het werkelijk gelukt is... ;) 


8 opmerkingen:

 1. Top dat je blog ook zonder voortdurend nieuwe posts bezoekers trekt. Dan ben je goed bezig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant, dat van die DA en PA. Ben natuurlijk meteen even gaan kijken... Project Lonica heeft een DA van 13 en een PA van 1... Het heeft wellicht met mijn sitewissel te maken, want mijn oude site Lonica Tekst heeft een DA van 20 en een PA van 29. En mijn bezoekerscijfers liggen mijlenver achter bij die van jou... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe lang blog jij nu al op dit domein? (geen idee of je mss eerder een andere gehad hebt, vandaar dat ik de vraag zo stel). ivm jouw blogcijfers ben ik daar wel benieuwd naar! Hoe lang het geduurd heeft om dit op te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit domein sinds december 2017. Met bloggen ben ik gestart in 2015. Door de overstap van domein zijn mijn PA en DA fiks gezakt, maar wel weer op de weg terug :)

   Verwijderen
  2. Ok dan doe je het wel echt goed! Mooi bezoekersaantal opgebouwd ook! En dan in slechts 3 jaar tijd (als ik je oude domein mee tel). Leuk!

   Verwijderen
 4. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen