woensdag 8 augustus 2018

Fijn leesvoer; Moneyzz

Maris is financeblogger en op zoek naar financiele vrijheid. Nadat ze moest stoppen met haar studie en achterbleef met een studieschuld besloot ze het roer om te gooien. Maris gaat tegenwoordig bewust met geld om en hoopt door te bloggen anderen te inspireren dit ook te gaan doen. Vandaag een kijkje in het blogleven van Maris! 

Even voorstellen

Ik ben Maris, dertiger (nou ja bijna dan, in oktober word ik 30), single en ik blog al diverse jaren. Ik werk parttime bij de post als voorbereider. Het is elke maand weer een verrassing hoe ik precies rond ga komen. Tot nu toe lukte me dat eigenlijk verrassend goed. Dat komt mede doordat ik altijd geld weg zet voor de mindere maanden. Sinds ik bij de post werk ben ik extra bewust bezig met geld en dat was voor mij de reden om te starten met bloggen op Moneyzz.


Moneyzz


Sinds ruim een jaar blog ik nu op het domein Moneyzz.nl Veel mensen hoor je tegenwoordig het woord 'moneyzz' gebruiken in plaats van geld, dus dat vond ik wel een leuke blognaam. Bloggen doe ik al veel langer, maar voorheen op een ander domein, My Atmospheres, die inmiddels niet meer bestaat omdat ik op moneyzz.nl ging bloggen. Die naam vond ik namelijk veel beter passen bij artikelen die bijna alleen nog maar over geld (be)sparen gaan. Of over andere geldzaken. Ik vind het leuk om te horen hoe andere mensen denken over geld en over de dingen waar ik over schrijf. En ik hoop dat (sommige) mensen ook (anders) over geld gaan denken. Want geld is leuk!


Ik begon met een studieschuld


Zoals zoveel mensen, begon ik de start van mijn volwassen leven met een studieschuld. Omdat ik gestopt was met een studie moest ik bijna 3.000 euro terugbetalen. Direct. Dat kon wel in delen, maar ik had niet verwacht dat ik meteen moest beginnen met bterugetalen. En daarbij kwam ook nog eens een kwak rente. Toen ik dat zag baalde ik helemaal, want daar was ik niet van op de hoogte. Ik besloot om mijn studieschuld in 1 x keer af te lossen van het spaargeld wat eigenlijk bedoeld was voor rijlessen. Dat was even zuur, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Ik wil mensen die een schuld hebben ook zeggen; onderneem actie om er zo snel mogelijk vanaf te komen! Want het het hebben van een schuld kost je zoveel geld. Dat is zo zonde!Verhuizen


Momenteel woon ik in een appartement waar ik niet erg gelukkig ben, omdat de buren nogal vervelend zijn. Het is erg gehorig en druk. Dus lossen we (ja, mijn moeder helpt een handje mee) extra af op de hypotheek. Hierdoor is er al wat meer ruimte ontstaan. De bedoeling is dat ik (met financiële hulp van mijn moeder) naar een andere woning kan verhuizen. Het liefst zo snel mogelijk. Omdat zij mij financieel bijstaat én omdat mijn gezondheid niet optimaal is (ik heb hersenletsel overgehouden aan een hersenkneuzing) hoop ik zo snel mogelijk te kunnen verhuizen. We zijn bezig om mijn toekomst zo goed mogelijk in te richten. Daarbij horen ook zo laag mogelijke maandlasten, zodat ik mijn rekeningen óók met een parttime inkomen gewoon zelf kan betalen in de toekomst. De huren stijgen elk jaar weer en een eigen woning geeft veel meer financiële ruimte. Want als je extra aflost dalen de woonlasten! En dat is precies wat ik nodig heb.


Financiële vrijheid bereiken


Momenteel ben ik bezig met zoveel mogelijk geld sparen en dingen verkopen om zoveel mogelijk extra geld binnen te halen zodat ik goed kan sparen voor de aankomende verhuizing. Hiermee ben ik al aardig op weg. Ook dit hele proces is te volgen in mijn blogposts. Naast dat het voor mij noodzakelijk is om in de toekomst zo laag mogelijke maandlasten te hebben zou ik ook graag financiële vrijheid willen creëren, zodat ik niet tot mijn 71e hoef te werken. Want wie zegt dat ik dat nog kan op die leeftijd? Ik wil al eerder veel meer genieten van het leven. Dus daarom ben ik ook bezig om financiële vrijheid te creëren. Momenteel staat dit wel op een wat lager pitje vanwege de aankomende verhuizing, maar daarna ga ik daar weer actiever mee aan de slag.

 Zo zit ik nu in 1 crowdfunding project, omdat ik wilde dat mijn spaargeld wat sneller aangevuld zou worden. Van beleggen heb ik nu nog geen kennis, al vind ik dat ook wel iets interessants voor in de toekomst. Maar dan wel dat ik maar een paar keer een groot bedrag inleg in plaats van maandelijks een vast bedrag. Maar daar ga ik mij pas in verdiepen wanneer ik al mijn spaardoelen bereikt heb.

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!
1 opmerking: